Valikko Sulje

Petri Ojasen Muistolle

OjanenPetri1

OjanenPetri1

Tervakosken Urheiluautoilijoiden riveissä pitkään sekä kilpaillut että kilpailuja tehnyt Petri Ojanen menehtyi lokakuun lopussa tapaturmaisesti 52-vuotiaana.

Petri oli monipuolinen, sympaattinen ja pidetty henkilö, joka oli myös omien teidensä kulkija. Nämä tiet eivät olleet aina hyväkuntoisia, sillä Petrin oma autourheilulaji oli autosuunnistus, missä hän saavutti yhdessä TerUA:n Ari Lehtosen kanssa cup-mestaruuden vuonna 1994. Tuohon aikaan B-cupin mestaruutta ei voitettu helposti, sillä kilpailijapareja oli noin 70.

Petri kilpaili A-luokassa kartanlukijana 2010-luvun alkupuolelle saakka. Kartanluku oli muutenkin Petrin juttu, sillä hän kokosi noin kymmenen vuoden ajan autourheilijoiden joukkueen Jukolan Viestiin. Luonto veti Janakkalan Tervakoskella syntynyttä Petri Ojasta puoleensa myös marjastuksen ja sienestyksen muodossa.

Aktiivisille autosuunnistajille tyypilliseen tapaan Petri Ojanen oli myös valmis tarjoamaan kanssakilpailijoilleen harrastusmahdollisuuksia. Petri oli ratamestarina muutamassa TerUA:n kansallisessa AS-kisassa sekä lukuisissa Kanta-Hämeen AS-sarjan harjoitusajoissa, ja myös ralleissa hänet nähtiin toimitsijana. Tietotekniikan salat hallinnut Petri siirsi TerUA:n AS-kisantekorutiinit sähköiseen aikaan ja rakensi seuran käyttöön myös tuloslaskentaohjelmia.

TerUA:n jäsentiedotteiden pitkäaikainen tekijä toimi 90-luvulla useamman vuoden myös seuransa puheenjohtajana. Aktiivinen seuratoimija oli puurtaja, joka ei jättänyt asioita kesken eikä toisten hoidettavaksi. Tervakoskella tiedettiin, että jos seuran asioissa tarvittiin apua, niin Petri oli valmis auttamaan.

Petrillä riitti aikaa jo aivan nuoresta lähtien myös sosiaaliseen kanssakäymiseen niin nuorien kuin iäkkäämpienkin ihmisten kanssa. Tämä ominaisuus ohjasi yrittäjänäkin työskennelleen Petrin opetusalalle. Vanajaveden opistossa tietotekniikan suunnittelijaopettajana työskennellyt Petri Ojanen oli viime vuodet Tervakosken yhteiskoulun pidetty rehtori.

Pitkän autourheilu-uran lisäksi Petri Ojanen teki myös pitkän poliittisen uran. Autourheilija oli vihreiden valtuutettu, jonka valtuustoura alkoi vuonna 1996. Petri oli Janakkalan kunnanhallituksen jäsen 2001–2012 sekä valtuuston 2. varapuheenjohtaja 2013–2014 ja jälleen viime vuodesta alkaen. Lisäksi Petri ehti vaikuttaa sekä Hämeen maakuntaliiton Maakunnan yhteistyöryhmän jäsenenä että Kuntaliiton valtuustossa.

Suuri määrä autosuunnistajia kunnioittaa Petri Ojasen muistoa ja ottaa osaa hänen omaistensa suureen suruun.

Pekka Virtanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *