Valikko Sulje

Kanta-Hämeen AS-sarja alkaa 15.6.

Autosuunnistusauto

Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avauskisa suunnistetaan tiistaina 15.6. Loput Kanta-Hämeen AS-sarjan kuusi kisaa ajetaan elo–syyskuussa. 

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta – ja perinne on jatkunut myös poikkeusolosuhteissa. Koronavirusepidemian vuoksi sarja-avaus siirtyi noin kuukaudella, eikä kevätkaudella ajeta kuin Riihimäen UA:n 15.6. isännöimä kisa. Sarjan syyskausi käynnistyy näillä näkymin 10.8. 

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.  

AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. 

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta. 

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä. Lähtöluettelo

Autosuunnistusauto
Autosuunnistusta pystyy harrastamaan tavallisella henkilöautolla, mutta ylemmissä luokissa kilpaillaan varta vasten tähän lajiin varustelluilla autoilla. (kuvaaja Pekka Virtanen) 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *