Valikko Sulje

Kanta-Hämeen autosuunnistussarja päätökseen 

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa ajettiin kesän aikana kahdeksan hyvätasoista autosuunnistuksen harjoitusajoa. 

60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa ajettiin touko–elokuussa kahdeksan hyvätasoista harjoitusajoa. Sarjaan osallistui noin 130 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä yli 240 parisuoritusta. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen viisi parasta suoritustaan. 

Aloittelijoiden E-luokan kärkeen ajoivat naiskarttureiden luotsaamat parit. Luokan voitti neljä kisaa voittanut RiiUA:n pari Timo Hämäläinen Jonna Armento. Yhden voiton ajaneiden Jari ja Heidi Jolkkosen jälkeen E:ssä sijoittuivat kolmanneksi Arto ja Riikka Karppinen

C-luokan voitti Forssan Aimo GustafssonHannu Halme. Tuusulalais-hyvinkääläinen pari Mauno JussilaJuha Ojanen oli muutaman pisteen parempi kuin saman pistemäärän keränneet Porvoon Petri ViljalaJari Leinonen ja HyUA:n Jorma Laakso ja RiiUA:n Sauli Veikkola. 

B-luokassa RiiUA:n Mika ja Eemi Salo oli ylivoimainen voittaja, ja Eemi kirjasi nimiinsä viiden voiton tuomat maksimipisteet. Voitoitta jääneistä pareista AAU:n Miikka MäenpääTommi Muilu oli B:n kakkonen ja vantaalaispari Janne HaaparantaJussi Pasanen kolmas. 

Ylimmän MA-luokan voitti loppilais-kangasalalainen pari Hannu HämäläinenJari Kulmala. Sarjan kahdeksan järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Ahveniston Autourheilijat. 

Lopen Hannu Hämäläinen ja Kangasalan Jari Kulmala voittivat AS-sarjan ylimmän luokan. 
Viime vuonna aloittelijaluokan voittaneet Riihimäen Jorma Laakso ja Sauli Veikkola ajoivat tänä vuonna C-luokassa neljänneksi.

Kanta-Hämeen AS-sarjan 2023 pisteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *