Valikko Sulje

Ilvesajo voitettiin tarkkuudella – ratkesiko AS-SM jo talvikisoissa?

KarppinenSaarinen

Ahveniston AU:n Ilvesajon kärkikolmikon muodostivat viime vuoden SM-mitaliparit. Molemmat autosuunnistuksen talviosakilpailut voittaneet Anssi Karppinen ja Timo Saarinen ovat vahvasti kiinni viidennessä suomenmestaruudessaan, lasketaanhan kilpailijoiden loppupisteisiin heidän kolme parasta suoritustaan. 

Kaksi neljästä AS:n SM- ja cup-sarjojen osakilpailuista ajettiin helmikuussa Kanta-Hämeessä. Sarjat käynnistyivät 12.2. Riihimäen Urheiluautoilijoiden Talvieksytyksellä, ja 26.2. oli vuorossa Janakkalassa suunnistettu Ahveniston Autourheilijoiden Ilvesajo. 

AAU:n Ilvesajon SM-luokan kaksi kärkisijaa saavutettiin reittivirheettömällä suunnistuksella. Talvieksytyksessä SM-luokan voittanut Anssi Karppinen – Timo Saarinen eteni numerolla 1 vakuuttavasti, ja hausjärveläis-ylöjärveläinen pari ajoi lähtöpaikastaan huolimatta kovavauhtisen ja tarkan kisareitin läpi kolmanneksi pienimmällä aikavirhepisteillä. 

Nelivetojen hallitsemassa lajissa lähes ainoana parina kaksivedolla kilpailevat Jari ja Toni Koivisto tekivät 26 parin SM-luokan toisen puhtaan suunnistuksen, ja forssalais-loppilainen FoSUA-pari jätti taakseen nopeammin edenneen mutta yhteen suunnistusvirheeseen sortuneen hallitsevan NaSU/UFAK-mestariparin Iiro Rousku – Stefan Åstrand.  

Kilpailun AT-pohjat ajanut LaihUA/NaSU-pari Esa Similä – Riku Rousku teki kaksi kymmenen minuutin arvoista suunnistusvirhettä ja jäi neljänneksi. Yleiskilpailussa viidenneksi sijoittunut NaSU/LohUA-pari Jari Ojanperä – Kari Mamia oli paras A-luokiteltu pari. 

Tarkka suunnistus oli valttia myös 20 parin cup-luokassa, sillä selvästi pienimmät AT-pisteet ajaneet RiiUA:n Mika ja Eemi Salo jäivät kuudella suunnistushudilla kolmanneksi. Luokka oli perheparien juhlaa: voittoon ajoivat kahdella reittivirheellä Seinäjoen Toni ja Timo Laitinen, kakkoseksi kolme asemaa hukanneet Anton ja Ari Tuomala. Ennen Ähtärissä ja Lammilla ajettavia kesäkisoja cup-luokan kärjessä ovat Laitiset ennen avauskisassa cup-luokan voittanutta MikUA-paria Timo Viskari – Tomi Lantta. 

Kansallisen C-luokan Ilvesajossa voittivat ylivoimaisesti tervakoskelaiset Janne ja Aki Raitala. 

 KarppinenSaarinen
Anssi Karppinen ja Timo Saarinen voittivat molemmat AS:n talvi-SM:t reittivirheettömällä ajolla. (Pekka Virtanen)

Koivistot
Jari ja Toni Koivisto antavat tasoitusta vetävien pyörien määrässä, mutta se ei estä isää ja poikaa ajamasta vuodesta toiseen SM-mitaleille. (Pekka Virtanen)

RouskuAstrand
Ilvesajossa kolmanneksi sijoittunut hallitseva mestaripari Iiro Rousku – Stefan Åstrand keskeytti avauskisassa. (Pekka Virtanen)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *