Valikko Sulje

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa hyvä kausi

PaloposkiAnitaSusanna

Suomen vanhimmassa autourheilusarjassa ajettiin kesän aikana kahdeksan hyvätasoista AS-harjoitusajoa.  

60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa ajettiin touko–elokuussa kahdeksan hyvätasoista harjoitusajoa. Sarjaan osallistui noin 160 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä yli 300 parisuoritusta. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen viisi parasta suoritustaan.  

Aloittelijoiden E-luokassa RiiUA:n pari Jorma Laakso – Sauli Veikkola oli selvästi kilpakumppaneitaan parempi. Yhden voiton ajanut Tuukka Virnes – Vellu Ruuhijoki oli E:n kakkonen.  

C-luokassa TAUK:n Anita ja Susanna Paloposki sekä Forssan Aimo Gustafsson – Hannu Halme paransivat puolittain vuoden 2021 kakkos- ja kolmossijojaan: kuljettajissa Anita Paloposki oli nyt ykkönen ja Gustafsson toinen, mutta kartturit pysyivät aiemmilla sijoilla. Kahden eri kuljettajan kanssa kilpaillut AAU:n Tommi Muilu suunnisti kaikki kisat tasaisen varmasi ja oli karttureissa selvä ykkönen ennen Susanna Paloposkea ja Halmetta.  

B-luokassa kolme paria päätyi tasapisteisiin. Tasapistesääntöjen perusteella luokan mestareiksi nousivat edellisen vuoden kakkoset, RiiUA:n Mika ja Eemi Salo. HyUA:n Jani Muhli – Antti Nieminen oli toinen ja TAUK:n Markku Innala Heikki Komeri kolmas.  

Ylimmän MA-luokan voitti LopUA/FoSUA-pari Mika Pulkkinen – Joni Halme. Sarjan kahdeksan järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Turengin Autourheilukerho. 

PaloposkiAnitaSusanna
Turengin AUK:n Anita ja Susanna Paloposki voittivat kolmessa kisassa C-luokan ja olivat edesauttamassa TAUK:n seurakilpailun ykköseksi. (Kuva Juhani Valkonen)

Sarjapisteet 2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *