Valikko Sulje

Tutut nimet kärjessä autosuunnistuksen SM-avauksessa

KoivistotSMkisa

Ahveniston Autourheilijoiden järjestämän Härkätien Lenkki AS:n SM-luokan voittoon ajoi vahvoihin mestarisuosikkeihin lukeutuva kaarinalais-vantaalainen pari Iiro Rousku – Stefan Åstrand. Samassa yhteydessä ajetun AS:n cup-sarjan avauskisan voittivat Lapuan Markku Välkkilä ja Juha Ristikangas. 

AAU:n suunnistuksellisesti vaativan SM- ja cup-osakilpailun haastavimmat jaksot ajettiin Lopella Räyskälän lentokeskuksen ympäristössä. SM-luokan 21 parin kisalla oli kestoa lähemmäs kuusi tuntia, ja molemmissa arvokisaluokissa kärjen ja häntäpään piste-erot muodostuivat melkoisiksi.  

SM-luokassa voittajapari ajoi näkemättä läpi yhdestä kisan noin 130 suunnistusasemasta, mutta toiseksi sijoittunut forssalais-loppilainen pari Jari Koivisto – Toni Koivisto ei hukannut yhtään kymmenen aikaminuutin arvoista asemaa. Paremmin järjestäjän ihanneajoissa pysynyt Rousku–Åstrand otti täydet SM-pisteet 50 sekunnin voittomarginaalilla kisassa, missä oli 23 aikatarkastusasemaa. SM-luokassa viimeiseksi sijoittunut pari hukkasi peräti 33 suunnistusasemaa! 

Kahdella suunnistushudilla kisaurakasta selvinneet loppilais-riihimäkeläinen pari Mika Pulkkinen – Riku Bitter ja hausjärveläis-ylöjärveläinen pari Anssi Karppinen – Timo Saarinen jäivät kärkipareille huomattavasti, mutta kisan kolmosen ja nelosen keskinäiseksi eroksi tuli vain 92 sekuntia.  

Yleiskilpailussa viidenneksi ja A-luokan ykköseksi ajoivat lohjalaiset Mika ja Jukka Lahtinen. Vuodesta 1961 alkaen ST-ajoja ja autosuunnistuskilpailuja ajanut 84-vuotias Kauko Ohrankämmen ajoi Jari-poikansa ”nuoteilla” yleiskilpailussa kahdeksanneksi ja A-luokassa Lapuan Jukka ja Jaakko Viljasen jälkeen kolmanneksi. 

22 parin cup-luokassa kilpailleista B-luokitelluista pareista Välkkilä–Ristikangas oli yhdestä suunnistushudista huolimatta ylivoimainen ykkönen. Ainoana cup-luokan parina ilman kadotettuja suunnistusasemia edenneet Raul ja Jarno Kotajärvi sijoittuivat cup-avauksessa toiseksi. Oululais-vantaalaisen parin jälkeen pokkasi niin ikään isä ja poika, eli janakkalalainen Matti ja valkeakoskelainen Antti Erämaja. 

Yhdeksän parin kansallisen C-luokan voitti reittivirheettömällä ajolla hattulalais-hämeenlinnalainen kaksikko Manu Immonen – Matias Immonen. 

Autosuunnistuksen arvokisasarjat jatkuvat syksyllä. Viimeisen kolmesta cup-kisasta järjestää Lopen UA 15.10. samanaikaiseksi AS:n NEZ-mestaruussarjan Suomen kisaviikonlopun ensimmäisen osakilpailun yhteydessä. 

KoivistotSMkisa
Jari ja Toni Koivisto suunnistivat ilman kadotettuja reittiasemia ja sijoittuivat SM-avauksessa toiseksi. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *