Valikko Sulje

Kanta-Hämeen AS-sarjassa kahdeksan osakilpailua

ASauto

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy tiistaina 17.5. ja tarjoaa touko–elokuussa kahdeksan autosuunnistuksen harjoitusajoa. 

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua. 

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.  

Autosuunnistus sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. 

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta. 

AS-sarjan kaikki kisat ajetaan tiistai-iltaisin. AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 17.5. (Forssa, FoSUA), 24.5. (Vantaa, UFAK), 31.5. (Loppi, LopUA), 7.6. (Hämeenlinna, AAU), 9.8. (Riihimäki, RiiUA), 16.8. (Valkeakoski, VaToSUA), 23.8. (Janakkala. TAUK) ja 30.8. (Lammi, LamUA). 

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät tämän sivuston etusivun oikeasta laidasta.

ASauto
Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *