Rullavyöt RAV4:en

Kaikki autoihin liittyvä tekniikka ja räpellys.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
Moderaattori
Posts: 24
Joined: Mon Jun 04, 2012 8:18 pm
Location: Suomi
Contact:

Rullavyöt RAV4:en

Post by Moderaattori »

Moderaattori siirtänyt viestin Markkinat -osiosta:
TomiViitala wrote:Mites muuten RAVistimeen sais jotkut takaa tulevat rullavyöt kiinni?

Ollaan vähän speksailtu, että jos Recaron kuppipenkit sais siirrettyä RAViin, mutta RAVissa näyttää olevan oman turvavyön liitin penkissä kiinni eikä kardaanitunnellissa niinkuin oli justyssä. Eli jos vakiovyöt haluaa pitää käytössä niin siinä pitää vähän soveltaa? Katsastusmies taitaa jokatapauksessa vaatia että omat vyöt pitää olla käytössä?

Siitä tulikin sitten mieleen voisi tietysti siirtyä AS-uralla vihdoin myös oikein kisavöihin (että vois alkaa pitämään vautia? :) ) ja laittaa ne jostain takaa RAVistimeen kiinni. Miten ne olis hyvä kiinnittää?
Timo
Posts: 108
Joined: Tue Sep 26, 2006 8:41 am
Location: Espoo

Post by Timo »

Saisko sen rullan takapenkin vöiden ylä- tai alakiinnikkeeseen? Schrothilla on olemassa sellainen jatkopala joka helpottaa asennusta.
TomiViitala
Posts: 72
Joined: Tue May 15, 2007 1:55 pm
Location: Ylöjärvi

rullavyöt RAVistimeen

Post by TomiViitala »

Joo, olen kans ajatellut että jos sais takavyön yläkiinnikkeeseen jotenkin. Alakiinnike on varmaan liian alhaalla. Ei ole varmaan kolaritilanteessa hyvä jos vyöt menee kovin jyrkässä kulmassa alas. Sellainenkin kävi mielessä, että jos yläkiinnikkeiden väliin laittas jonkun putken, mihin ne vyöt saisi. Tosin se putki varmaan haittaisi vähän näkyvyyttä peruutettaessa.
AMa

Re: rullavyöt RAVistimeen

Post by AMa »

TomiViitala wrote:... putki varmaan haittaisi vähän näkyvyyttä peruutettaessa.
Eikös sitä eteenpäin pitäisi... :wink:

Ei vaan, ei sillä putkella mitään käytännön merkitystä taaksepäin näkyvyyteen ole, etenkään jos sen tekee riittävän alas (esim. takapenkin selkänojien yläreunan tasalle. Ja jos onkin, juuri sen verran on tasoitusta muille syytä antaakin. :-)

Samaan syssyyn on sitten muistettava tietysti katsastusvaatimukset. Takapenkille on oltava esteetön kulku, joten etupenkkiläisen vöistä takapenkin tilassa on joskus tullut leimalla sanomista. Lisäksi jos etupenkin rullan ruuvaa takapenkkiläisen rullan/yläohjaimen tilalle, takapenkkiläisen vyö poistuu. Ja taas katsastusmies heristää sormeaan, ja tässä ei viranomaiselle jää tilaa tulkinnalle.
- näistä ongelmista pääsee tietysti eroon ainakin niin, että muutoskatsastaa kapineen 1+1 -paikkaiseksi.
Ari Varjonen
Posts: 60
Joined: Wed Dec 13, 2006 1:24 pm

Post by Ari Varjonen »

AKK:n säännöt sivulla tekniikkaosiossa sivulta 293 alkaen on selostusta vöiden laitosta.
Post Reply