Vinkkejä valoihin?

Kaikki autoihin liittyvä tekniikka ja räpellys.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
AN
Posts: 43
Joined: Sat Oct 14, 2006 7:54 pm
Location: Lappeenranta

Vinkkejä valoihin?

Post by AN »

Kohtuullisen pitkän hiljaiselon jälkeen olisi taas tarkoitus pistää autosuunnistuskalustoa kasaan ja lähteä koittamaan miltä meno maistuu. Kalustoa laitellessa on herännyt kysymys, että mistä löytyisi hyvä pakkivalo AS-käyttöön? Muistaakseni sumuvaloja joskus käytettiin, mutta pitikös niissä olla se merkintä pakkivalokäyttöön hyväksymisestä? (AR?) Ei ainakaan pikaisella markettikierroksella näkynyt sumuvaloissa merkintää tuosta. Nettikaupoista löytyy pakkivaloksi hyväksyttyjä (LED) työvaloja, mutta niiden hinta tuntuu pyörivän samassa luokassa kaluston arvon kanssa, eli ei ihan ensimmäisenä sellaisen tilaaminen innosta.

Tiedän kyllä että eteenpäinhän siellä reitillä olisi tarkoitus edetä, mutta jos hyviä vinkkejä pakkivaloihin löytyy niin ne piristäisivät kummasti pimeitä talvi-iltoja :wink:

- Antti N
...eiku...
anssi
Posts: 124
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:23 am
Location: Hausjärvi

Re: Vinkkejä valoihin?

Post by anssi »

Hella valmistaa hyväksyttyä peruutusvaloa, käytännössä ihan sama kuin sumuvalo, mutta siinä on AR merkintä. Tähän saakka on niin kisa- kuin vuosikatsastuksessa kelvanneet myös asiallisesti asennetut ja kytketyt, mutta ilman AR merkintää olevat siis käytännössä työvalot. Joskus vuosikatsastuksessa asiasta oikein kysyinkin ja kommetti oli tuon tyylinen, eli hän ei ala kaivelemaan kun kerran jämäkästi asennettu, ei peitä muita valoja ja toimii vain kun pakki on päällä. Tässä asiassa järki on toistaiseksi ollut voitolla.

Image
Timo
Posts: 108
Joined: Tue Sep 26, 2006 8:41 am
Location: Espoo

Re: Vinkkejä valoihin?

Post by Timo »

Tavalliset työvalot meilläkin on. Aikoinaan vuosikatsastuksessa haluttiin että siviilikäytössä toimisi omat peruutusvalot ja tehtiin relekytkentä jossa kytkimellä voi valita kummat valot palaa. Sen jälkeen kisavalot eivät siviilikatsastuksessa ole olleet toiminnassa eikä niistä ole mitään sanottukaan.
Post Reply