Valikko Sulje

Autosuunnistuksen SM-avaus nyt lauantaina 22.5.

5Ohrankammenet

Ahveniston Autourheilijoiden nyt lauantaina 22.5. isännöimä Härkätien Lenkki AS käynnistää autosuunnistuksen arvokilpailusarjat 45 parin voimin. SM- ja cup-luokkien lisäksi Hämeenlinnassa ja Lopella ajettavassa kilpailussa on C-luokka, jossa ajaa kymmenkunta paria. 

Härkätien Lenkki AS:n piti päättää vuoden 2020 arvosarjat lokakuussa, mutta koronavirusepidemian paheneminen pakotti AAU:n peruuttamaan kyseisen kilpailun. Ratamestari Pekka Virtanen on kuitenkin hyödyntänyt syksyllä tekemänsä kartoitustyöt kevään AS-avauksessa.  

SM-sarjan kärkipään kartanlukijoihin lukeutuva Virtanen lupaa riittävästi suunnistushaastetta kaikille luokkatasoille. 22:n SM-luokan parin suunnistusurakka kestää yli viisi tuntia, ja kovimmat kisajaksot ajetaan itse tehdyillä tarkoilla mittakaavan 1:5 000 kartoilla. 23 parin cup-luokassa kisakuviot ovat helpommat kuin SM-kisassa. 

Härkätien Lenkki AS:n kilpailukeskus on Rengon Nummenkylässä, mistä cup-luokka starttaa matkaan kahden minuutin välein kello 16 alkaen. SM-luokan kilpailu käynnistyy kello 18.10. Molemmissa arvokisaluokissa parit ajavat viime vuoden käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, joten hallitseva suomenmestaripari lähtee matkaan viimeisenä kello 18.52. 

Autosuunnistus on laji, missä kartanlukijalle ei ole alaikärajaa, joten mukana on monia isä-poikapareja. Yhden tällaisen muodostavat noin 30 vuotta yhdessä ajaneet Kauko ja Jari Ohrankämmen. Huomionarvoista on se, että isä Kauko täyttää tänä vuonna 85 vuotta, ja AAU:n kisa on kuljettajakonkarin 60-vuotisjuhlakilpailu! 

5Ohrankammenet
Loppuvuodesta 85 vuotta täyttävä Kauko Ohrankämmenen ajaa Härkätien Lenkki AS:ssa 60-vuotisjuhlakilpailunsa! 

Lähtöluettelo

Lisätietoa AAU:n AS-kilpailusta ja autosuunnistuksesta: 
Pekka Virtanen, 0400 966 095 
Facebookissa: Autosuunnistusta Kanta-Hämeessä 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *