justyn jähdyttimen puhallin ei toimi

Kaikki autoihin liittyvä tekniikka ja räpellys.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
kossu
Posts: 56
Joined: Sat Jul 05, 2008 12:34 am

justyn jähdyttimen puhallin ei toimi

Post by kossu »

joo nyt tarvis pikaista jelppinkiä kun huomasin tossa yksi päivä liikenne valoissa seistessäni että jumankauta ku nuo lämmöt alkoi nousemaan ja odottelin siinä että koskas se flekti alkaa käydä ettei keitteleen rupee onneksi valo sitten vaihtui ja pääsin liikkeelle niin ei kerinny mitää sen hassumpaa sattua mutta sitten myöhemmin vielä totesin sen että ei se flekti enää käynnisty niinkuin ennen aina käynistyi!

epäilisin että vika on tuossa anturissa joka sen puhaltimen käynnistää? mutta on semmone ropleema etten löydä sitä anturaa mistään vaikka pitäs olla aika helppo paikantaa? eli jos joku viittis fiksumpana kertoa mistä päin konehuonetta sen löytää :?:
KariM
Posts: 174
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:07 am
Location: Lohja
Contact:

Post by KariM »

Justyn jäähdyttimen puhaltimen anturi kärsii joskus kontaktihäiriöstä eli maadoitus on ajan myötä kadonnut hapettumien ansiosta. Muistaakseni tuo sijaitsee laturin lähellä imusarjan alla. Kannattanee rakentaa pakkokytkin, jolla anturille tulevan johdon saa maahan eli puhaltimen pyörimään virtojen ollessa kytkettynä (ja sen kytkimen paikka kannattaa pitää myös mielessä nimim. vara-autolla Kurikan SM-kisassa)...
kossu
Posts: 56
Joined: Sat Jul 05, 2008 12:34 am

Post by kossu »

joo elikkäs jos oikein ymmärsin niin kun anturi lämpiää tarpeeks ni sitten se lyö sen maihin ja ropelli pyörähtää? eli käytännössä kun lyön sen piuhan suoraan runkoon ja kytkimen väliin ni sitte toimii siitä kytkintä romplaamalla? jos oikein ymmärsin :roll:
AMa

Post by AMa »

Ihan oikein ymmärsit.

Ja se kytkin kannattaa sinne kojetauluun tosiaan laittaa. Sen saman karvan voi toki laittaa ilman kytkintäkin suoraan maihin, jolloin flekti pyörii aina sytytysvirran ollessa kytkettynä, mutta flektin tunnit tulevat aikanaan (Subarun tapauksessa suht' nopeasti) täyteen ja sitten ollaan taas ongelmissa.
kossu
Posts: 56
Joined: Sat Jul 05, 2008 12:34 am

Post by kossu »

jeps hyvä homma mulla onkin näköjään tossa 1 ylimääränen kytkin porattu tonne kojetauluun valmiiksi että siihen sitten :) KIITOS! :P
Post Reply