Valikko Sulje

Riihimäki Race kiinnosti – autosuunnistussarja alkaa 5.5.

AStapahtumaTehtava

14 autokuntaa starttasi Riihimäellä järjestettyyn ”poikkitieteelliseen” autosuunnistuskilpailun, missä normaalilla AS-reitillä oli myös tehtävärasteja. Autosuunnistustarjonta jatkuu Riihimäellä nyt tiistaina 5.5., kun ohjelmassa on perinteisen Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan avausosakilpailu.

Ensimmäisen kerran ajetun Riihimäki Racen järjesti Riihimäen-Hyvinkään Seudun Nuorkauppakamari, ja kilpailun reitistä vastasivat Mika Salo yhdessä poikansa Eemin kanssa.

Moni autokunta luotti 10-vuotiaan Eemin tapaisiin nuoriin kartanlukijoihin. Autosuunnistus sopiikin hyvin perheharrastukseksi, sillä lajissa ei ole kartanlukijalla alaikärajaa. Harjoitusajoissa pareilta ei vaadita kuulumista mihinkään autourheiluseuraan tai tutkintoja. Aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksukin on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

Riittävästi suunnistushaastetta aloitteleville AS-autokunnille tarjonneen Riihimäki Racen voitti lajia harrastanut Jani-Jukka Miettinen isänsä Vilhon ja tyttärensä Emma-Emilian kanssa. Sinoplan Racing -rallitiimi Sami Pakkanen ja Simo Rantanen löivät suunnistustarkkuudessa paremmin aikataulussa pysyneen Simo Jousimaan Riihimäen Asuntokeskus -joukkueen.

Riihimäki Racen osanottajille ja kaikille AS-harrastuksesta kiinnostuneille tarjoutuu seuraava mahdollisuus kilvanajoon nyt tiistaina, kun Riihimäen UA järjestää Kanta-Hämeen kesäisen AS-sarjan avauskilpailun. Myös tämä kisa on Mika ja Eemi Salon käsialaa.

Luvassa on sopivan kevyt sarja-avaus. Mattilan teollisuusalueella ja Riutassa ajettavan AS-harjoitusajon lähtö- ja maalipaikka on Lasitehtaan koulu. Kilpailukeskuksessa saa noin kello 17.45 AS-opetusta. Lähtöluettelo

AS-harjoitusajosarjan seuraavat osakilpailut ajetaan 14.5. (Valkeakoski), 19.5. (Forssa), 26.5. (Turenki), 11.8. (Hyvinkää), 18.8. (Loppi), 25.8. (Hämeenlinna) ja 1.9. (Lammi).

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä.

AStapahtumaTehtava

Riihimäki Racessa mitattiin myös kotiseututietämystä. Voimalinjakysymyksen oikea vastaus oli Rautarouva.

AStapahtumaAudi

Rallimiehet Sami Pakkanen ja Simo Rantanen osoittivat, että AS-harjoitusajoihin voi osallistua isommallakin autolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *