Valikko Sulje

Kanta-Hämeen AS-sarja 2015 päätökseen

ToivonenJukkaJannenetti

Autosuunnistus on hyvä perheharrastus

60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineen Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan kahdeksassa osakilpailussa tehtiin kesän aikana yhteensä 267 parisuoritusta. Moni pari muodostuu saman perheen jäsenistä.

Kanta-Hämeen AS-sarjan osanottajamäärät painottuivat aloittelijasarjan idean mukaisesti vain harjoitusajoissa olevaan aloittelijaluokkaan (E) ja harrastajaluokkaan (C). E-luokassa kilpaili noin kaksi tusinaa kuljettajaa ja kartanlukijaa, ja yhteensä E:ssä tehtiin 87 parisuoritusta. C-luokassa kilpailleet 17 paria ottivat yhteensä 71 kisastarttia. B-luokassa tehtiin 53 ja MA-luokassa 56 kisasuoritusta. Kahdeksaan kilpailuun osallistui yhteensä 154 eri kilpailijaa.

Aloittelijamestaruuden melko ylivoimaisesti voittaneet espoolaiset Pasi Säälehto ja Markus Harilainen aloittivat AS:n, kun Säälehto etsi kartingin jälkeen uutta autourheilulajia. Kartanlukija Harilainen löytyi samalta työpaikalta.

Sarjakärki sai kovan vastuksen naiskilpailijoista, sillä Harilaisen taakse sijoittui neljä naiskartanlukijaa Johanna Erämajan johdolla. Hämeenlinnalaisen Erämajan kuljettajana toimi hänen äitinsä Tuija Järvinen.

Kahdessa alimmassa luokassa perheparit muodostivatkin melkoisen enemmistönä, ja esimerkiksi C-luokassa kaikki kärkisijat päätyivät samaan talouteen. Tämä ei ole ihme, sillä AS:n harrastaminen on helppoa ja edullista: harrastajaluokissa ei tarvita erikoisvarusteltua autoa, kartanlukijalle ei ole asetettu alaikärajaa, kilpailijat eivät tarvitse lisenssejä tai seurajäsenyyksiä, ja osanottomaksukin on vain 10 euroa/pari.

Vuosina 2012 ja 2013 rallin trophy-mestaruuden voittanut Riihimäen UA:n Janne Toivonen oli siirtynyt ratin takaa kartturiksi ja luotsasi isänsä Jukan C-luokan mestaruuteen.

Viime vuonna C:n mestariksi ajanut akaalais-lahtelainen pari Henri Oksman – Antti Nousiainen voitti tänä vuonna B-luokan. Ylimmän MA-luokan sarjamestariksi ajoi hausjärveläis-ylöjärveläinen pari Anssi Karppinen – Timo Saarinen.
Sarjan järjestäjäseurojen kesken käytävässä joukkuekisassa menestynein seura oli Ahveniston Autourheilijat. Osakilpailujärjestäjinä toimivat myös Forssan Seudun UA, Hyvinkään UA, Lammin UA, Lopen UA, Riihimäen UA, Turengin AUK ja Valkeakosken-Toijalan Seudun UA.

Kaikille autosuunnistuksesta kiinnostuneille avoin Kanta-Hämeen AS-sarjan palkintojenjakotilaisuus järjestetään tiistaina 22. syyskuuta kello 18.30 alkaen Riihimäen ABC-asemalla osoitteessa Kinturintie 2.

ToivonenJukkaJannenetti
Rallimestaruuksia ajanut RiiUA:n Janne Toivonen voitti AS-sarjan C-luokan kartturimestaruuden isänsä Jukan kanssa. (Kuva Juhani Valkoinen)

SaalehtoHarilainen
Pasi Säälehto ja Markus Harilainen siirtyivät kartingista AS:n pariin ja voittivat Kanta-Hämeen AS-sarjan aloittelijamestaruuden. (Kuva Pekka Virtanen)

NousiainenOksman
Antti Nousiainen ja Henri Oksman voittivat B-luokan. (Kuva Pekka Virtanen)

JarvinenEramaja
Tuija Järvinen oli E:n kuljettajakisassa kolmas, tyttärensä Johanna Erämaja karttureissa toinen. (Kuva Pekka Virtanen)

SaloMikaEemi
AS on hyvä perheharrastus. RiiUA:n Mika Salo ajoi 11-vuotiaan Eemi-poikansa kanssa C-luokassa kolmanneksi. (Kuva Juhani Valkoinen)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *