Valikko Sulje

AS:n kaksi SM-talvikisaa helmikuussa Kanta-Hämeessä

Neljä tämän vuoden viidestä autosuunnistuksen arvokilpailusta ajetaan Kanta-Hämeessä. Autosuunnistuksen SM- ja cup-sarjojen ensimmäiset osakilpailut ajetaan helmikuussa akselilla Riihimäki–Hämeenlinna.

Vuodesta 1950 alkaen järjestetyssä autosuunnistuksen – laji oli ensimmäiset vuosikymmenet ST:tä eli suunnistus- ja tarkkuusajoa – SM-sarjassa on tänä vuonna neljä osakilpailua. B-luokiteltujen kilpailijoiden cup-sarjan mitalistit ratkaistaan niin ikään neljässä osakilpailussa. Molemmissa sarjoissa kilpailijoiden loppupisteisiin lasketaan heidän kolme parasta suoritustaan.

AS-SM käynnistyy lauantaina 12. helmikuuta Riihimäen Urheiluautoilijoiden Talvieksytyksellä, joka käynnistyy Pohjolanrinteen koululta SM-kärjen osalta kello 16.10. Riihimäellä ja Lopella ajettavassa kilpailussa käytetään paljon pelloille kilpailua varten tehtyjä polkuverkostoja, ja runsas lumentulo on teettänyt kilpailun järjestäjille melkoisesti ylimääräistä työtä. SM/Cup Talvieksytyksessä kilpailee SM-pisteistä 36 paria, ja yhteensä autokuntia lähtee matkaan 53.

26. helmikuuta on vuorossa Ahveniston Autourheilijoiden SM/Cup Ilvesajo. Talvieksytys ja Ilvesajo ovat todella perinteisiä AS:n talvikilpailuja. Ilvesajo ajettiin ilmeisesti ensimmäisen kerran jo vuonna 1950. Talvieksytys oli edellisen kerran SM-osakilpailu 2015, jolloin ajettiin edellisen kerran kaksi talvi-SM-osakilpailua.

Heinäkuussa Ähtärissä ajettavan SM- ja cup-osakilpailun jälkeen arvosarjat palaavat Kanta-Hämeeseen. 14.10. ajettava Forssan Seudun UA:n Kalen kierros on cup-sarjan päätöskisa ja AS:n Pohjois-Euroopan NEZ-sarjan Suomen kisaviikonlopun avauskisa. NEZ-sarjan toisen Suomen kisan järjestää seuraavana päivänä Lammin UA, jonka Ohrakierre päättää SM-sarjan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *