Selvennys sääntöihin koskien satelliittipaikannusta

Lajiryhmän tiedotteille. Ei keskustelumahdollisuutta.

Moderator: Moderaattori

Post Reply
Timo
Posts: 108
Joined: Tue Sep 26, 2006 8:41 am
Location: Espoo

Re: Selvennys sääntöihin koskien satelliittipaikannusta

Post by Timo »

Satelliittipaikannuksen salliva sääntö on jäänyt joiltain osin hieman epäselväksi. Lajiryhmä kiittää saadusta palautteesta ja kehitysideoista. Hienoa, että kentän ja lajiryhmän välillä käydään aktiivista keskustelua.

Pykälä 80.4 kertoo: ”Satelliittipaikantimien ja karttaohjelmien käyttö on sallittu kilpailusuorituksen aikana.”
Sääntökohdan ajatuksena on sallia navigaattorin, tabletin, puhelimen, pc:n ym. laitteen (joko sisäisellä tai ulkoisella satelliittipaikantimella varustettuna) ja yleisesti saatavilla olevien tie- ja maastokarttojen käyttö kilpailusuorituksen tukena (matkan mittaus, liikenneturvallisuus siirtymillä, jne). SIM-kortillistakin laitetta saa käyttää tähän tarkoitukseen, kunhan sitä ei käytetä kisan aikana kommunikointiin kilpailijaparien välillä (kts. pykälät 10.16 ja 80.4).

Satelliittipaikantimien ja karttaohjelmien sallimisen ei ole tarkoitus muuttaa lajin perusluonnetta eli jatkossakin suunnistus perustuu pykälän 20.8 mukaisesti järjestäjän antamiin kilpailukarttoihin. Näiden kopionti tai sähköiseen muotoon siirtäminen ja käyttö em. laitteissa ei siis ole kisan aikana sallittua.

Tiedossa on sääntöihin jäänyt ristiriitaisuus pykälässä 20.8 ”Kilpailijalla saa olla kilpailualueesta järjestäjän jakamien karttojen lisäksi ainoastaan Suomen Tiekarttoja (1:200 000 ja 1:250 000 (uusi GT))”, joka ei siis toistaisesti koske sähköistä kartta-aineistoa. Tätä ja muita satelliittipaikannukseen läheisesti liittyviä sääntökohtia tullaan päivittämään ja selventämään tuleviin sääntöihin saadun kokemuksen perusteella. Kiitos kaikille saadusta palautteesta ja yhteistyöstä!

t: AS-lajiryhmä
Post Reply