turvakaarien tarpeellisuus

Kaikki autoihin liittyvä tekniikka ja räpellys.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
jari willner
Posts: 251
Joined: Mon Sep 25, 2006 10:50 pm
Location: jyväskylä

turvakaarien tarpeellisuus

Post by jari willner »

Lajimme katsastusvaatimuksissa ei turvakaaria vaadita. kilpailuissakaan niitä ei tarvita mutta, mitenkä kotimatkojen ajaksi? Tänä viikonloppuna kotimatkalla yksi kilpailijapari ajoi hirvikolarin. onneksi autoon oli asennettu kunnolliset turvakaaret joten vauriot jäivät varsin pieniksi. toisin olisi käynyt jos kaaria ei olisi ollut, koska hirvi osui keskelle tuulilasia. tiedän toisenkin tapauksen jossa kesken kilpailun ajettiin hirvikolari. silloinkin kaaret estivät pahimman tapahtumista.
Liikumme sellaisiin aikoihin kilpailuihin ja kotiin ,että jos autoon on suinkin mahdollista asentakaa siihen kaaret.
Marella WRC
Posts: 9
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:41 am
Location: Hollola

Post by Marella WRC »

Miten niin lajissamme ei tarvi turvakaaria. Tietty paras on jos niitä ei oikeasti tarvi, mutta hyvä ne on olla. Mielestäni lajimme suurin turvallisuusriski on ajaa yhteen kanssakilpailijan kanssa! On tää sellaista sinnetänne poukkoilua että koko ajan saa tarkkailla kanssakilpailijan sijainteja. Onneksi kaikilla alan harrastajilla on kehittynyt jonkinmoinen vaisto siitä että mitä/missä vastapuoli tekee. Mutta mahdollista se on pimeissä pöpeliköissä. Etenkin päivänvalossa jossa ei ajovaloista saa mitään "varoitusta".
Toinen tilanne on se että ihan selkeästi lähtee lapasesta jollain kapealla uraisella polulla. Useilla lajimme poluilla ei ole monenkaan sentin toleransseja oikean reitin ja metsään ajon välillä.. Se on puussa niin nopeasti. Silloin myös kunnon vyöt pitäisi olla.

Hyvä juttu että kaaret oli pelastanut kanssakilpailijan "hirviottelussa". Aivan ensiarvoiset tuossa tilanteessa!
Post Reply