Valikko Sulje

AS:n arvosarjat käyntiin Lapuan peltopyörityksillä

AsSM1podium1

 

AS:n SM-avauksen voitti LopUA/RiiUA-pari Mika Pulkkinen – Riku Bitter, cup-avauksen KvanUA/AL-Härmä-pari Ringo Lindgren – Arto Malkakorpi.

Autosuunnistuksen arvosarjat käynnistyivät kunnon talvikilpailulla, sillä Lapuan Urheiluautoilijoiden järjestämä Klapitehtaan kierros AS tarjosi pelloille ja sorakuoppiin aurattujen polkuverkostojen kiertoa noin neljäksi tunniksi vain yhdellä pienellä tauolla höystettynä.

SM-luokassa ei koettu kärkisijojen osalta yllätyksiä, mutta voitto ratkesi vain yhdeksän sekunnin erolla. Täydet SM-pisteet ajoi loppilais-riihimäkeläinen pari Mika Pulkkinen – Riku Bitter. Hausjärveläis-ylöjärveläinen kaksikko Anssi Karppinen – Timo Saarinen putosi ykköspaikalta vasta vaativalla päätösjaksolla. Karppinen ja Saarinen sijoittuivat viime vuonna SM-sarjassa hopealle ja Bitter pronssille.

Molemmat kärkiparit kadottivat yhden kymmenen minuutin arvoisen suunnistusaseman mutta pitivät jaksoilla sen verran hyvää vauhtia, että puhtaan suunnistussuorituksen tehnyt janakkalalais-hyvinkääläinen pari Jarno Laine – Pekka Virtanen jäi kolmoseksi. KvanUA/VaToSUA-pari Tomi Viitala – Juha Heikkilä oli neljäs ennen A-luokan voittanutta Laihian UA:n paria Esa Similä – Mikko Heikkilä. SM-pisteistä ajoi 23 paria.

B- ja C-luokkalaisten parien cup-kisaan osallistuneista 19 kaksikosta parhaat olivat Pohjanmaalta. KvanUA:n Ringo Lindgren ja AL-Härmän Arto Malkakorpi pitivät niin hyvää vauhtia, että yhden suunnistusaseman (ajaksi muutettuna 10 min) tarkemmin ajaneet AL-Härmä/LapUA-pari Vihtori Syynimaa – Marko Hakola ja Jyväskylän Anton ja Ari Tuomala joutuivat tyytymään kakkos- ja kolmossijaan.

AS:n arvosarjojen loput osakilpailut ajetaan vasta syksyllä.

 AsSM1podium1
AS:n SM-avauksen kärkikolmikon muodostivat parit Mika Pulkkinen (vas.) – Riku Bitter, Anssi Karppinen – Timo Saarinen ja Jarno Laine – Pekka Virtanen.

Kuva Vesa Rauhala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *