Valikko Sulje

Kanta-Hämeen AS-sarjassa tehtiin 358 kilpailusuoritusta

ASAlitaloEramaja

 

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa, 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa, ajettiin kesän aikana yhdeksän osakilpailua. Sarjaan osallistui yli 150 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 360 parisuoritusta.

Kaikissa kilpailuluokissa käytiin tiukkaa pistekisaa mestaruudesta, ja luokkien kahden parhaan parin piste-erot olivat parin pisteen luokkaa. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen kuusi parasta suoritustaan. 

Sarjan päätöskisa muutti aloittelijaluokan kärkiparien järjestyksen, kun EMSC:n Vesa Hakola – Mikael Korhonen ajoi kauden neljännen voittonsa ja nousi Manu ja Matias Immosen ohi. E-luokan kuljettajien mestaruus ratkesi Hakolalle pisteen erolla. Tasapisteisiin päätyneistä karttureista Korhonen pokkasi mestaruuspalkinnot, sillä hänellä oli yksi voitto enemmän kuin Immosella. Kolmanneksi aloittelijaluokassa sijoittui pari Juha Sandholm – Matti Isomaa. 

Myös C-luokan mestaruus ratkesi Lammilla ajetussa sarjapäätöksessä. Päätöskisan voittaneet Lopen UA:n Mikko Alatalo ja Johanna Erämaja keräsi lopulta kaksi pistettä enemmän kuin Turengin AUK:n Janne ja Aki Raitala. THU-Team/AL-Lohja-pari Hannu Juselius – Hannu Hirsivaara oli C:ssä kolmas. 

B-luokassa TCoF:n pari Anssi Vuorinen – Hannu Pusa oli lopulta kaksi pistettä parempi kuin UFAK:n Jarmo Hakonen – Andrei Krüger. RiiUA:n Mika ja Eemi Salo sijoittuivat pronssille samalla pistemäärällä, millä AAU/LopUA-pari Ari Karjalainen – Mika Pulkkinen jäi B:ssä neljänneksi. 

Ylimmässä MA-luokassa Hausjärven Anssi Karppinen oli kuljettajissa pisteen parempi kuin Turun Jari Ojanperä. Karttureissa Kangasalan Jari Kulmala oli ykkönen ennen Ylöjärven Timo Saarista. Sarjan yhdeksän järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Ahveniston Autourheilijat. 

  

Kuvia AS-sarjasta 

ASAlitaloEramaja

 Loppilaiset Mikko Alatalo ja Johanna Erämaja nousivat päätöskisan voitolla C-luokan mestareiksi. (kuva Pekka Virtanen)

  ASVuorinenPusa

Anssi Vuorinen ja Hannu Pusa voittivat AS-sarjan B-luokan mestaruuden. (kuva Pekka Virtanen)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *