RAV4

Kaikki autoihin liittyvä tekniikka ja räpellys.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

TomiViitala
Posts: 72
Joined: Tue May 15, 2007 1:55 pm
Location: Ylöjärvi

Re: RAV4

Post by TomiViitala »

Aloin tässä harkitsemaan että jos "talvitauolla" uusisi RAVin kytkimen ettei sitten kisoissa tule sen kanssa ongelmaa. Onko kellää kokemusta siitä, minkä merkkinen levy sinne kannattaisi laittaa?
anssi
Posts: 124
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:23 am
Location: Hausjärvi

Re: RAV4

Post by anssi »

Toivotaan että joku muukin vastaa kuin aina mina vaan :oops:

Kytkimen vaihto-operaatio on sen verran paljon työtä vaativa (kone-laatikko-paketti lattialle...) että tosiaan kannattaa katsoa mitä osia sinne laittaa. Vaikeus tulee siinä että tarvikekytkimistä ei välttämättä tiedä missä tai kuka ne on valmistanut koska niitä markkinoivat firmat valmistavat vain pahvilaatikoita. Osat tulevat sitten sieltä mistä halvalla saa. Jos joistain saa Aisin -merkkisen niin ovat olleet kohtuullisen kestäviä muissa Toyotissa. Kuten tiedetään, Aisin toimittaa siis myös alkuperäisiäkin osia Toyotalle. Sellaista en löytänyt markkinoilta ja itse päädyin Toyotan myymään "remanufactured" kytkinpakettiin. Kierrätetty ja korjattu (ja pakattu Toyotan "valmistamaan" pahviin...) se ilmeisesti on ja hiukan halvempi kuin "original" mutta ainakaan paikallisen Toyota-korjaamon kanssa ei keksitty juuri eroa näille ja saman takuun sai molemmille. Kytkimellä on nyt muutama vuosi ajettu siistiä viikonloppuajoa eikä ole porsinut.

Kokonaan toinen juttu on sitten jos lähtisi katselemaan muuta kuin vakiokytkintä. Sellaiselle en ole keksinyt tarvetta vielä joten tarjontakin on jäänyt tutkimatta.
TomiViitala
Posts: 72
Joined: Tue May 15, 2007 1:55 pm
Location: Ylöjärvi

Re: RAV4

Post by TomiViitala »

Kysytäänpä taas "Anssilta" ja pidetään keskustelua hengissä. Onko muilla ravisteilla ollut ongelmia koiranluun kiinnityskorvakkeiden kanssa? Taisi olla nyt Riihimäellä muistaakseni kolmas kerta, kun koiranluu irtaantui tukivarresta. Rikkoutuneen alkuperäisen korvakkeen tilalle hitsattu lattarauta oli yksinkertaisesti leikkautunut poikki. Onko joku ottanut kallistuksenvakaajan kokonaan pois ravista?

Tomi
Ilpo Ekola
Posts: 53
Joined: Thu Oct 04, 2007 6:15 pm
Location: Härmä

Re: RAV4

Post by Ilpo Ekola »

Samaa ongelmaa on ollut, monesti on kiinnikeitä hitsattu. Mitenkähän tuo poistaminen vaikuttaisi ja mitä katsastusmies sanoo?
eero
Posts: 397
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:18 pm
Location: Vaskio
Contact:

Re: RAV4

Post by eero »

Ja jouluja kaikille Toyota ihmisille. Kisamatkalle, työmatkalle tai vaan ihan muutenvaan ajelulle on tarjolla nyt sitten nopeusmittari Teille:

Toyota mittari

Hyvää Joulua

-e-
Ilpo Ekola
Posts: 53
Joined: Thu Oct 04, 2007 6:15 pm
Location: Härmä

Re: RAV4

Post by Ilpo Ekola »

Nyt iski RAViin käyntiongelma.
Tyhjäkäyntiä käy hyvin ja kiertää varovasti kaasua painamalla1500-2000rpm.
Kun painaa enemmän kaasua alkaa ”pumppaamaan”, eli yrittää ottaa rinkiä, sitten booaa, yrittää ottaa rinkiä booaa…..
Kaasuläpän asentoanturia olen mittaillut ja arvot näyttäis olevan ainakin lähellä ohjearvoja.
Kun asentoanturin liittimen ottaa irti, niin käynti ei muutu, vaan toimii aivan samoin oli piuha kiinni tai irti.
Eikä anna mitään vikakoodia.

Olisko kellään vinkkiä?

-ilpo-
joteam1
Posts: 91
Joined: Tue Sep 26, 2006 7:37 am

Re: RAV4

Post by joteam1 »

Imuvuoto? = Moottoriin menee "mittaamatonta" ilmaa?
AT
Posts: 20
Joined: Tue Oct 03, 2006 3:13 pm

Re: RAV4

Post by AT »

Oppia ikä kaikki. Tuli Toyotalta Recall-korjauskampanja -ilmoitus RAVista. Kuljettajan puolen pussi pitää vaihtaa. Soitto huoltoon, ja ilmoittivat vasta siellä, että auto ei mene läpi katsastuksesta ilman vaihtoa, siis turvatyynyn. 376057 km mittarissa ja 6 viimeistä vuotta pelkkää kisa-ajoa. Ja lajissa, missä pussit olisi syytä poistaa kokonaan...

Takaisinkutsu-eli recall-kampanjan alaisen ajoneuvon hyväksyminen katsastuksessa

https://www.traficom.fi/sites/default/f ... ksessa.pdf

4.2 Hylkääminen

Katsastajan tulee hylätä ajoneuvon katsastus rekisteritiedoissa olevan merkinnän perusteella, jos asiakkaalla ei ole esittää selvitystä suoritetusta korjauksesta kaikkien merkintöihin johtaneiden kampanjoiden osalta tai suoritetusta korjauksesta ei voida varmistuakatsastuksessavalmistajan edustajaltakirjallisesti esim. sähköpostilla. KATSA-järjestelmään tallennetaan vikatiedoksi ”Recall-vikakorjaamatta” (Ajoneuvon tunnistus/Asiapaperit/Asiapaperit/Recall-vika korjaamatta). Keskeneräisen takaisinkutsukampanjan takia katsastuksessa hylätty ajoneuvo tulee toimittaa korjaukseen valmistajan tai valmistajan edustajan osoittamalle korjaamolle. Keskeneräistä takaisinkutsukampanjaa koskevien lisätietojen saamiseksi tulee asiakasta neuvoa ottamaan yhteyttä suoraan valmistajan edustajaan.

RAVilaisten piinalista:
https://recall.trafi.fi/?q=rav4#vclass=&mark=&model=
Post Reply