Valikko Sulje

Kanta-Hämeen AS-sarjan päätöskisat Hämeenlinnassa

VennolaKulmala

Seitsemästä osakilpailusta muodostuvan Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan mestaruudet ratkotaan Rengossa ja Lammilla ajettavissa osakilpailuissa. 

60-luvulta alkaen järjestyn Kanta-Hämeen AS-sarjan avaus siirtyi koronavirusrajoitusten vuoksi kesäkuulle ja sarjasta tuli syyskesäpainotteinen.  

Viiden osakilpailun jälkeen kaikissa neljässä kilpailuluokassa kärkiparit ovat tiukasa nipussa, ja vain aloittelijaluokan mestari on lähes varmuudella selvillä: E-luokan tullee voittamaan Valkeakosken Samu Juvonen – Mikko Hugg, joka on voittanut jo kolme osakilpailua. Sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kuljettajan ja kartanlukijan viisi parasta suoritusta.  

C-luokassa TAUK:n Anita ja Susanna Paloposki ovat kärkipaikalla, mutta paluun lajiin tehneet Timo Leinonen ja Kimmo Kortelainen ovat saanut pisteitä vasta kolmesta kisasta – jotka kaikki konkaripari on voittanut.  

B-luokassa ykköspaikkaa pitävät AL-Helsinkiä edustavat Matti ja Antti Erämaja. Ylimmässä MA-luokassa moni kuljettaja ja kartanlukija omaa vielä mahdollisuudet mestaruuteen.  

Sarjan viimeiset kisat ajetaan viikon välein Hämeenlinnan eri laidoilla. Nyt tiistaina 31.8. on ohjelmassa Rengossa ajettava Ahveniston AU:n kisa, ja sarja päättyy 7.9. Lammin UA:n kisaan.  

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.   

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät Kanta-Hämeen AS-sarjan etusivulta. 

  VennolaKulmala

Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita.  

  

Lisätietoa autosuunnistuksesta ja AS-sarjasta:  

Pekka Virtanen, 0400 966 095  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *