Valikko Sulje

Anita Heino ja Pasi Winberg cup-mestareiksi

WinbergPasiHeinoAnita

 

 

Autosuunnistuksen uudet cup-mestarit ovat Hyvinkään UA:n Anita Heino ja Pasi Winberg. SM-hopealle ajoi Anssi Karppinen – Timo Saarinen, ja SM-pronssille sijoittuivat Raimo Vennola ja Riku Bitter.

Nokian ympäristössä ajetussa Syys-ST:ssä ratkaistiin autosuunnistuksen himmeimpien SM-mitalien saajat sekä cup-mestari. SM-kulta ratkesi suoraan kolmessa kisassa lietolais-vantaalaisen parin Iiro Rousku – Stefan Åstrand eduksi. Uuden mestariparin matka katkesi SM-päätöksessä tekniseen vikaan.

B- ja C-luokiteltujen parien cup-sarjan mestaruuteen oli mahdollisuudet neljällä parilla. Kolmesta kisasta muodostuneen cup-sarjan päätökseen lähdettäessä ykköspaikalla olivat voiton ja kolmossijan ajaneet Anita Heino ja Pasi Winberg. HyUA:n pari oli Syys-ST:ssä vasta yhdeksäs eikä kasvattanut pistesaldoaan.

16 parin cup-luokan voittaneet Kangasalan Aleksi Mattsson ja Mikko Kallio eivät omanneet mestaruusmahdollisuuksia. Toiseksi sijoittuneet HyUA:n Jani Muhli ja Antti Niemelä olisivat nousseet voitolla cup-mestareiksi, mutta kahdella kakkossijalla hyvinkääläiset päätyivät tasapisteisiin päätöskisan voittajan kanssa ja cup-nelosiksi.

Edellisen kisan Kuopiossa voittaneet Kaarlo ja Jyrki Vainikainen nousivat sen sijaan tasapisteisiin Heinon ja Winbergin kanssa. Koska molemmilla pareilla oli voitto ja kolmossija, ratkaisevaksi muodostui kisa, mitä ei laskettu parien pisteisiin. Tuposlaisen Speedy Bros Racingin Vainikaiset jättivät Janakkalassa ajetun cup-avauksen väliin, joten Heino ja Winberg pääsivät juhlimaan cup-mestaruutta.

Kaksi edellistä SM-kultaa voittanut hausjärveläis-ylöjärveläinen pari Anssi Karppinen – Timo Saarinen voitti SM-luokan ja sinetöi itselleen SM:n hopeasijan. Kakkossija nosti HeiUA/KangUA-parin Raimo Vennola – Jari Kulmala kuljettajan SM-pronssille, mutta kartturi jäi SM-neloseksi.

Kolmen eri kuljettajan kanssa SM-kisoihin osallistunut RiiUA:n Riku Bitter oli Syys-ST:ssä vasta 13:s eikä kasvattanut pistesaldoaan. Riku Bitter oli kerännyt aiemmista kisoista saman pistemäärän, mihin Jari Kulmala nousi. Nykysääntöjen mukaan tehdyssä tasapistevertailussa moninkertainen SM-mitalisti Riku Bitter veti pidemmän korren, ja pronssimitalit päätyivät eri autoihin.

WinbergPasiHeinoAnita

Anita Heino ja Pasi Winberg voittivat autosuunnistuksen cup-mestaruuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *