Valikko Sulje

Kanta-Hämeen as-sarja päätökseen

11-vuotiaana AS-sarjan aloittelijamestaruuden voittanut Jyri Rantalainen on sarjan nuorin mestari.

11-vuotias Jyri suunnisti mestariksi

Hämeenlinnan ympäristössä 60-luvulta alkaen järjestetyn kesäisen autosuunnistussarjan nuorin mestari lienee 11-vuotias Jyri Rantalainen, joka voitti sarjan aloittelijaluokan isäpuolensa Jukka Johanssonin kartanlukijana.

11-vuotiaana AS-sarjan aloittelijamestaruuden voittanut Jyri Rantalainen on sarjan nuorin mestari.

11-vuotiaana AS-sarjan aloittelijamestaruuden voittanut Jyri Rantalainen on sarjan nuorin mestari.
(Kuva Pekka Virtanen)

Jukka ja Jyri eivät ehtineet mukaan sarjan avauskisaan, mutta sen jälkeen loppilaiset alkoivat kuroa sarjaa alkukaudesta johtaneiden lohjalaisten Jyrki Tusan ja Hannu Hirsivaaran etumatkaa kiinni kisa kisalta. Kun kahdeksasta kisasta oli ajettu seitsemän, E-luokan mestariparin nimi oli jo selvillä.

Johansson ja Rantalainen voittivat aloittelijamestaruuden selvällä piste-erolla. Tyttäriään Minna ja Sanna Kaurannetta vuorotahtiin kuljettanut vantaalainen Juha Kauranne pudotti lopulta Jyrki Tusan kuljettajien kolmoseksi.

E-luokassa kilpaili kauden aikana noin 30 paria. Aloittelijamestarin ja Kauranteiden lisäksi AS-sarjassa kilpaili monta perheparia, sekä aviopareja että vanhempi-lapsiautokuntia. Tämän mahdollistaa se, että sarjakilpailuissa voi ajaa tavallisella henkilöautolla, eikä kartanlukijalta edellytetä ajokorttia eikä täysi-ikäisyyttä.

Ylivoimaisimman luokkamestaruuden ajoivat akaalainen Henri Oksman ja lahtelainen Antti Nousiainen, jotka voittivat kaikki kuusi ajamaansa C-luokan kilpailua – enempää ei sarjan loppupisteisiin laskettu.

B-luokan kärkeen ajoivat isä-poikaparit. Lopen UA:n hämeenlinnalaiset Esa ja Joni Orava ajoivat mestariksi AS:n tuoreen cup-voittajan varmuudella, ja vantaalaiset Rolf ja Stefan Felin jäivät pisteissä kauas taakse.

Ylimmän MA-luokan ykköseksi ajoi Turengin AUK:n hämeenlinnalaispari Markku Innala – Heikki Komeri.

Sarjan osakilpailut järjestäneiden seurojen välisen seurakilpailun voitti Hyvinkään Urheiluautoilijat. Toiseksi eniten pisteitä seuralleen keräsivät Lopen UA:n kilpailijat. Osakilpailujärjestäjinä toimivat myös Ahveniston AU, Forssan Seudun UA, Lammin UA, Riihimäen UA, Turengin AUK ja Valkeakosken-Toijalan Seudun UA.

Järjestävät seurat ovat tilittäneet osan osanottomaksuista palkintorahastoon, ja sarjan menestyjät palkitaan Rengossa 7.10. kello 18.30 alkaen.

AS-sarjan pisteet löytyvät täältä:

Sarjapisteet 2014

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *