Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Keskustelua lajin kehittämisestä, harrastajaystävällisyyden ja osanottajamäärän kasvattamisesta

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
jari willner
Posts: 244
Joined: Mon Sep 25, 2006 10:50 pm
Location: jyväskylä

Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Post by jari willner »

Moi
Kilpailumäärät ovat nykyään minimaalisia. Oikeastaan ainoa harrastajille sopiva sarja ajetaan Kanta-Hämeessä.
Iso ongelma on ollut vuosikausia jääräpäinen sarjan ajaminen keskellä viikkoa.
Minulta kilpurin ostaneet siirtyivät ajamaan harrasterallia ihan siitä syystä, että työtätekevät työläiset eivät pysty järjestämään ajamista
keskellä viikkoa. Samoin on täältä Keski-Suomesta kuulunut jäljellä olevilta vähiltä harrastajilta, ettei sinne pysty viikolla osallistumaan.
Olisiko jo aika siirtää sarjan ajaminen viikonloppuihin? Ne vähät alueen ulkopuolisetkin voisivat osallistua.
Joku satunnainen kokeilijakin voisi ilmaantua.
Terveisin täältä Jyväskylästä lajista eläköitynyt
Jari W
henkka_ok
Posts: 7
Joined: Fri May 27, 2016 12:08 pm

Re: Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Post by henkka_ok »

Millä tavalla SM tai CUP eivät ole harrastajille sopivia sarjoja? (E-luokkalaisille ei toki ole näissä ajettavaa, mutta ei ole kansallisissakaan kilpailuissa.)
Ari Varjonen
Posts: 60
Joined: Wed Dec 13, 2006 1:24 pm

Re: Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Post by Ari Varjonen »

Moron
Kannatan kyllä siirtoa viikonloppuihin
Ei pysty viikolla osallistumaan
Tsaari
Posts: 102
Joined: Tue Jan 25, 2011 1:12 pm

Re: Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Post by Tsaari »

Itselläni tulee mieleen kaksi asiaa aiheen tiimoilta:

1) Joskus näitä oli myös sunnuntaisin ainakin sarjan avauskisat. Puolestani voisi olla vaikka kaikkikin, mutta sitten mieluiten iltapäivisin/alkuiltaisin, koska moni muu harrastus (esim. itsellä ja jälkikasvulla suunnistus) on aamupäivisin. Minulta peukku sunnuntaipäiville.

2) JOS kansallisten järjestämisen byrokratia olisi riittävän kevyt, nostaisin nämä Kanta-Hämeen sarjan kisat kaikki kansallisiksi. Suurin osa on niin täyttä tavaraa, etten ainakaan itse kaipaa yhtään enempää. Ja osallistumismaksuakin voisi vaikka nostaa 20€ -> 40€ tms., jos sillä on merkitystä johonkin. Silloin olisi kisakalenterissa muutakin kuin tyhjää, koska samalla vaivallahan ne kuitenkin tulisi tehdyksi. Tämä ei kai tosin taida olla meistä lajiväestä kiinni.
Volvo242
Posts: 164
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:29 pm
Location: Loppi

Re: Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Post by Volvo242 »

Niinno, noniin...

Kysehän tosiaan on harkkarisarjasta, jossa osa kisoista on paisunut lähes kansallisiin mittoihin. Sarjan päätarkoituksena kuitenkin on saada uusia harrastajia jallitettua lajin pariin, niin kilpailijoina kuin tekijöinäkin.

Mieluummin näkisin asian niin, että kevennettäisiin arki-illan kisoja (max. 3 A4 / 60 min) ja säästettäisiin tekijöiden virtaa maltillisten mittaisten kansallisten kisojen tekoon. Kansallisen ihanneajan ei tosiaankan tarvitsisi olla neljää tuntia. Jos kovin on intoa, niin tekee vaikka sitten kaksi kahden tunnin kisaa ja ostaa tuplamäärän pilkkejä.

Olishan kyllä kiva, että jonain päivänä voisi vielä tehdä luokkanousuja nousupisteilläkin :P

mm
Subaru Leone RX 4WD -85
JRA
Posts: 3
Joined: Thu Jan 14, 2016 10:08 pm

Re: Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Post by JRA »

Tervehdys autosuunnistajat.

Kieltämättä ihan kiinnostava ajatus, että Kanta-Hämeen harkkarit siirrettäisiin viikonlopulle. Tuskin on ensimmäinen kerta, kun sitä ehdotetaan ja varmasti on olemassa nippu hyviä syitä miksi sarja yhä ajetaan pääsääntöisesti tiistai iltaisin, mutta miksi ei viikonloppuna?
Itselläni ei ole varsinaisesti mitään tiistai iltaakaan vastaan, mutta kyllähän ne illat monesti venyy aika pitkälle. Meillä, kuten muutamalla muullakin kartturi on vielä koululainen ja heille arki-ilta voi venyä liian pitkäksi.
Ensi kaudelle on ollut ajatus siirtyä B-luokkaan ja kun kyseinen luokka ajaa viimeisenä, niin pakko on asiaa ajatella myös sen junnun puolesta. Kisasta kotiutuminen voi mennä puolen yön pintaan(?) ja jos seuraavana päivänä pitää olla koulussa kahdeksalta, niin unet jää vähille.

Muita harrastuksia ajatellen lienee aika lailla sama minä päivänä autosuunnistusta harrastetaan, kun noita harrasteita riittää kyllä ihan viikon jokaiselle päivälle.
Meillä on kartturin uintitreenit jätetty tiistaisin väliin jo useamman vuoden ajan. Onneksi poika ymmärtää hyvän päälle ja on lähtenyt myös lukemaan karttaa.

Jos noita harkkareita oltaisiin siirtämässä viikonlopulle, ihan näin pohdinnan tasolla, niin itse liputtaisin lauantai iltapäivän puolesta. Mikä olisi mukavampi tapa viettää lauantaipäivää ja kun kisa olisi alkuillasta ajettu, niin viikonloppuakin olisi vielä jäljellä.

-Janne
henkka_ok
Posts: 7
Joined: Fri May 27, 2016 12:08 pm

Re: Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Post by henkka_ok »

JRA wrote: Wed Jan 22, 2020 12:26 pmJos noita harkkareita oltaisiin siirtämässä viikonlopulle, ihan näin pohdinnan tasolla, niin itse liputtaisin lauantai iltapäivän puolesta. Mikä olisi mukavampi tapa viettää lauantaipäivää ja kun kisa olisi alkuillasta ajettu, niin viikonloppuakin olisi vielä jäljellä.
Ainakin omakohtaisesti (ehkä jonkun muunkin autosuunnistajan) lauantaille sijoittuu muun muassa kaikki muu moottoriurheilu. Ja ne harvat AS-kisat kilpailevat samoista lauantaista. Minun osallistumisista tai osallistumattomuuksista ei Kanta-Hämeen sarja onneksi jää kiinni, mutta jos viikonloppuihin on pakko tunkea lisää tavaraa, niin mieluummin sunnuntai-iltaan tai alkuiltaan, kuten TSaari ehdotti.
Diizei_
Posts: 4
Joined: Mon Jun 05, 2017 10:29 am

Re: Kanta-Hämeen Sarja olisiko aika tehdä pieniä muutoksia aikatauluihin?

Post by Diizei_ »

Monesti arkena varsinkin pisimmällä olevat kisat etelästä päin katsottuna eli VaToSUa tai Forssa niin kiire tulee töiden jälkeen ehtiä. Saa aikamoisen kikkailun aikataulujen kanssa tehdä. Tähän ongelmaan viikonloppukisat toisi selvän helpotuksen. Veikkaisin että jos oheismyyntiä harrastetaan niin sekin paranisi kun ei olisi niin kiire lähteä kotimatkalle jotta ehtii ennen "aamua" nukkumaan.

Kansallisista ei ole kokemusta ainakaan vielä mutta kyllä ymmärtääkseni monet kisat on ihan kovan luokan kisoja, ainakin kun ylempien luokkien virhemääriä katselee. Jopa C-luokassa tulee monesti mieleen että kuin saakelin kovaa siellä montuilla pitäisi ajaa jotta ehtii aikamääreisiin. Kovia on pyynnit ollut. Harjoitteluun ei paljon aikaa jätetä. Mutta aina nyt vähän sakkoja voi ottaa.
Post Reply