Valikko Sulje

Kanta-Hämeen AS-sarjassa seitsemän osakilpailua

Skoda pellolla

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy tiistaina 18.5. ja tarjoaa touko–syyskuussa seitsemän autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

Autosuunnistus sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. Harjoitusajot järjestetään kesän 2020 kilpailujen tapaan koronaturvallisesti huomioiden kaikki kulloinkin voimassa olevat viranomaisohjeet.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-sarjan kaikki kisat ajetaan tiistai-iltaisin. AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 18.5. (Forssa, FoSUA), 25.5. (Riihimäki, RiiUA), 1.6. (Loppi, LopUA), 17.8. (Valkeakoski, VaToSUA), 24.8. (Janakkala, TAUK), 31.8. (Hämeenlinna, AAU) ja 7.9. (Lammi, LamUA).

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä.

Skoda pellolla
Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *