Valikko Sulje

Toinen SM-osakilpailu Janakkalassa nyt lauantaina

HeikkilaImmonen

Puolet autosuunnistuksen SM- ja cup-sarjojen osakilpailuista ajetaan nyt helmikuussa Kanta-Hämeessä. Sarjat käynnistyivät 12.2. Riihimäen Urheiluautoilijoiden Talvieksytyksellä, ja nyt lauantaina 26.2. on vuorossa Ahveniston Autourheilijoiden Ilvesajo. 

Talven monen käänteet ovat työllistäneet AAU:n Ilvesajon ratamestareita melkoisesti, ja kilpailun suunnistuskuviot valmistuvat lopulliseen muotoonsa vasta juuri ennen kisaa. Kilpailua varten on aurattu sekä pelloille että metsiin polkuverkostoja, jotka ovat myös pyyhkiytyneet pari kertaa lähes piiloon. Ilvesajon kilpailukeskus on Kiipula, ja SM- ja cup-pisteet ratkotaan kokonaisuudessaan Janakkalassa.  

27 parin SM-luokka lähtee matkaan kello 16.10 alkaen. Numerolla 1 ajaa Talvieksytyksen voittanut Anssi Karppinen – Timo Saarinen, joka saa peräänsä Riihimäellä keskeyttäneen hallitsevan mestariparin Iiro Rousku – Stefan Åstrand. Nelivetoparien rintaman rikkovat kolmantena takavedolla reitille starttaavat Jari ja Toni Koivisto. 

20 parin cup-luokka lähtee omille suunnistusreiteilleen SM-luokan jälkeen kello 17.20 alkaen Talvieksytyksessä ykköseksi ajaneen parin Timo Viskari – Tomi Lantta johdolla. Ennen SM-luokkaa matkaan lähtee seitsemän kansallisen C-luokan paria kello 15.30 alkaen. 

Autosuunnistuskilpailun reitit ovat salaisia, mutta hyviä paikkoja seurata kilpailijoiden edesottamuksia löytyy esimerkiksi Jokimaan suunnalta. Paikallisten maanomistajien ja auraajien lisäksi AAU:n kisajärjestäjät kiittelevät kilpailukeskuksen ja tauon kahviomyynnin hoitavaa Jokimaan kyläseuraa. 

HeikkilaImmonen 
Ilvesajon reittiryhmään kuuluva AAU:n Jouni Heikkilä ajoi Talvieksytyksen SM-luokassa neljänneksi RiiUA:n Heli Immosen kartturoimana. (kuva Marko Kyöstilä) 

OjanperaMamia
Salolainen Jari Ojanperä ja lohjalainen Kari Mamia ajoivat SM-avauksessa kolmanneksi hukkaamatta yhtään kymmenen minuutin arvoista suunnistusasemaa. Jos pari yltää samaan Ilvesajossa, luvassa on järjestäjän arvioin mukaan hyvä sijoitus. 

Ahveniston AU:n Ilvesajo lähtöluettelo. AS-kilpailujen reitit ovat salaisia, mutta kilpailun pääratamestarilta eli allekirjoittaneelta saa vinkkejä sopivista kuvauspaikoista. 

Lisätietoa autosuunnistuksesta ja Ilvesajosta: 
Pekka Virtanen, 0400 966 095 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *