Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Olet tässä: AutosuunnistusKilpailutAS-sarjatKanta-Hämeen AS-sarja

Kanta-Hämeen AS-sarja

9sarja-logo

Autosuunnistuksen Kanta-Hämeen harjoitusajosarja

 

Kilpailut

Sarjan säännöt ja osakilpailujen yhteyshenkilöt

 

Järjestävä seura päivämäärä lisätiedot
Forssan Urheiluautoilijat ti 9.5.2017  ilmoittaudu  Foorumilla
Valkeakosken-Toijalan Seudun UA to 25.5.2017  ilmoittaudu
Turengin Autourheilukerho ti 6.6.2017  ilmoittaudu
Ahveniston Autourheilijat ti 8.8.2017
Riihimäen Urheiluautoilijat ti 15.8.2017
Hyvinkään Urheiluautoilijat ti 22.8.2017
Lopen Urheiluautoilijat ti 29.8.2017
Lammin Urheiluautoilijat ti 5.9.2017
Myllykukko, Ilvesvuorenkatu 2, 01900 Nurmijärvi

Kanta-Hämeen AS-sarja 2015 päätökseen

Autosuunnistus on hyvä perheharrastus

60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineen Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan kahdeksassa osakilpailussa tehtiin kesän aikana yhteensä 267 parisuoritusta. Moni pari muodostuu saman perheen jäsenistä.

Kanta-Hämeen AS-sarjan osanottajamäärät painottuivat aloittelijasarjan idean mukaisesti vain harjoitusajoissa olevaan aloittelijaluokkaan (E) ja harrastajaluokkaan (C). E-luokassa kilpaili noin kaksi tusinaa kuljettajaa ja kartanlukijaa, ja yhteensä E:ssä tehtiin 87 parisuoritusta. C-luokassa kilpailleet 17 paria ottivat yhteensä 71 kisastarttia. B-luokassa tehtiin 53 ja MA-luokassa 56 kisasuoritusta. Kahdeksaan kilpailuun osallistui yhteensä 154 eri kilpailijaa.

Aloittelijamestaruuden melko ylivoimaisesti voittaneet espoolaiset Pasi Säälehto ja Markus Harilainen aloittivat AS:n, kun Säälehto etsi kartingin jälkeen uutta autourheilulajia. Kartanlukija Harilainen löytyi samalta työpaikalta.

Sarjakärki sai kovan vastuksen naiskilpailijoista, sillä Harilaisen taakse sijoittui neljä naiskartanlukijaa Johanna Erämajan johdolla. Hämeenlinnalaisen Erämajan kuljettajana toimi hänen äitinsä Tuija Järvinen.

Kahdessa alimmassa luokassa perheparit muodostivatkin melkoisen enemmistönä, ja esimerkiksi C-luokassa kaikki kärkisijat päätyivät samaan talouteen. Tämä ei ole ihme, sillä AS:n harrastaminen on helppoa ja edullista: harrastajaluokissa ei tarvita erikoisvarusteltua autoa, kartanlukijalle ei ole asetettu alaikärajaa, kilpailijat eivät tarvitse lisenssejä tai seurajäsenyyksiä, ja osanottomaksukin on vain 10 euroa/pari.

Vuosina 2012 ja 2013 rallin trophy-mestaruuden voittanut Riihimäen UA:n Janne Toivonen oli siirtynyt ratin takaa kartturiksi ja luotsasi isänsä Jukan C-luokan mestaruuteen.

Viime vuonna C:n mestariksi ajanut akaalais-lahtelainen pari Henri Oksman – Antti Nousiainen voitti tänä vuonna B-luokan. Ylimmän MA-luokan sarjamestariksi ajoi hausjärveläis-ylöjärveläinen pari Anssi Karppinen – Timo Saarinen.
Sarjan järjestäjäseurojen kesken käytävässä joukkuekisassa menestynein seura oli Ahveniston Autourheilijat. Osakilpailujärjestäjinä toimivat myös Forssan Seudun UA, Hyvinkään UA, Lammin UA, Lopen UA, Riihimäen UA, Turengin AUK ja Valkeakosken-Toijalan Seudun UA.

Kaikille autosuunnistuksesta kiinnostuneille avoin Kanta-Hämeen AS-sarjan palkintojenjakotilaisuus järjestetään tiistaina 22. syyskuuta kello 18.30 alkaen Riihimäen ABC-asemalla osoitteessa Kinturintie 2.

ToivonenJukkaJannenetti
Rallimestaruuksia ajanut RiiUA:n Janne Toivonen voitti AS-sarjan C-luokan kartturimestaruuden isänsä Jukan kanssa. (Kuva Juhani Valkoinen)

SaalehtoHarilainen
Pasi Säälehto ja Markus Harilainen siirtyivät kartingista AS:n pariin ja voittivat Kanta-Hämeen AS-sarjan aloittelijamestaruuden. (Kuva Pekka Virtanen)

NousiainenOksman
Antti Nousiainen ja Henri Oksman voittivat B-luokan. (Kuva Pekka Virtanen)

JarvinenEramaja
Tuija Järvinen oli E:n kuljettajakisassa kolmas, tyttärensä Johanna Erämaja karttureissa toinen. (Kuva Pekka Virtanen)

SaloMikaEemi
AS on hyvä perheharrastus. RiiUA:n Mika Salo ajoi 11-vuotiaan Eemi-poikansa kanssa C-luokassa kolmanneksi. (Kuva Juhani Valkoinen)

AS-sarjan aloittelijamestaruudesta käydään tiukkaa kisaa

Hyvinkään Urheiluautoilijoiden järjestämän Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan viidennen osakilpailun kahdessa suurimmassa luokassa melkoinen osa kartanlukijoista oli naisia tai alle ajokortti-ikäisiä junioreita.

Tiistai-iltana 11.8. pääosin Hyvinkään Vauhtipuistossa ja Kulomäessä ajetussa AS-sarjan syyskauden avauksessa oli järjestäjiä ilahduttanut määrä kahden alimman luokan pareja. Aloittelijoiden E-luokassa starttasi 14 ja harrastajien C-luokassa 10 paria.

Kahdessa alimmassa luokassa perheparit olivat enemmistönä, ja esimerkiksi C:ssä kahdeksassa autossa kuljettajalla ja kartanlukijalla oli sama sukunimi. Tämä ei ole mikään ihme, sillä autosuunnistuksen harrastaminen on helppoa ja edullista: harrastajaluokissa ei tarvita erikoisvarusteltua autoa, kartanlukijalle ei ole asetettu alaikärajaa, kilpailijat eivät tarvitse lisenssejä tai seurajäsenyyksiä, ja osanottomaksukin on vain 10 euroa/pari.

AS:n pariin on helppo tulla, mutta kilpailusuoritus ei välttämättä suju ensimmäisillä kerroilla ongelmitta. Nimensä mukaisesti lajissa tarvitaan suunnistustaitoa. Aloittelevat parit etenevätkin kartanlukijan ehdoilla, ja lajin ”juju” alkaa selvitä vasta muutaman kisan jälkeen.

Kanta-Hämeessä tätä jujua on helppo hakea, sillä aloittelijaystävällisiä harjoitusajoja ajetaan kesän aikana kahdeksan. Nyt takana on jo viisi osakilpailua, ja yhtä monta kisaa lasketaan kunkin kilpailijan lopullisiin sarjapisteisiin. Kaikissa luokissa mestareiden nimet ovat vielä auki, joten lopuissa kolmessa kisassa on vielä suuret ”panokset”.

Aloittelijaluokan Hyvinkäällä voittaneet ja E:tä johtavat espoolaiset Pasi Säälehto ja Markus Harilainen ”keksivät” AS:n, kun Säälehto etsi kartingin jälkeen uutta autourheilulajia. Kartanlukija Harilainen löytyi samalta työpaikalta. Kaverukset sijoittuivat viime vuonna ensimmäisellä AS-kaudellaan sarjassa sijoille neljä ja kolme, joten nyt tavoitteena on tietysti mestaruus.

Sarjakärki saa kovan vastuksen naiskilpailijoista, sillä Harilaisen takana olevista viidestä naiskartturista kolmella on vielä mahdollisuus mestaruuteen. Kakkosena on toisen polven AS-harrastaja Johanna Erämaja, joka ohjasti äitinsä Tuija Järvisen HyUA.n kisassa neljänneksi. Ensimmäisen sarjakisansa ajaneet Jari ja Santeri Siltala ja E:n kärkinimiin kuuluvat Juha ja Sanna Kauranne hävisivät parille Järvinen–Erämaja nopeudessa mutta voittivat suunnistustarkkuudessa.

RiiUA:n Jukka ja Janne Toivonen kuittasivat C:n ykkössijan muita nopeammalla ja tarkemmalla ajolla. AAU:n Rasmus ja Teemu Hakala ajoivat C:n kakkoseksi ennen RiiUA:n Mika ja Eemi Saloa. Hakalat ja Toivoset ovat vahvimmat ehdokkaat C:n mestareiksi.

B:n voittoon ajoivat Matti ja Henna Erämaja, isä ja tytär.

AS-sarjan viimeiset kisat ajetaan Lopella (18.8.), Tuuloksessa (25.8.) ja Lammilla (1.9.).

 

JarvinenEramaja

Tuija Järvinen ja Johanna Erämaja, äiti ja tytär, ovat kiinni aloittelijaluokan mestaruudessa.

SaalehtoHarilainen

Pasi Säälehto ja Markus Harilainen saavuttivat kauden toisen luokkavoiton ja johtavat E-luokkaa.

Suunnistusvirhe

Ensimmäisen kerran autosuunnistusta kokeillut pari eksyi Kulomäessä enemmän korkeus- kuin leveyssuunnassa. Hiekkamontun pohjalla näkyy yksi kisan lukuisista suunnistusta kontrolloineista reittiasemista.

RiiUA:n Toivoset AS-mestareiksi

Riihimäen Urheiluautoilijoiden Jukka ja Janne Toivonen voittivat C-luokan Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan kuudennessa osakilpailussa. Lopen Urheiluautoilijoiden järjestämän kisan voittanut isä-poikapari varmisti samalla itselleen C:n sarjamestaruuden.

Vuosina 2012 ja 2013 rallin trophy-mestaruuden voittanut Janne Toivonen on lukenut isälleen ”nuotteja” mallikkaasti kesän AS-kisoissa, sillä Toivoset ovat voittaneet viidestä ajamastaan kisasta kolme ja sijoittuneet kaksi kertaa kakkoseksi.

Toivosten mestaruuden ainoa uhka, hämeenlinnalaiset Rasmus ja Teemu Hakala, eivät osallistuneet Lopen kisaan, eivätkä veljekset pysty enää nousemaan RiiUA:n parin ohi. Lopella kolmoseksi ajaneet RiiUA:n Mika ja Eemi Salo, niin ikään isä ja poika, kilpailevat Hakaloiden kanssa C:n hopeatilasta.

Aloittelijaluokassa espoolaiset Pasi Säälehto ja Markus Harilainen vankistivat sarjajohtoaan kauden kolmannella luokkavoitolla. Kakkoseksi ajaneet Tuija Järvinen ja Johanna Erämaja ovat kuitenkin vielä mukana E-luokan mestaruuskamppailussa.

Viime vuonna C:n mestariksi ajanut akaalais-lahtelainen pari Henri Oksman – Antti Nousiainen johtaa puolestaan B-luokan sarjaa kahden pisteen erolla HyUA:n pariin Anita Heino – Pasi Winberg. Oksman – Nousiainen oli Lopella B:n kakkonen, kun voittoon ajoi kyröläispari Markku Kannisto – Juha Sinkkonen.

MA-luokan voittanut hausjärveläis-ylöjärveläinen pari Anssi Karppinen – Timo Saarinen voittaa ylimmän kisaluokan mestaruuden.

AS-sarjan kaksi viimeistä kisaa ajetaan Hämeenlinnan Tuuloksessa 25.8. ja 1.9.

ToivonenJanne
Rallimestaruuksia ajanut RiiUA:n Janne Toivonen on voittamassa AS-sarjan C-luokan kartturimestaruuden.

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja jatkuu 11.8.

Kanta-Hämeessä 60-luvulta alkaen järjestetyn autosuunnistuksen harjoitusajosarjan syyskausi käynnistyy Hyvinkäällä 11.8. ajettavalla kisalla.

Kahdeksan kantahämäläisen autourheiluseuran järjestämässä kesäisessä AS-harjoitusajosarjassa ajettiin toukokuussa neljä kisaa, joten jäljellä on vielä sama määrä tiistai-iltaisin ajettavia harjoitusajoja.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, ja viime vuonna E-luokan kartturimestariksi suunnisti 11-vuotias poika yhdessä isäpuolensa kanssa.

AS-harjoitusajosarjan jäljellä olevat osakilpailut ajetaan Hyvinkäällä 11.8., Lopella 18.8., Hämeenlinnassa 25.8. ja Lammilla 1.9.

Lisätieto tapahtumista, luokkien pistetilanteet ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät osoitteesta autosuunnistus.net.

Free business joomla templates