Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Kanta-Hämeen AS-sarja

 

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa, 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa, ajettiin kesän aikana yhdeksän osakilpailua. Sarjaan osallistui yli 150 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 360 parisuoritusta.

Kaikissa kilpailuluokissa käytiin tiukkaa pistekisaa mestaruudesta, ja luokkien kahden parhaan parin piste-erot olivat parin pisteen luokkaa. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen kuusi parasta suoritustaan. 

Sarjan päätöskisa muutti aloittelijaluokan kärkiparien järjestyksen, kun EMSC:n Vesa Hakola – Mikael Korhonen ajoi kauden neljännen voittonsa ja nousi Manu ja Matias Immosen ohi. E-luokan kuljettajien mestaruus ratkesi Hakolalle pisteen erolla. Tasapisteisiin päätyneistä karttureista Korhonen pokkasi mestaruuspalkinnot, sillä hänellä oli yksi voitto enemmän kuin Immosella. Kolmanneksi aloittelijaluokassa sijoittui pari Juha Sandholm – Matti Isomaa. 

Myös C-luokan mestaruus ratkesi Lammilla ajetussa sarjapäätöksessä. Päätöskisan voittaneet Lopen UA:n Mikko Alatalo ja Johanna Erämaja keräsi lopulta kaksi pistettä enemmän kuin Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala. THU-Team/AL-Lohja-pari Hannu Juselius – Hannu Hirsivaara oli C:ssä kolmas. 

B-luokassa TCoF:n pari Anssi Vuorinen – Hannu Pusa oli lopulta kaksi pistettä parempi kuin UFAK:n Jarmo Hakonen – Andrei Krüger. RiiUA:n Mika ja Eemi Salo sijoittuivat pronssille samalla pistemäärällä, millä AAU/LopUA-pari Ari Karjalainen – Mika Pulkkinen jäi B:ssä neljänneksi. 

Ylimmässä MA-luokassa Hausjärven Anssi Karppinen oli kuljettajissa pisteen parempi kuin Turun Jari Ojanperä. Karttureissa Kangasalan Jari Kulmala oli ykkönen ennen Ylöjärven Timo Saarista. Sarjan yhdeksän järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Ahveniston Autourheilijat. 

  

Kuvia AS-sarjasta 

ASAlitaloEramaja

 Loppilaiset Mikko Alatalo ja Johanna Erämaja nousivat päätöskisan voitolla C-luokan mestareiksi. (kuva Pekka Virtanen)

  ASVuorinenPusa

Anssi Vuorinen ja Hannu Pusa voittivat AS-sarjan B-luokan mestaruuden. (kuva Pekka Virtanen)

 

Kanta-Hämeen harjoitusajosarjan osakilpailut löytyvät kilpailukalenterista

Sarjapisteet

VaToSUA 21.5.2019 tulos
FoSUA 28.5.2019 tulos
RiiUA 4.6.2019 tulos 
UFAK 11.6.2019 tulos 
AAU 6.8.2019 tulos
HyUA 13.8.2019 tulos
LopUA 20.8.2019 tulos
TAUK 27.8.2019 tulos
LamUA 3.9.2019 tulos

Palkintojenjakotilaisuus pidetään 24.9.2019 klo 18.30

Nummenkylän Kylätalo, Hämeen Härkätie 4151, 14300 Renko

Palkitaan E 3, C 3, B 4, MA 1 sekä kuskeista, että karttureista

 

Sarjan 2020 yhteyshenkilöille sarjan aloituskokous 3.3.2020 klo 18:30 RiiUA:n toimistolla Kynttilätie 6, Riihimäki

 

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy tiistaina 21.5. ja tarjoaa touko–syyskuussa yhdeksän autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua. 

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.  

Jokaisen harjoitusajon lähtöpaikalla on noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa pieni aloittelijakoulutusinfo. AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. 

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta. 

AS-sarjan kaikki kisat ajetaan tiistai-iltaisin. AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 21.5. (Valkeakoski, VaToSUA), 28.5. (Forssa, FoSUA), 4.6. (Riihimäki, RiiUA), 11.6. (Vantaa, UFAK), 6.8. (Hämeenlinna, AAU), 13.8. (Hyvinkää, HyUA), 20.8. (Loppi, LopUA), 27.8. (Janakkala. TAUK) ja 3.9. (Lammi, LamUA). 

Ilmoittautuminen

  ASkalustoa

Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita. 

Facebookissa: Autosuunnistusta Kanta-Hämeessä

Yhdeksästä tiistai-illan kilpailusta muodostuvassa Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa käydään tälläkin kaudella tiukkaa kisaa luokkamestaruuksista.

Suomen pitkäikäisimmässä autourheilusarjassa ajettiin touko-kesäkuussa neljä osakilpailua. Loput viisi harjoitusajoa aletaan elo-syyskuussa. Koska sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta sijoitusta, neljän kilpailuluokan mitalikamppailut ovat vielä täysin auki.

Aloittelijoiden E-luokan kärjessä ovat tasapistein kaksi voittoa ajaneet parit Manu Immonen – Matias Immonen ja Vesa Hakola – Mikael Korhonen. EMSC:n Hakola ja Korhonen voittivat kevätkauden päättäneessä UFAK:n kisassa E:n ylivoimaisesti, kun kaksi ensimmäistä kisaa voittaneet Manu ja Matias Immonen keskeyttivät Vantaan vauhtipuistossa tekniikkavikaan.

Neljän kisan perusteella arvioituna C-luokan vahvimmat mestariehdokkaat ovat Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala sekä Lopen UA:n Mikko Alatalo – Johanna Erämaja. Luokan kärkikamppailuun voi vielä nousta monta paria, sillä esimerkiksi neljännen kisan voittaneet RiiUA:n Teemu ja Jukka Toivonen ovat ajaneet vasta yhden osakilpailun.

B-luokassa TCoF:n parin Anssi Vuorinen – Hannu Pusa ero AAU/LopUA-pariin Ari Karjalainen – Mika Pulkkinen on vain yksi piste. Kärkipareilta puuttuvat kuitenkin osakilpailuvoitot. Kevätkauden päätöskisaa järjestämässä olleilla Jarmo Hakosella ja Andrei Krügerillä voittoja on sen sijaan jo kaksi, ja vain kolme kisaa ajanut UFAK:n pari on vain kahden pisteen päässä luokan ykköspaikasta. Vantaalla voittaneet JSAST:n Anton ja Ari Tuomala ovat ajaneet vasta kaksi kisaa hyvällä menestyksellä.

OjanperaKulmala

Kaikki neljä kisaa ajanut NaSU/KangUA-pari Jari Ojanperä – Jari Kulmalajohtaa ylintä luokkaa. Kolme osakilpailua ajaneet RiiUA:n Markus ja Olli Riiho ovat MA-luokassa toisena.

AS-sarjan syyskausi alkaa 6.8. Hämeenlinnassa ajettavalla Ahveniston AU:n kisalla.

Ilmoittautuminen AAU:n kilpailuun

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa, 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa, ajettiin kesän aikana yhdeksän osakilpailua. Sarjaan osallistui yli 150 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 330 parisuoritusta.

Aloittelijaluokan ylivoimaisiksi mestareiksi ajoivat tuusulalaiset Teemu Lehtinen ja Jussi Kokko, jotka voittivat seitsemän ajamistaan kahdeksasta kisasta. Koska kilpailijan kuusi parasta suoritusta laskettiin hänen loppupisteisiinsä, E-luokan mestaruus matkasi Tuusulaan maksipistein. Kakkoseksi aloittelijaluokassa sijoittuivat Timo Mannila ja Timo Pekurinen ja kolmanneksi Valtteri Mäkelä ja Mikko Winsten.

C-luokan mestaruuden jo ennen päätöskisaa varmistaneet vantaalaiset Janne Haaparanta ja Jussi Pasanen sijoittuivat päätöskisassa toiseksi ja ratkaisivat samalla himmeämpien mitalisijojen kohtalon. Päätöskisan väliin jättäneet tamperelaiset Harri Kivimäki ja Jani Joensuu säilyttivät toisen sijansa, sillä Lopen UA:n Mikko Alitalo ja Johanna Erämaja olisivat tarvinneet yhden pisteen enemmän noustakseen Kivimäen ja Joensuun ohi.

Myös B-luokan mestaruus ratkesi jo ennen sarjapäätöstä. Mestaruuteen ajaneet Hyvinkään UA:n Jani Muhli ja Antti Niemelä jäivät sarjapäätöksessä toiseksi, kun voittoon suunnistivat Riihimäen UA:n Mika ja Eemi Salo. 14-vuotiaan Eemin luotsaama Salojen autokunta nousi voitolla B:n hopealle ohi toisen isä-poikaparin eli Raul ja Jarno Kotajärven (Oulu/Espoo).

Ylimmän MA-luokan sarjamestariksi ajoi HeiUA/KangUA-pari Raimo Vennola – Jari Kulmala. Sarjan yhdeksän järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Lopen Urheiluautoilijat.

Kuvia AS-sarjasta

HaaparantaPasanen 
Vantaalaiset opettajat Janne Haaparanta ja Jussi Pasanen kirkastivat vuoden 2017 hopean C-luokan kullaksi. (Antti Nousianen)

 LehtinenKokkoAutossa
Teemu Lehtinen (oik.) ja Jussi Kokko voittivat aloittelijamestaruuden ylivoimaisesti. (Pekka Virtanen)

 LehtinenKokkoAjo
Teemu Lehtinen ja Jussi Kokko voittivat aloittelijamestaruuden ylivoimaisesti. (Pekka Virtanen)

 VennolaKulmala
Ylimmän kilpailuluokan MA:n voittivat Raimo Vennola ja Jari Kulmala. (Pekka Virtanen)

 ASkalustoa
Autosuunnistusta voi harrastaa monelaisella ja -ikäisellä kalustoilla. (Pekka Virtanen)

 Kanta-Hämeen AS-sarjan 2018 pisteet

JSN Gruve template designed by JoomlaShine.com