Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Kanta-Hämeen AS-sarja

Kanta-Hämeessä voimassa olevat koronavirusrajoitukset eivät mahdollista AS-harjoitusajojen järjestämistä toukokuussa. Tai harjoitusajojen järjestäminen olisi mahdollista, mutta kaikilla osallistujilla pitäisi olla kilpailijalisenssi.

Suomen pitkäikäisin autourheilusarjan avauskisa piti ajaa Forssan Seudun UA:n isännöimänä tiistaina 18.5., mutta kyseinen kisa siirtyy elokuulle. Myös 25.5. ajettavaksi merkitty Riihimäen UA:n kisa siirtyy, mutta se ajettaneen kesäkuussa (15.6.). Jos rajoitukset eivät jatku toukokuuta pidempään, sarjan avauksen järjestää Lopen UA 1. kesäkuuta. 

Autosuunnistusvuosi 2021 käynnistyy näin ollen lauantaina 22. toukokuuta, kun ohjelmassa on Hämeenlinnassa ajettava SM/Cup Härkätien Lenkki AS. AS:n arvosarjojen avauskilpailussa on myös C-luokka. Kaikissa luokissa voi kilpailla lähtöpaikalta lunastettavalla tutustumislisenssillä, joka maksaa reilut 25 euroa/henkilö.

SM/Cup Härkätien Lenkki AS:n Kiti-kisasivu löytyy täältä

KlenJariJani
Suomen pitkäikäisimmän autourheilusarjan avaus siirtyy kesäkuulle.

 

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy tiistaina 18.5. ja tarjoaa touko–syyskuussa seitsemän autosuunnistuksen harjoitusajoa.

Vanhin Suomessa yhtäjaksoisesti joka vuosi järjestetty autourheilusarja on pyörinyt harrastajavoimin jo 60-luvun puolivälistä alkaen. 2000-luvulla Kanta-Hämeen AS-sarjassa on ollut kesästä riippuen 6–9 osakilpailua.

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.

Autosuunnistus sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia. Harjoitusajot järjestetään kesän 2020 kilpailujen tapaan koronaturvallisesti huomioiden kaikki kulloinkin voimassa olevat viranomaisohjeet.

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan kuusi parasta suoritusta.

AS-sarjan kaikki kisat ajetaan tiistai-iltaisin. AS-harjoitusajosarjan osakilpailut ajetaan 18.5. (Forssa, FoSUA), 25.5. (Riihimäki, RiiUA), 1.6. (Loppi, LopUA), 17.8. (Valkeakoski, VaToSUA), 24.8. (Janakkala, TAUK), 31.8. (Hämeenlinna, AAU) ja 7.9. (Lammi, LamUA).

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät täältä.

Skoda pellolla
Autosuunnistusta pystyy harrastamaan autolla kuin autolla ilman mitään erikoisvarusteita.

Suomen vanhin autourheilusarja ajettiin lähes suunnitellussa laajuudessa. Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan aloittelijaluokan kartturimestaruuden voitti 13-vuotias mikkeliläinen Jani Klen. 

Koronavirusepidemia laittoi 60-luvulta alkaen yhtäjaksoisesti pyörineessä Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan kalenteria uusiksi, mutta syyskesäpainotteiseksi muuttuneessa sarjassa järjestettiin silti kuusi osakilpailua. 

Sarjaan osallistui yli 140 eri kilpailijaa, ja sarjassa tehtiin yhteensä lähes 240 parisuoritusta. Kaikissa kilpailuluokissa käytiin tasaista pistekisaa mestaruudesta. Kunkin kilpailijan loppupisteisiin laskettiin hänen neljä parasta suoritustaan. 

Sarjan aloittelijaluokassa 13-vuotias Jani Klen luki isälleen Jari Klenille karttoja niin hyvin, että mikkeliläiset voittivat neljä osakilpailua ja olivat kaksi kertaa kolmansia. Monipuolisesti moottoriurheilua harrastavat Klenit harjoittelevat kartanlukua myös kotipuolessa. Riihimäen UA:n Manu ja Matias Immonen uusivat E-luokan kakkossijan.  

Ajamista E-luokassa harjoittelivat rallikuljettajat Jorma Laakso (HyUA), Juha Metsä-Mattila (AAU) ja MM-ralliuraa tekevä nuori Sami Pajari (HeiUA), joka kartanlukija Erik Järvinen (LamUA) sijoittui karttureissa kolmanneksi. 

Myös C-luokan mestaruus voitettiin maksimipistein, kun LopUA:n Kari Maunula ja Jarkko Laurila voittivat neljä kisaa. Viime vuonna AS-sarjan E-luokan voittaneet EMSC:n Vesa Hakola ja Mikael Korhonen ajoivat hienosti luokkaa ylempänä ja sijoittuivat C:n hopealle. Sami Pajarin tapaan myös Mikael Korhonen joutui jättämään AS-kisoja väliin kv-rallien takia, sillä hän lukee EM- ja SM-ralleissa nuotteja Emil Lindholmille. Kolmanneksi C:ssä ajoivat FoSUA:n Hannu Halme ja Aimo Gustafsson. 

B-luokan ykkönen ja kakkonen ajoivat kaksi osakilpailuvoittoa. KangUA:n Aleksi Mattsson ja Mikko Kallio kuittasivat B:n mestaruuden ennen Raul ja Jarno Kotajärveä – isä Raul saapui kisoihin Oulusta, poika sentään vain Vantaalta. 

Ylimmässä MA-luokassa FoSUA:n Jari Koivisto oli kuljettajien ja Joni Halme kartturien ykkönen. Sarjan kuuden järjestäjäseuran kesken käydyn seurakilpailun voitti Riihimäen Urheiluautoilijat. 

KlenJariJani

Mikkelin UA:n Jari ja Jani Klen voittivat AS-sarjan aloittelijamestaruuden. (kuva Pekka Virtanen)

 


LopUA 1.6.2021 ilmoittautuminen
RiiUA 25.5.2021 siirtynyt 15.6.2021 ilmoittautuminen
FoSUA 18.5.2021 ajettanee 10.8.2021 ilmoittautuminen
VaToSUA 17.8.2021
TAUK 24.8.2021
AAU 31.8.2021
LamUA 7.9.2021

 

Suomen pitkäikäisin autourheilusarja käynnistyy toden teolla tiistaina 4.8., kun ohjelmassa on ensimmäinen syyskauden viidestä kisasta.  

Autosuunnistuksen harjoitusajosarja on kuulunut kantahämäläiseen kesään jo yli 50 vuotta. Koronavirusepidemian vuoksi sarjassa ajettiin kevätkaudella vain yksi kisa, ja osa keväälle suunnitelluista kilpailuista siirtyi elokuulle.  

Riihimäellä 9.6. ajetun sarja-avauksen jälkeen ohjelmassa on ensi tiistaina 4.8. Hämeenlinnassa ajettava Ahveniston AU:n kisa, jonka lähtö- ja maalipaikka on Ahveniston moottoriradan kahviossa. AAU:n kisan jälkeen sarjassa kilpaillaan Janakkalassa 11.8., Hyvinkäällä 18.8., Lopella 25.8. ja Lammilla 1.9.  

AS-sarjan kisoihin osallistuminen on helppo ja edullinen tapa päästä sisään autosuunnistuksen maailmaan. Harjoitusajoissa ei vaadita minkään seuran jäsenyyttä tai tutkintoja, ja aloittelijoiden E-luokassa osanottomaksu on vain 10 euroa/pari/harjoitusajo.   

AS sopii hyvin perheharrastukseksi, sillä kartanlukija voi olla ajokortiton ja alaikäinen. Kisasuoritus kestää 1–2 tuntia.  

AS-sarjassa ei peritä sarjamaksua, mutta silti luokkien parhaat palkitaan sarjan päätyttyä. Kilpailija voi ajaa haluamansa määrän osakilpailuja, mutta sarjan loppupisteisiin lasketaan kunkin kilpailijan neljä parasta suoritusta.  

Lisätieto tapahtumista ja sähköiset ilmoittautumiskaavakkeet löytyvät osoitteesta autosuunnistus.net.  

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com