Lohjan valikon jälkihöyryt.

Ennakkotietoa kilpailuista, tuloslinkkejä ja kisojen jälkipuintia.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
Jarkko Heino
Posts: 161
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:45 am
Location: Lohja

Lohjan valikon jälkihöyryt.

Post by Jarkko Heino »

Nyt on Suomessa kokeellinen Virolainen kilpailutyyli takanapäin.
Reitin 3x läpi pyörineenä tuli matkaa kaikkineensa 800km mittariin.
Kilvitys vei aikaa 9h ja purku 5h10min. Purkaessa ei yhtää turhia etsimisiä kuten kilpailijat vaan lyhintä reittiä kilvelle.
Jälemmän mainitsen siksi että voittajilta jäi vain 21 asemaa hakematta tai löytymättä ja aikaa käyttivät 3h55min.
Eli en voi kun hattua nostaa se on kova suoritus! :shock:

Perjantaina sanoin illalla Lahtisilla et jos 2 Virossa kisaamatonta kilpailijaa sanoo minulle että hauskaa oli niin tulen tekemään joskus toistekkin valikon. No nyt en kuullut valituksia ollenkaan... (tähän ketjuun sitten ne kaikki ni puidaan läpitte jos joku jäi vaivaamaan, puhutaan sitten rastin numerosta ei kilven tunnuksesta!)

S.postissani odotti viestiä kun saavuin kotiin ja se kuului näin..

Rasti 6: "Sähkötolppa harjulla" oli kuulemma paras rasti! :) (alkuperäinen määritteeni oli tolppa nypyllä, selvennyksenä 50m matkalla nousua 28m)
Rasti 17: "oja" Eikös se isompi ollut joki? :lol: (viel ku joku kertois eron. Mielestäni ojasta voi astua yli mut joesta pitää uida?) No tästä on kuvakin olemassa joten toivottavasti tulee esille edes hetkeksi jonnekkin sivuille lähiaikoina! (jäi useammalta löytämättäkkin)
Oma suosikkini oli!
Rasti 19: "varo kenkiä!!" Pitääkö silloin mennä puron suistoon rämpimään? Vielä kun koko alue oli aidattu piikkilangallakin!
PS: kuva on kuinka lähellä autoa kilpi oli (4m) ja vain siksi etten jaksanut rämpiä sinne rämeeseen.. :)

Ainoa itseäni harmittamaan jäänyt asia oli kun jaoin Virolaisittain kortit takaisin kilpailijoille. (siel tulokset lasketaan tietokoneella joten tieto jää talteen)
Nyt ei pääse tekemään tilastotiedettä rastien suosioista....

ISO Kiitos kaikille auttajille ja mukan olleille, yksin en olisi pystynyt/jaksanut tätä tekemään enkä läpi viemään sekä myös Kilpailijoille ettei koko rumbaa tehty turhan takia.

T:Jarkko

PS: Kuiskuja kuuluu että lisääkin tätä kivaa olisi luvassa Suomessakin!! Jopa 24 on väläytelty hurjimmissa ajatuksissa. Jokohan silloin tulisivat Virosta tännekkin päin ajamaan? :wink:
Last edited by Jarkko Heino on Mon Apr 30, 2007 9:34 am, edited 1 time in total.
mikky
Posts: 305
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:14 am
Location: Riihimäki

Post by mikky »

Kiitos Jarkko

Hauskaa oli ja hiki tuli. Harmittaa kun hukattiin aikaa yhtä vaikeaa etsiessä kuskin mukaan puoli tuntia (itse luulin, että 15min) eikä edes löydetty. Ensimmäinen kerta oli ja uusiksi pitää ottaa joko Suomessa tai etelämpänä.

Mika Salo
petri
Posts: 23
Joined: Thu Sep 28, 2006 11:41 am
Location: Tervakoski

toinenkin ei virossa käynyt

Post by petri »

eli hauskaa oli, kamera vaan olis tarvinnu olla mukana niin olis saanu juoksevasta kuskista kuvan... sitä ei kovin usein nää...

tullaan toistekin
Jarkko Heino
Posts: 161
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:45 am
Location: Lohja

Tarjouksia vastaan otetaan!

Post by Jarkko Heino »

Kuva sattuu löytymään juoksevasta kuljettajasta ja kartturista erästä vaikeaa etsiessä.. kuvan laatu vain surkea johtuen kait vauhdista!? :D
Kumpaisestakohan maksetaan enemmin julkaisusta vaiko ettei julkaista?
Juurikin tuo kamera oli syy että vaihdoin puhelimen talvella. KUN se kamera on autossa kuitenkin kun ukot pihalla.. Niin ja mitä tekee kameralla kun on patterit kotona laturissa? (pikkusen harmitti metsässä eilen ku olin katselemassa)

Vinkki jos joku intoutuu tekemään kisaa: kilvittäessä auto rastin keskipisteeseen ja kaveri rastille. Sit kuva niin et molemmat näkyy ehkä jopa tunnuskin...(vaik kädessä) Näin toimimalla voi maalissa paljastaa kannettavalta et se oli tuolla montussa ei siellä kivikkorinteessä :)

Mikky: Juuri siksi tein tän harkkarin ettei tulisi kellään pahoja mokia sitten Virossa. Mull on ennätys virossa 7.10.2006 37min 1 vaikeaa rastia etsiessä. :shock:
Oli vanha rakettipesä ja kilpi sisällä 6 rekan tallissa. Ensimmäiseksi katsoin juuri kilven tallin "ovelta" mutta en mennyt sisään peräseinään asti ja katsonut sulakekaappiin jota ei näkynyt ovelle. No 100m alueella oli noin 10 betonista rakennelmaa osa maan allakin ja kaikki koluttiin läpi, rehellisesti sanottuna oli kolkko paikka pimeellä! Karin sivuil on kuviaki mis suunnittelee suomalaist kisaa sinne polkuja oli kuin hämähäkin seitissä.. mut rakennelmia ei näy kuvissa.
himdal
Posts: 5
Joined: Tue Sep 26, 2006 12:02 pm
Location: Sipoo

Lohjan valikon jälkihöyryt.

Post by himdal »

Kiitokset myös tältä suuntaa.
Meillä oli niin innostunut meininki, että alkoi tulla tunnit jo täyteen ennenkuin maltettiin maaliin cruisailla :D
Gummistöövlarit voisi olla hyvät tässä lajissa, sillä välillä kun sai kippailla kilon santaa lenkkareista.
Rasti 4 se määritelmä "sisällä" ei sitten tarkoittanutkaan että siellä tiheän ryteikön sisällä... onneksi kartturi kävi hakemassa oikeasta paikasta. sillävälin kun kuski ryntäili lähes läpipääsemättömissä puskissa 8)
Noo kokemusta tuli kyllä ämpäritolkulla ja kivaa oli.
PiKa RT
HP
KariM
Posts: 174
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:07 am
Location: Lohja
Contact:

Paikallistuntemuksellako?

Post by KariM »

Jarkolle suured tänud heast võistlusest... Todella makeasti taipui eestiläinen Suomeen ennakkopeloista huolimatta. Rastipisteet olivat makoisia ja vaikeusaste oli parissa paikassa vähän pielessä niin kuin pitääkin. Käsin piirretyt symbolit olivat siistejä ja vinkit aivan mahtavia! Monia teitä ei oltu mekään pitkään aikaan rullattu vaikka täysin tutuissa maisemissa kuljettiin. Jengi oli kokemaansa tyytyväinen eli jospa tätä herkkua saisi sitten tulevaisuudessa lisää myös täällä Suomenlahden pohjoispuolella. 24h voisi olla aika rankka tapaus, mutta ehkä sekin joskus päästään kokemaan.

Suosikkikohteeni oli se tolppa harjulla, ruutuun meinasin alas tultuani kirjoittaa korttiin että SIKAA mutta maltoinpas mieleni.

Mitäs jos toimitettaisiin Jarkolle kopiot kilpailukortista niin pääsee tekemään analyysiä. Huomio Kouvolaan lähtijät!
Jarkko Heino
Posts: 161
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:45 am
Location: Lohja

Muisteloita

Post by Jarkko Heino »

Himdal:
Mulla oli sille 4 rastille viel La määrite varo karhua! No kilpeä viedessä metsään en löytänyt mitään sopivaa paikkaa ja palasin takasin siihen ylös. Isäni joka auttoi kilvityksen (isä käsi) kysyi et miksi et tökkää tonne sitä? ja osoitti sitä putkea no rastipiste vaihtui ja muutin textin. Kellarin/luolan ovea oli kovin haettu metsän puolelta. Kuulin myös että eräs autosuunnistaja haki sen autolla niin ettei edes noussut ulos autosta!!! Eli ammattilaiset on ammattilaisia!
Itselleni tärkeintä oli ettei sattuisi vahinkoja siviilien kanssa ja siksi nyt rastipisteet oli näin et aina sai auton pois isolt tieltä.
Jos yöaikaisen tekisin ni 1:20 000 tai 1:25 000 ja rastit 3-600m välein mukana sit tietty myös rajalinjat ja mitä kartoista vain löytyisi!
Nyt kisan alue olisi vaatinut 7-8 A3 kokoista 1:20 000 karttaa ja se olisi ollut härskiä touhua tälleen "kokeellisessa" ensikertalaisille.

Kari:
Se tolppa rasti synty 1x tankatessani et kolmio rasti siihen ja huoltoasemalt näet kilven taustan siinä ylhääl vallin päällä! No nyt laitoin laatikon ni piti viedä ylös asti. Jos yhtään auttaa ni itse kävin ensiks kattomas paikan ja sit viemäs kilvenki sinne viel. Onnks oli reipas apuri purussa joka kävi siel 3min40sekassa!! (se ties kyl et kellotan) :)
Olipa joku käynyt 4 eri tolppaakin etsimässä...
Pielessä oleval tarkoitat varmaankin että kartassa 3p maastossa 5p? et toisin päin ainakaan. Itseäni harmitti kun piilotin etelässä 3p liiaksi alkuun.

24:sta heti tähän ettei synny vääriä käsityksiä. JOS joskus sellisen teen ni 24h tarkoittaa kisan vaatimaa kokonaisaikaa esim 4x 3h tai 3x 4h + tauot välissä tai jotain muuta hajatelmaa..
Kaikille lukijoille ni 24 ajatus on vain minun ja erään toisen lajin aktiivin ajatus ja hän ei asu Lohjalla..
Tuo ei myöskään tule olemaan ennen vuotta 2010 jos olen päävastuullinen. Niin ja miten esittää asia AKK:lle? Kokeellinen kutsukilpailu? :wink: vaiko 10kpl:etta harkkareita?
Laitetaan tähän viel samaan syssyyn että minimi osallistujamäärä on 30 autoa. Osallistumismaksu 150€ mist palkintokassaan 50€.
Karttoja olisi A3 kokoisina 15-25kpl per auto yhteensä! (1:20, 1:25 tai 1:30 000) Kilvitys ottaa viikon ja purku 2 päivää :)
Alan tekemään kilpailua välittömästi jos tulee 30 sitovaa ilmottautumista ennen Juhannusta ja siltikin kisa/t olisi 2008 tai 2009 oletuksella ettei juttukumppani säikähdä ja peräänny. Vuodenaika on kesä ja pidetään huolta ettei tule päällekkäisyyksiä, sopisiko Juhannus? Sillon on autol vain hullut ja humalaiset eli ei erotuttaisi joukosta mitenkään :) No juu päätän höpinäni 24:stä tähän. Seuraavan kerran ylellä kun on 30 ilmoittautunutta.

jarkkoheino@suomi24.fi (tuol on kansio odottamassa tarpeeksi hulluja)

Jokohan tämä juttu kävis sopivasta Vappu höpinästä? :D
eero
Posts: 397
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:18 pm
Location: Vaskio
Contact:

Post by eero »

Noo, ehkä tässä jotakin keksitään jonnekin jossakinvaiheessa ;)

Wappuja kaikille
anc
Posts: 5
Joined: Wed Sep 27, 2006 7:53 am
Location: Helsinki
Contact:

Post by anc »

Mikäli joku kiinnostuu ajatuksesta 24h valikkosuunnistuksesta niin http://www.rogaining.fi/. Ai niin, tämä ei enää liittynytkään autourheiluun 8). Tarjolla toki myös 8h ja 3h retkeilyä...

ANdrei
jari willner
Posts: 251
Joined: Mon Sep 25, 2006 10:50 pm
Location: jyväskylä

Post by jari willner »

mukavaa oli vaikka auton mittariin kertyi 800km ja aikaakin kului melkein 18 tuntia. onneksi on työ sellaista että autosta poistumiskunto on kohdallaan eikä kelikään ollut kovin lämmin, niin jaksoi tälläinen pikkaisen läskikin juosta :P
Jarkko Heino
Posts: 161
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:45 am
Location: Lohja

Matkoista, tuloksista + 1 pyyntö!!

Post by Jarkko Heino »

Taisipa Jarit tehdä kovimmat autolla ajetut kilometrit "harkkarin/ien" takia kotimaassa!?
Muutama muukin oli saapunut "hieman kauempaa" eräs Hyvinkään suunnalta tuli Laivalla Lännestä? Sekä 1 kuljettaja Kiinasta asti.. nooh ei ihan harkkarin takia mut ainakin heti jälkeen lähti ainakin lentokentälle ja paluumatkalle. :shock:
Kiitos kaikille mukana olleille!

Tuloksista: On muuttunut useammalla kun kertolaskuni on kateissa sekä 1p muutokset johtuvat siitä että otin väärästä minuutista virhepisteet. (kun maximi aika oli 4h oli oikea aika 4h 00min & 59sec) siksi tuli nuo heitot. Onneksi oli sutulla kaikki tarvittava tieto muistissa.

Pyyntöni: Mikäli viitsitte toimittaa kopion kilpailukortista (jos viel tallessa)
niin saisin tehtyä rastikohtaisen analyysin, eli paljonko kävi milläkin rastilla. (tämä onnistuu jopa textarilla mukaan edes jommankumman nimi!!)
Elikkäs pitäkää tallessa kortit ja toimittakaa minulle kopio käydyistä rasteista (kulkeutuu myös muiden Lohjalaisten kautta) s.postiin.. Kaikki sopii mulle ja kirjaan ylös sekä toivottavasti saamme ne näkyvillekkin vielä. :)
Nyt Lohja vaikenee valikon osalta jos ei kysymyksiä kellään enää ilmene.

Andrei: Miten tällä kunnolla suunnistus 24h kun ei edes 24metriä jaksa juosta? :cry:

Miksi muuten kaikki kaikki puhuvat valikon osalla juoksemisesta? Yhtä nopeasti etenee ripeästi kävelemälläkin, ainakin minä jos menen suoraan rastille! :D

No juu taas sijotutaan Virossa miten sattuu mut ei häiritse yhtään siel pysyy kaikilla hymy huulilla sekä nauru mukana harrastamisessa.
Kustannukset viikonlopun osalta on 100-120€ per nenu eli saman kuin arvokilpailu Suomessa (jos matkaa 400km suuntaan kärryllä)
Oli muuten ilo nähdä sama ilmiö Su. Lohjallakin!! Eli onko jotkut huomanneet ettei tämä harrastaminen ole liian vakavaa? (kysyy epätietoinen Lohjalta) :wink:

Jarkko 040-8413438
jarkkoheino@suomi24.fi

PS: 6 ensimmäisestä Viron ilmottautuneesta 5 Suomesta... Vieläkö löytyy lisää lähtijöitä? Niin ja yleensä lähtöluettelota ei arvota vaan on toi ilm.järjestys.
Jarkko Heino
Posts: 161
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:45 am
Location: Lohja

Kuvia Sunnuntailta!

Post by Jarkko Heino »

Kari laittoi Tainan viivalta ottamia ja miun kännyl epäselviä valikost tonne harkkarisivulle esille vähäksi aikaa ainaski.
http://www.saunalahti.fi/~mamia1/kisat/as290407/
Jarkko Heino
Posts: 161
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:45 am
Location: Lohja

vielä kilpailukorteista

Post by Jarkko Heino »

Kilpailijaparien 1,2,12,13 ja 20 kortit puuttuvat.
Luulisin että muutama ainakin löytyisi vielä jostain.. :)

edit: 3 löytyikin jo..
Post Reply