Valikko Sulje

Autosuunnistussarja pyörähti käyntiin – isä ja tytär Kauranne suunnistivat avausvoittoon

Juha ja Minna Kauranne

Vantaalaiset Kauranteet ovat todellisia autourheilun harrastajia. Pitkään eri lajeihin sekä harrastajana että toimitsijana osallistunut Juha Kauranne on pyörittänyt kaveriporukassa tiimiä, joka on tarjonnut nuorille mahdollisuuden harrastaa mm. jokamiehenluokkaa.

Viime vuonna Juha sijoittui AS-sarjan aloittelijaluokassa kuljettajien puolella Merja Tikkaojan jälkeen toiseksi. Mutta karttureissa nimi Kauranne löytyy vasta sijalta viisi. Ei kun kuusi. Ja myös sijalta 14!

Selitys on yksinkertainen: Juha tarjoaa tyttärilleen Minnalle ja Sannalle sekä veljenpojalleen Okolle mahdollisuuden kokeilla ajatustyötä tarjoavaa lajia. Kun iloiset tyttäret eivät ehdi kisaamaan, istuu kartturin paikalle Minnan 14-vuotias kummipoika Okko.

Kauranteet ajoivat syksyllä 2012 kaksi AS-sarjan kisaa. Viime vuonna pari Kauranne–Kauranne osallistui kaikkiin kahdeksaan AS-sarjan kisaan, ja sama tahti jatkunee tänä vuonna. Mutta viimevuotista paremmalla menestyksellä, sillä Kauranteet ajoivat sarjan avanneessa RiIUA:n kisassa ensimmäisen sarjakisavoittonsa.

Minna luki Mika Salon laatimia suunnistuskuvioita tarkemmin kuin muut aloittelijaluokan kuusi paria. Ilman kymmenen minuutin arvoisia hukattuja suunnistusasemia kisaurakan selvittäneet isä ja tytär voittivat E-luokan selvällä piste-erolla, sillä heitä nopeammin edenneen Sari ja Seppo Kulpakko hukkasivat kaksi suunnistusasemaa.

Kauranteet toteuttavat täysimääräisesti sitä, mikä on AS:n olemus: lajia voi harrastaa pienillä kustannuksilla, homma sopii perheharrastukseksi, ja lajissa koukuttaa se, että jokainen kisa antaa uutta oppia.

AS:n sopiminen perheharrastukseksi näkyi sarja-avauksen tuloksissa, sillä kisaan osallistuneista 27 parista peräti 12 omasi saman sukunimen. Ja ratamestari Mika Salo kilpailee nykyisin poikansa Eemin kanssa.

Kauranteiden lisäksi luokkavoittoon ajoi myös kaksi isä-lapsiparia: LopUA:n Esa ja Joni Orava voittivat B-luokan, Forssan Jari ja Toni Koivisto ylimmän MA-luokan.

Viime vuonna E-luokan voittaneet Merja ja Petteri Tikkaoja kilpailevat nyt C:ssä. Sarja-avaus meni Tikkaojilta hyvin, sillä luokan toiseksi pienimmillä aikapisteillä irtosi kolmas sija parien Henri Oksman – Antti Nousiainen ja Jari Mäkinen – Jani Muhli jälkeen.

Yhdeksästä kisasta muodostuva AS-sarja jatkuu ensi tiistaina 20.5. Forssan Seudun UA:n kisalla.
Juha ja Minna Kauranne

Uudenmaan AU:ta edustavat Juha ja Minna Kauranne voittivat Riihimäellä aloittelijaluokan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *