Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Kanta-Hämeen AS-sarja

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa ajettiin kesän aikana seitsemän hyvätasoista AS-harjoitusajoa.  

Koronavirusepidemia siirsi 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineen Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan aloituksen kesäkuuhun ja sarjasta muodostui syyskesäpainotteinen. Sarjan kilpailijoiden ja kilpailusuoritusten määrään normaalista poikenneella kilpailukalenterilla ei ollut vaikutusta.  

Sarjaan osallistui yli 130 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 240 parisuoritusta. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen viisi parasta suoritustaan.  

Kaksi alinta luokkaa voitettiin maksimipistein. Aloittelijoiden E-luokassa valkeakoskelaispari Samu Juvonen – Mikko Hugg oli täysin ylivoimainen, sillä VaToSUA:n pari voitti seitsemästä kisasta viisi ja oli kerran toinen ja kerran kolmas. Yhden voiton ajaneista pareista turenkilaiset Markus ja Susanna Tammi sijoittuivat E:ssä toiseksi ja RiiUA/HyUA-pari Jorma Laakso – Sauli Veikkola kolmanneksi.  

13 vuoden tauon jälkeen AS:n pariin palanneet Timo Leinonen ja Kimmo Kortelainen voittivat C-luokassa kaikki ajamansa viisi kisaa. Nummelalais-vantaalaisen parin taakse sijoittuivat yhden osakilpailun voittaneet Anita ja Susanna Paloposki (Turenki/Hämeenlinna) ja Forssan Aimo Gustafsson – Hannu Halme.  

B-luokassa voitot jakautuivat viidelle parille ja kaksi kärkisijaa isä-poikapareille. Voittoon ajoivat Matti ja Antti Erämaja (Turenki/Valkeakoski) ennen RiiUA:n Mika ja Eemi Saloa.   

Ylimmässä MA-luokassa FoSUA:n Jari Koivisto oli kuljettajien ja Joni Halme kartturien ykkönen. Sarjan seitsemän järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijat.  

  ASFiat850
Autosuunnistusta voi harrastaa monenlaisella kalustolla. VaToSUA:n Arvo Etelä ja Jukka Pehkonen kilpailevat historiallisella Fiat 850:llä. (Pekka Virtanen)

Kanta-Hämeen AS-sarjan 2021 pisteet

Seitsemästä osakilpailusta muodostuvan Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan mestaruudet ratkotaan Rengossa ja Lammilla ajettavissa osakilpailuissa. 

60-luvulta alkaen järjestyn Kanta-Hämeen AS-sarjan avaus siirtyi koronavirusrajoitusten vuoksi kesäkuulle ja sarjasta tuli syyskesäpainotteinen.  

Viiden osakilpailun jälkeen kaikissa neljässä kilpailuluokassa kärkiparit ovat tiukasa nipussa, ja vain aloittelijaluokan mestari on lähes varmuudella selvillä: E-luokan tullee voittamaan Valkeakosken Samu Juvonen – Mikko Hugg, joka on voittanut jo kolme osakilpailua. Sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kuljettajan ja kartanlukijan viisi parasta suoritusta.  

C-luokassa TAUK:n Anita ja Susanna Paloposki ovat kärkipaikalla, mutta paluun lajiin tehneet Timo Leinonen ja Kimmo Kortelainen ovat saanut pisteitä vasta kolmesta kisasta – jotka kaikki konkaripari on voittanut.  

B-luokassa ykköspaikkaa pitävät AL-Helsinkiä edustavat Matti ja Antti Erämaja. Ylimmässä MA-luokassa moni kuljettaja ja kartanlukija omaa vielä mahdollisuudet mestaruuteen.  

Sarjan viimeiset kisat ajetaan viikon välein Hämeenlinnan eri laidoilla. Nyt tiistaina 31.8. on ohjelmassa Rengossa ajettava Ahveniston AU:n kisa, ja sarja päättyy 7.9. Lammin UA:n kisaan.  

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.   

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät Kanta-Hämeen AS-sarjan etusivulta. 

  VennolaKulmala

Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita.  

  

Lisätietoa autosuunnistuksesta ja AS-sarjasta:  

Pekka Virtanen, 0400 966 095  

Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avauskisa suunnistetaan tiistaina 15.6. Loput Kanta-Hämeen AS-sarjan kuusi kisaa ajetaan elo–syyskuussa. 

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta – ja perinne on jatkunut myös poikkeusolosuhteissa. Koronavirusepidemian vuoksi sarja-avaus siirtyi noin kuukaudella, eikä kevätkaudella ajeta kuin Riihimäen UA:n 15.6. isännöimä kisa. Sarjan syyskausi käynnistyy näillä näkymin 10.8. 

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.  

AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. 

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta. 

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä. Lähtöluettelo

Autosuunnistusauto
Autosuunnistusta pystyy harrastamaan tavallisella henkilöautolla, mutta ylemmissä luokissa kilpaillaan varta vasten tähän lajiin varustelluilla autoilla. (kuvaaja Pekka Virtanen) 

 

 

sarjapisteet


RiiUA 15.6.2021 tulokset
LopUA 3.8.2021
 tulokset
FoSUA 10.8.2021 tulokset
VaToSUA 17.8.2021 tulokset
TAUK 24.8.2021 tulokset
AAU 31.8.2021 tulokset
LamUA 7.9.2021 tulokset

Kanta-Hämeen pahentunut koronavirustilanne on pakottanut sarjajärjestäjät siirtämään sarja-avausta toistamiseen, ja nyt ensimmäinen seitsemästä osakilpailusta ajetaan vasta 15.6. Avauskisaa isännöi Riihimäen UA. 

Suomen pitkäikäisin autourheilusarjan avauskisa piti alun alkaen ajaa Forssan Seudun UA:n isännöimänä 18.5., mutta kyseinen kisa siirtyi järjestettäväksi 10. elokuuta. Myös 25.5. ajettavaksi merkitty Riihimäen UA:n kisa siirtyi, ja on nyt siis ohjelmassa 15. kesäkuuta. 

Alkuperäisessä kalenterissa kevätkauden kolmantena kisana ollut Lopen UA:n kisa piti ajaa suunnitellusti 1. kesäkuuta, mutta vallitsevien rajoitusten vuoksi loppilaiset ovat siirtäneet kisansa syksymmälle myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. 

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä

MaunulaLaurila
Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avaus siirtyi kesäkuun puoliväliin. 

 

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com