Valikko Sulje

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja kesätauolle

OjanperaKulmala

Yhdeksästä tiistai-illan kilpailusta muodostuvassa Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa käydään tälläkin kaudella tiukkaa kisaa luokkamestaruuksista.

Suomen pitkäikäisimmässä autourheilusarjassa ajettiin touko-kesäkuussa neljä osakilpailua. Loput viisi harjoitusajoa aletaan elo-syyskuussa. Koska sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta sijoitusta, neljän kilpailuluokan mitalikamppailut ovat vielä täysin auki.

Aloittelijoiden E-luokan kärjessä ovat tasapistein kaksi voittoa ajaneet parit Manu Immonen – Matias Immonen ja Vesa Hakola – Mikael Korhonen. EMSC:n Hakola ja Korhonen voittivat kevätkauden päättäneessä UFAK:n kisassa E:n ylivoimaisesti, kun kaksi ensimmäistä kisaa voittaneet Manu ja Matias Immonen keskeyttivät Vantaan vauhtipuistossa tekniikkavikaan.

Neljän kisan perusteella arvioituna C-luokan vahvimmat mestariehdokkaat ovat Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala sekä Lopen UA:n Mikko Alatalo – Johanna Erämaja. Luokan kärkikamppailuun voi vielä nousta monta paria, sillä esimerkiksi neljännen kisan voittaneet RiiUA:n Teemu ja Jukka Toivonen ovat ajaneet vasta yhden osakilpailun.

B-luokassa TCoF:n parin Anssi Vuorinen – Hannu Pusa ero AAU/LopUA-pariin Ari Karjalainen – Mika Pulkkinen on vain yksi piste. Kärkipareilta puuttuvat kuitenkin osakilpailuvoitot. Kevätkauden päätöskisaa järjestämässä olleilla Jarmo Hakosella ja Andrei Krügerillä voittoja on sen sijaan jo kaksi, ja vain kolme kisaa ajanut UFAK:n pari on vain kahden pisteen päässä luokan ykköspaikasta. Vantaalla voittaneet JSAST:n Anton ja Ari Tuomala ovat ajaneet vasta kaksi kisaa hyvällä menestyksellä.

OjanperaKulmala

Kaikki neljä kisaa ajanut NaSU/KangUA-pari Jari Ojanperä – Jari Kulmalajohtaa ylintä luokkaa. Kolme osakilpailua ajaneet RiiUA:n Markus ja Olli Riiho ovat MA-luokassa toisena.

AS-sarjan syyskausi alkaa 6.8. Hämeenlinnassa ajettavalla Ahveniston AU:n kisalla.

Ilmoittautuminen AAU:n kilpailuun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *