Valikko Sulje

Kanta-Hämeen AS-sarja alkaa 14.5.

Perinteisessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa ajetaan kesällä yhdeksän harjoitusajoa. Sarja-avaus on ohjelmassa 14. toukokuuta, ja viimeiset pisteet jaetaan 9. syyskuuta.

Autosuunnistuskalenterissa on lähinnä arvokilpailuja, joten yhdeksästä kisasta muodostuvalla Hämeenlinnan talousalueen kesäsarjalla on ”tilaus” AS-harrastajien keskuudessa.

60-luvulta alkaen pyörineen sarjan tämän vuoden kalenterissa on tuttuun tapaan yhdeksän kisaa.

Suurin osa osakilpailuista ajetaan tiistai-iltaisin, mutta Riihimäen UA:n isännöimä sarja-avaus on ohjelmassa keskiviikkona 14.5. Forssan Seudun UA järjestää kisan tiistaina 20.5. Sen jälkeen tulee kesän toinen poikkeus, sillä Valkeakosken-Toijalan Seudun UA:n harjoitusajo ajetaan torstaina 29.5. Keväällä on vielä ohjelmassa 3.6. ajettava Turengin AUK:n kisa.

Syyskauden avauksen järjestää Hyvinkään UA 12.8. Sen jälkeen ohjelmassa ovat Lopen UA:n (19.8.), Ahveniston AU:n (26.8.), Tervakosken UA:n (2.9.) ja Lammin UA:n (9.9.) kisat.

AS on edullisimpia autourheilumuotoja, onnistuuhan sen aloittaminen vaikka perheen ykkösautolla. Koska kartturilta ei vaadita ajokorttia eikä hänelle ole asetettu alaikärajaa, laji sopii myös perheharrastukseksi.

Sarjassa kilpaillaan neljässä luokassa, ja kunkin kilpailijan pisteisiin lasketaan hänen kuusi parasta suoritustaan. Osanottajilta ei edellytetä minkään autourheiluseuran jäsenyyttä, ja aloittelijoiden E-luokka on tarkoitettu pareille, joilla ei ole aiempaa AS-kokemusta.

Kilpailuihin pitää ilmoittautua pari päivää ennen tapahtumaa. E-luokan karttamaksu on 10 euroa/kisa. C-luokassa maksu on 15 euroa ja muissa luokissa 20 euroa.

Järjestäjät tilittävät jokaisesta parista viisi euroa palkintorahastoon, joten sarjan päätyttyä luokkien parhaat palkitaan ruhtinaallisesti.

Varsinaista aloittelijakoulutusta ei tänä vuonna järjestetä, mutta jokaisen kilpailun lähtöpaikalla on noin tunti ennen ensimmäisen aloittelijaparin lähtöaikaa pieni infotilaisuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *