ST-pilot II

Kaikki autoihin liittyvä tekniikka ja räpellys.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
eero
Posts: 397
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:18 pm
Location: Vaskio
Contact:

ST-pilot II

Post by eero »

Tere

Osaakos joku kertoa mikä on pienin/suurin kerroin jonka tuo härveli hyväksyy?

-e-
mikky
Posts: 305
Joined: Wed Sep 27, 2006 8:14 am
Location: Riihimäki

Post by mikky »

Ei ainakaan aikaisemmin kukaan osannut kertoa kun kyselin, mutta itsellä kesärenkailla kerroin oli 438 ja talvirenkaille en ole vielä kalibroinut. Muistaakseni joku joskus arveli n. 100-1999, mutta tämä ei ole tieto. Tietenkin tarkkuudesta voi miettiä toiseen suuntaan eli 1000 on tietääkseni pulssi=1m ja kun mietit, että jos pulssi tulee 5 metrin välein niin tarkkuus kärsii. Toisessa ääripäässä 120km/h nopeudella tulevien pulssien määrä sille vanhalle prosessorille.

Mika
eero
Posts: 397
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:18 pm
Location: Vaskio
Contact:

Post by eero »

Juuri tätä tässä funtsailen, tuota vanhaa prossua ja mitä se mukisematta nielee, sillä olisi maukas paikka kartaanissa, toisaalta vanha tekniikka on monasti parempaa...Katsellaan nyt mitä saadaan aikaiseksi ja tämähän on vain "väliaikainen" ratkaisu jollaisista tuppaa tulemaan pysyviä jos toimivat ;)

-e-
EsaT
Posts: 71
Joined: Tue Sep 26, 2006 8:15 am
Location: Lemu

Post by EsaT »

Rivien välistä olen lukevinani että meinaat varastaa signaalin abseilta. Ravissa taitaa olla 48 hammasta absin kehällä.

Pulssien lyhyys ei varmaankaan tule ongelmaksi. Tuossakin tapauksessa pulssi olisi ~0,5ms. Mietippä miten kauan se pieni magneetti on anturin läheisyydessä..

Enemmänkin olisin huolissani kompun sisäisestä toteutuksesta, että laskeeko se pulsseja vai metrejä. Todennäköisesti pulsseja, koska silloin saadaan helpommalla tarkempi toteutus. Tuon ikäisessä laskurissa tulee varmaan raja vastaan noin 65000 pulssin kohdalla --> Eero saisi noin 3km toimivan mitan, mutta pirun tarkan.

Tuokin on "helppo" kiertää, kun laittaa jakajan vähentämään pulssien määrää kierroksella. Käytännössä siis laite joka päästää anturilta vain joka 24. pulssin läpi kompulle.
eero
Posts: 397
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:18 pm
Location: Vaskio
Contact:

Post by eero »

Esahan tuossa lukee rivien välistä koko projektia ;) Juu, Ravistukseen on tarkoitus tuo pilotti laittaa, saas nähdä tuleeko jonkinasteista hylkimisreaktiota kun on noin vanhaa komputekniikkaa menossa "uudenkarheaan" kulkineeseen.
Tuollainen jakolaatikko on jo puolittain tilattukin ja matkasignaalin paikka tiedossa, mutta tarvii vaan vielä tutkia tuo taajuus, jotta saapi oikeanlaisen sovittimen siihen väliin. Toistaisesti tein "vanhanaikaisesti" ja laitoin magneetteja vetariin ja anturin niitä haistelemaan. Osat projektiin on mallia tein itse ja säästin: jääkaapinosia, kiintolevynmagneeteja jne...

Herää vain kysymys: Minkä halvatun takia tätäkin tarvii rakentaa syksyn pimeydessä ja vesisateessa, ihan kuin kesällä ei olisi ollut paremmat asennuskelit?????

-e-
Post Reply