Valikko Sulje

Autosuunnistussarja jatkuu 12.8.

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa kesätauko päättyy tiistaina 12.8. Sarjan puolivälin rajapyykkinä toimiva viides osakilpailu suunnistetaan Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä.

Hyvinkään UA:n kisan lähtöpaikka on ravintola Punapippuri kantatie 25:n tuntumassa Rajamäellä Ketunpesän teollisuusalueella. Ensimmäiset parit lähtevät matkaan kello 18.30 alkaen. Lähtöpaikalla on kello 18 infotilaisuus lajin vasta-alkajille.

Sarjan loput kisat ajetaan 19.8. (Lopen UA), 26.8. (Ahveniston AU), 2.9. (Tervakosken UA) ja 9.9. (Lammin UA). Ilmoittautumislinkit kisoihin löytyvät AS-sivustolta autosuunnistus.net.

Autosuunnistus on edullisimpia autourheilumuotoja, onnistuuhan sen aloittaminen vaikka perheen ykkösautolla. Koska kartturilta ei vaadita ajokorttia eikä hänelle ole asetettu alaikärajaa, laji sopii myös perheharrastukseksi.

Sarjassa kilpaillaan neljässä luokassa (E, C, B ja MA), ja kunkin kilpailijan pisteisiin lasketaan hänen kuusi parasta suoritustaan. Osanottajilta ei edellytetä minkään autourheiluseuran jäsenyyttä, ja aloittelijoiden E-luokka on tarkoitettu pareille, joilla ei ole aiempaa AS-kokemusta.

E-luokassa karttamaksu on 10 euroa/pari/kilpailu. Erillistä sarjamaksua tai emit-ajanottoleimasimen vuokraa ei peritä.

Kevään jälkeen aloittelijoiden kärjessä ovat Jyrki Tusa ja Hannu Hirsivaara. C:n mestaruus on menossa Henri Oksmanille ja Antti Nousiaiselle, jotka ajoivat keväällä voitosta voittoon. B-luokassa pitävät käkipaikkaa Esa ja Joni Orava.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *