Valikko Sulje

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa taas hyvä kausi

ASFiat850

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa ajettiin kesän aikana seitsemän hyvätasoista AS-harjoitusajoa.  

Koronavirusepidemia siirsi 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineen Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan aloituksen kesäkuuhun ja sarjasta muodostui syyskesäpainotteinen. Sarjan kilpailijoiden ja kilpailusuoritusten määrään normaalista poikenneella kilpailukalenterilla ei ollut vaikutusta.  

Sarjaan osallistui yli 130 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 240 parisuoritusta. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen viisi parasta suoritustaan.  

Kaksi alinta luokkaa voitettiin maksimipistein. Aloittelijoiden E-luokassa valkeakoskelaispari Samu Juvonen – Mikko Hugg oli täysin ylivoimainen, sillä VaToSUA:n pari voitti seitsemästä kisasta viisi ja oli kerran toinen ja kerran kolmas. Yhden voiton ajaneista pareista turenkilaiset Markus ja Susanna Tammi sijoittuivat E:ssä toiseksi ja RiiUA/HyUA-pari Jorma Laakso – Sauli Veikkola kolmanneksi.  

13 vuoden tauon jälkeen AS:n pariin palanneet Timo Leinonen ja Kimmo Kortelainen voittivat C-luokassa kaikki ajamansa viisi kisaa. Nummelalais-vantaalaisen parin taakse sijoittuivat yhden osakilpailun voittaneet Anita ja Susanna Paloposki (Turenki/Hämeenlinna) ja Forssan Aimo Gustafsson – Hannu Halme.  

B-luokassa voitot jakautuivat viidelle parille ja kaksi kärkisijaa isä-poikapareille. Voittoon ajoivat Matti ja Antti Erämaja (Turenki/Valkeakoski) ennen RiiUA:n Mika ja Eemi Saloa.   

Ylimmässä MA-luokassa FoSUA:n Jari Koivisto oli kuljettajien ja Joni Halme kartturien ykkönen. Sarjan seitsemän järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Valkeakosken-Toijalan Seudun Urheiluautoilijat.  

  ASFiat850
Autosuunnistusta voi harrastaa monenlaisella kalustolla. VaToSUA:n Arvo Etelä ja Jukka Pehkonen kilpailevat historiallisella Fiat 850:llä. (Pekka Virtanen)

Kanta-Hämeen AS-sarjan 2021 pisteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *