Valikko Sulje

Autosuunnistusvuosi 2017

Autourheiluvuosi 2016 alkaa lähestyä loppuaan ja on aika suunnata katseita kohti vuotta 2017.

Ajattelin tässä nostaa esiin muutamia asioita, jotka ovat mielestäni tärkeitä vuoden 2017 AS-asioiden eteenpäin saattamiseksi. Tänä vuonna autosuunnistuskilpailuja ja -harjoitusajoja on ollut kohtuullisen hyvin tarjolla harrastajille ajettavaksi ja tässä syksyllä on myös kansallisten osalta jopa pientä ruuhkaa. Tarjolla on ollut vaativia harjoitusajoja, jotka olisi hyvin voitu ajaa kansallisina kilpailuina. Lajin kannalta olisi tärkeää, että tulevan vuoden kilpailukalenteri olisi valmiina hyvissä ajoin ennen vuodenvaihdetta.

Lajin ilmapiirissä on ollut toivomisen varaa kun on puhuttu Etelän, Pohjanmaan ja Itä-Suomen porukoista ja kuka käy ajamassa missäkin kisaa. Näyttää siltä, että vanhojen asioiden kaivelu ja blokkiutuminen eivät vie lajia mitenkään eteenpäin vaan omat poterot vain syvenevät.

Tällä hetkellä tulevan vuoden kalenteri kansallisten ja arvokilpailujen osalta ammottaa tyhjyyttään. Kehotan nyt niin lajiryhmää (mukaan lukien lajipäällikön), kuin AS-kilpailuja järjestävien seurojen AS-harrastajia vuoropuheluun, jotta ensi vuodelle suunnitellut kalenterihakemukset saadaan pika pikaa KITIin lajiryhmälle/lajipäällikölle eteenpäin työstettäväksi.

Liiton lajiryhmähaku on auki vielä viikon 39 loppuun asti auki, kehotan kiinnostuneita laittamaan hakemukseen sisään, jotta mukaan saataisiin sekä uusia tuoreita ajatuksia että myös kokemuksen kommentteja. Laji tarvitsee myös ajatuksia siitä miten saamme nykytekniikkaa hallitsevan sukupolven kiinnostumaan lajista.

Itse olen tämän viikonlopunRuotsin NEZ-reissulla samalla selvitellyt Talvikisan järjestämistä Riihimäellä ensi tammi-helmikuussa samalla kun olen piirtänyt tämän syksyn Syyseksytyksemme viivaa. Kalenterihakemus osaltamme laitetaan KITIin ensi viikolla. Ensi syksynä pidämme Kanta-Hämeen sarjan perinteisen sarjakisamme.

Omasta puolestani kehotan kaikkia lajin harrastajia hautaamaan sotakirveet (jossa sellaisia on ollut käytössä) ja katsomaan eteenpäin mitä nyt pikaisesti on tehtävissä ja mitä pidemmällä tähtäimellä lajin nykytilanteen parantamiseksi.

Riku Bitter

Autosuunnistuksen harrastaja

AKK:n hallituksen jäsen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *