Aikalaskin

Kaikki autoihin liittyvä tekniikka ja räpellys.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
Baas 009
Posts: 230
Joined: Tue Sep 26, 2006 7:19 am
Location: Oopu

Aikalaskin

Post by Baas 009 »

Onko kellään mitään tietoa onko olemassa laskukonetta jolla laskea yhteen minuutteja ja sekunteja? Tokihan tämä onnistuisi vaikka ohjelmoitavilla laskimilla tai nykyisillä älypuhelimilla sopivalla softalla mutta ei ole taitoa moista vääntää.

Moinen kapine vain olisi huomattavan kätevä ajomääräystä laskeskellessa kun kartturin kisajännityksen sumentama pää ei yleensä aivan täysillä kierroksilla pelaa...


-Ville
eero
Posts: 397
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:18 pm
Location: Vaskio
Contact:

Post by eero »

Ja tähänhän on monta ratkaisua:

1. Kuskihan pitää kalenterista huolen eli anna sen kuljettajan laskeskella noita aikoja, hänhän sen ajonopeudenkin hoitaa ;)

2) Kymmenen minuuttia aikaisempi ilmoittautuminen jotta jää aikaa tuon laskelman tekoon ennakkoon.

3) Ite olen joskus käyttänyt tuollaista kommarin excel sovellusta. Aikas kiva apuväline varsinkin Emit-kisassa kun voi laittaa sen ULA:n niin vierittää uudet ajat joka pistevälille. Vastaavaa olen nähnyt käytettävän jonkinasteisessa PDA-laitteessa.

Ja nämä kaikkihan on sitten mahdollista vain C-luokassa kun siellä on nuo ajatkin näkyvillä nopeuksien rinnalla.

Loppujen lopuksi: niinkauan kun on myöhissä voipi käyttää munakelloa ja unohtaa ne laskemiset: siihen vain yksinkertaisesti se kisajärjestäjän laskema jaksonaika ja jos ennen JAT:tia pirisee tai piippaa niin ei muuta kuin asemalle, muutoin voi sitten vartoilla. Näin menetellen tulee hiukan myöhiä, mutta jos kisa ratkeaa siihen niin tarjoan kaffeet.

-e-
Baas 009
Posts: 230
Joined: Tue Sep 26, 2006 7:19 am
Location: Oopu

Post by Baas 009 »

Onhan tällaisia mietitty toki...

Meillä työjärjestys on siinä määrin erilainen että kello on kartturin ohjauksessa... Tuota laskinta tarvittaisiin juurikin siinä vaiheessa kun ennen kisaa noita aikoja lasketaan, helpottaisi huomattavasti ja vähentäisi laskuvirheiden mahdollisuutta.

Luokkanoususta tuskin on ihan hetkeen pelkoa... :lol:

-Ville
Post Reply