Savitaipaleen AS-kisa

Ennakkotietoa kilpailuista, tuloslinkkejä ja kisojen jälkipuintia.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
KariM
Posts: 174
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:07 am
Location: Lohja
Contact:

Savitaipaleen AS-kisa

Post by KariM »

Hanaa! -sarja starttaa Savitaipaleen Yöajossa 23.8.

Kävin Tainan ja Joonan kanssa sunnuntaiajelulla Savitaipaleella ja sain kuulla kisan reittien olevan jo valmiina, erikoiskarttoja vielä viilataan. Kun tuntee kisan järjestäjät ja maastot ei voi kuin ihmetellä jos ei VII Savitaipaleen Yöajo ole parasta mitä vähään aikaan kansallisella autosuunnistusrintamalla on Suomessa nähty. Jospa sinne eksyisi (vaikka sananmukaisesti) joku toimittelija niin eipä ainakaan tarvitsisi teollisuushalleja ja tolppia kierrellä tunnista toiseen...

Jos vuodessa pitäisi ajaa vain yksi kisa niin Savitaipale olisi allekirjoittaneen valinta. Pitää vaan muistaa, että vaikka sääntöjen mukaan ylimääräinen ei rankaisekaan, korttien loppuminen voi olla lopputuloksen kannalta kohtalokasta.
Tepi S
Posts: 128
Joined: Tue Sep 26, 2006 5:10 am
Location: Tetroit

Post by Tepi S »

Jep
Juttelin tosta pituudesta (4h) ratamestarin kanssa, olivat kulemma lyhentäneet jo 30km/ 1.5h pois :shock: . Toivottavasti kilpailijat eivät ole hirmu pettyneitä jos KSNK Yöajoon ei saada pituutta kuin 2.5h? Toi ois ollut jo täysi SM kapina. No jospa ensivuonna sitten 7h SM kapina? alueita on kyllä tuohonkin eikä tarvi vielä poistua metsäkankailta.
KariM
Posts: 174
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:07 am
Location: Lohja
Contact:

Post by KariM »

Sain nimimerkiltä "Karjalasta kajahtaa" seuraavanlaisen viestin, jonka toivoi minun laittavan as-foorumille.

- lainaus alkaa -

Mitenhän tän aloittais, mutta kuuluu jo lotinaa, jaa mistäkö, no vessasta tietty. Ai mitäkö se tarkoittaa? No sitähä se, että laji voidaan vetää ainakin vessan pöntöstä alas täällä Karjalan Kunnailla, sen ovat ruuhkasuomen lajin harrastajat päättäneet.

Vieläkin pännii se työ, mikä täällä on tehty, se tavallaan valuu hukkaan. Mutta ne ketkä tänne tulevat, saavat kyllä rahalle vastinetta

- lainaus loppuu -

Syitä vähäiseen osanottajamäärään olisi järjestäjän mukaan kiva kuulla. Siispä te foorumin lukijat, jotka ette ole Savitaipaleelle tulossa ajamaan kauden parasta kansallista as-kisaa, vastatkaapa tälle foorumille seuraavasti: "En osallistu VII Savitaipaleen Yöajoon, koska "...

Savitaipaleella kytenyt kipinä ei näemmä riittänyt herättelemään Kymenlaakson nukkuvaa AS-kansaa eikä muuttaman innokkaan puurtajan voi kukaan odottaa jaksavan rakentaa kisoja kouralliselle osanottajia. Sääli, jos tämän syksyn saldona Kaakkois-Suomi vaikenee lopullisesti.
HAK
Posts: 46
Joined: Mon Aug 20, 2007 7:39 am
Location: Turku

Post by HAK »

Kun uusi moottoritie täältä Suomen Turusta kohta avataan itään, voisi lähteä vaikka extemporee Savitaipaleen (ja myös Kouvolan) mahtaviin as-maisemiin. Eipä tuo ole tietenkään ainoa syy, mutta helpottaa kyllä suuresti matkan rasituksia.
Muita syitä joita noin lonkalta voisi kirjata:
-riittävän haasteellisen / mielenkiintoisen sarjan puute ainakin senioriharrastajalle joka joutunut / päässyt väärään luokkaan ( Hanaa ei nyt jostain syystä sytytä, vaikka pitäisi )
-muut mielenkiinnot, jotka jo aiemmin täyttäneet kalenterin ja joita nyt "uudet" as-kisat yrittävät syrjäyttää

Tsemppiä kankaille
Åke
Posts: 496
Joined: Tue Sep 26, 2006 6:54 am
Location: Janakkala

Post by Åke »

KariM wrote:Savitaipaleella kytenyt kipinä ei näemmä riittänyt herättelemään Kymenlaakson nukkuvaa AS-kansaa eikä muuttaman innokkaan puurtajan voi kukaan odottaa jaksavan rakentaa kisoja kouralliselle osanottajia. Sääli, jos tämän syksyn saldona Kaakkois-Suomi vaikenee lopullisesti.
Niin, mitä tähän sanoo Oulu? Savitaipaleella sentään 23 ilmoittautunutta, Pakkaspyörityksessä näytti olleen peräti 4 lähtijää, aikooko Oulu lopettaa kisojen teon?

Itse en voi kommentoida syitä lähtemättömyydestä, mutta voin vastata: "Lähden Savitaipaleen kisaan koska Kari sitä erinomaiseksi mainosti ja sitä pitää uskoa" Olisin kyllä lähtenyt muutenkin...

P.S. Ja mattimyöhäisethän voipi raahautua paikalle jälki-ilmoittautumaan.
Tepi S
Posts: 128
Joined: Tue Sep 26, 2006 5:10 am
Location: Tetroit

Post by Tepi S »

Ei juma
Ehdotus Savitaipaleelle, pistäkää kisa naftaliiniin ja säästäkää se ensivuoden SM kapinaksi. Ei kannata tuhlata työpanosta moiselle joukolle, eihän tuolla saa katettua kuluja mitenkään. Saati sitten ostettua palkintoja. Kyllä KSNK Yöajo jää hyllylle jos ei tule väh. 40 paria. Kyllä toi vaatimukset C-luokan reitistä on ( oma ja hyvä pohja ) naurettava tuollaisilla osallistuja määrillä. 4 paria*40€= 160€ - palkintoihin 3 par. 60€ - ( 20 arkkia karttoja 'a 25sent * ~15 sarjaa=) 75€ jää 25€ bensarahoiksi :evil: Sitten vielä ihmetellään, kun ei kukaan halua tehdä kilpailuja. Harmi kun tajunnut pistää kilpailulupa anomukseen että järjestäjä ei ajata luokkaa jossa on väh. kuin 10 paria vaan se yhdistetään seuravaan ylempään. Olisi ainakin säästänyt palkinnoissa kun ei olisi kuin kaksi luokkaa M/A ja B/C :cry:
eero
Posts: 391
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:18 pm
Location: Vaskio
Contact:

Post by eero »

Juurikin näin, keppiä vaan kansalle.

Mitäs jos kuitenkin koittas porkkanaa? Savitaipaleelle SM ens vuodeksi ja niitä jotka ei tänävuonna käy "treenaamassa" voi ens vuonna hatuttaa?

Ei hyvän kisan mainetta tehdä yhdellä bannerilla as-netin sivulla, ei Karin mainoksella, se vaatii pitkää katkeamatonta perinnettä.
Ari
Posts: 185
Joined: Mon Sep 25, 2006 8:10 pm
Location: Kokemäki

Post by Ari »

KariM wrote: Syitä vähäiseen osanottajamäärään olisi järjestäjän mukaan kiva kuulla.
Vähäinen osallistujamäärä harmittaa ymmärrettävästi järjestäjiä varsinkin, jos odotus huomattavasti suuremmasta joukosta on ollut ennakkoon vahva.

Syksyn kisatarjonta on kuitenkin jälleen niin runsas, että vain harvalla kilpailijalla on mahdollisuutta osallistua kaikkiin tarjolla oleviin kisoihin. Väistämättä kilpailut syövät osallistujia toisiltaan. Vähintäinkin muiden kilpailuiden järjestäjät ovat ymmärrettävästi nyt kädet täynnä oman kilpailunsa järjestelytehtäviä.

Kisakalenteriin kurkistamalla voisi tehdä seuraavan ARVAUKSEN:
- Kurikassa toivutaan upean SM-kisan järjestelytehtävistä?
- Lammilla käytetään energiat harjoitusajo tekoon?
- Pohjois-Karjalan kunnailla ajetaan harjoitusajo samana päivänä
- Seuraavana päivänä harjoituskisataan Keski-Suomessa
- Pohjanmaan väki kokoontuu harjoitusajoihin Vaasaan
- Turengissa viimeistellään Kanta-Hämeen AS-sarja osakisaa?
- Tervakoskella tehdään kiivaasti kansallista Tervaskannon lenkkiä ja harjoitusajoa? (ja osallitutaan Savitaipaleen kisaan?)
- Oulussa joku vääntää parhaillaan harjoitusajoa?
- Kouvolan väki vääntää omaa kansallista kisaansa?
- Jyväskylässä 58. Pohjois-Päijänteen ajon kisan teko on kiivaassa vauhdissa?
- Helsingin suunnalla piirretään kiivaasti UFAK-lenkin karttoja ja juonitaan reittejä?
- Hyvinkään suunnalla keskitytään NEZ-osakilpailun tekoon?

Konkariharrastajat tietävät Savitaipaleen upeat AS-maastot eivätkä varmastikaan hevillä jätä ajomahdollisuutta käyttämättä. Uusilla harrastajilla ei sen sijaan välttämättä ole tietoa siitä, mistä jäävät paitsi.

Jos olet kahden vaiheilla lähteäkkö kisaan vai ei, niin pistähän ilmoittautuminen vielä kehiin. Nämä kankaan kannattaa käydä kokemassa !
KariM
Posts: 174
Joined: Tue Sep 26, 2006 9:07 am
Location: Lohja
Contact:

Post by KariM »

Arilta kattava spekulaatiolista, jotain tuonsuuntaista olisin toki itsekin voinut järjestäjälle heittää, päätin kuitenkin laittaa foorumille kyssärin vähän provosoimaan. Kai me lohjalaisetkin voitais viettää tuo lauantai tekemässä Lohjanharjun ajoa tai jotain muuta "kivaa".

Totta on, että konkarit tietää: M-luokkaan on ilmoittutunut seitsemän paria, melkein saman verran kuin C:tä ja B:tä yhteensä. Tuosta suhteesta voisi olla myös lajiryhmä huolissaan.
Leena
Posts: 33
Joined: Thu Dec 21, 2006 9:33 am
Location: Päijät-Häme

Kuka tiskaa?

Post by Leena »

Yksi selitys lisää:

Meillä ei kissa ja hevonen osaa tiskata, poimia marjoja, vaihtaa jarrupaloja, korjata aitan ovea tai ladon lattiaa ja leikata nurmikkoa. Kissa ei osaa valjastaa ja ajaa hevosta eikä hevonen osaa päästää kissaa ruokakupille. Niistä ei liiemmin ole valvomaan Tervaskannon Lenkkiä, tekemään ansiotöitä tai edes laittamaan omaa ruokaansa.

Sorry, vaan Savitaipaleen kisan eteen uurastaneet, mutta joku valinta on tehtävä, kun kisoja on nyt joka viikonloppu. Savitaipaleen mahtavat maastot on kyllä muistissa. Mutta kyllä sielläkin joskus takavuosina on kaatosateessa autoa työnnetty... Toivottavasti kisan paperit, reitti ja maastot ovat hyvät ja niistä hyvä sana kiirii kauas, niin että edes ensi vuonna osallistujia riittää!

Meillä kilpa-autossa kiistatilanteissa, joissa lopulta todetaan minun olleen oikeassa, kuski toteaa aina "Okei, minä tiskaan!" Jos Pätkä nyt suostuu tiskaamaan, saatettais vielä lähteäkin. Suurempi ongelma lienee kuitenkin se, että auto ei välttämättä ole vieläkään ole ajokunnossa ja katsastettu. Kurikan kisassa todettiin, että hienolla ja tosisiistillä ja täysin ehjällä laina-autolla ajaminen antaa ylimääräistä eikä välttämättä niin tervetullutta lisäjännitystä kisaan. Kiitos Hessu auton lainasta!
Pepe
Posts: 87
Joined: Thu Dec 13, 2007 10:38 pm

Post by Pepe »

Varmasti on paljon hyviä syitä miksi moni ei pääse tai ehdi.
Ja kun riittävän moni yhteensattuma vaikuttaa samaan suuntaan niin onhan sillä vaikutuksensa.
Itse (ja ehkä joku toinenkin) teen jääkaapin oveen magneetilla kiinitettyyn seinäkalenteriin kisamerkinnät jo kuukausia etukäteen. Muihin viikonloppuihin tuppaa sitten tulemaan muita menoja. Onnistuin neuvottelemaan itseni Savitaipaleelle, koska Kurikan kohdalle tuli muuta tärkeämpää.

Ratkaisevia lienevät kuitenkin seudulliset harjoitusajot. Tosin niiden vaikutus alkaa näkyä vasta muutaman vuoden pyyteettömän ja aktiivisen toiminnan tuloksena.
Huom! Ilmoittautuneina on vain kaksi paria 70 kilometrin päästä. Kaikki muut tulevat yli 150 kilometrin päästä.

Hyvän perään uskomme tulevamme Savitaipaleelle.
Onnea ja innostusta vaan uudelleen virineelle lajin hyväksi tehdylle ja tehtävälle työlle Savitaipaleelle.
Pepe
Tepi S
Posts: 128
Joined: Tue Sep 26, 2006 5:10 am
Location: Tetroit

Post by Tepi S »

Arille
- Kouvolan väki vääntää omaa kansallista kisaansa?

1 pari B-luokassa. 1 pari A-luokassa ja 1 pari 0-autona, ei meitä enempää ole kisaajia ( autollisia+lisenssiä) lisäksi 1 henk. tuomarina ja 1. ratamestarina eli yht. 8henk. Eli ei väännetä omaa, kyllä se on jo väännetty, omasta mielestä. Valvojan mielipide on asia erikseen.
Jarkko Heino
Posts: 161
Joined: Tue Sep 26, 2006 10:45 am
Location: Lohja

Osallistumisista..

Post by Jarkko Heino »

Kyllä tuo kalenteri 5 viikonloppua 6 kilpailua syö varmastikkin osallistujia. Lisäksi vielä ulkomailla käyvät + harjoitusajoja ajavat parit.
Nykyisillä polttoaine hinnoilla alkaa normi duunarilla olla pienoisia paineita jättää kilpailuja väliin vaikka haluja ajamiseen olisikin. Eikä varmaankaan tilannetta helpota sekään tosiasia että autokanta (lue=jystyt) alkaa olemaan ainakin melkein 20 vuotta vanhaa kalustoa.
Jees kaiken tuon jo tiedämmekin mutta jälleen huomenna mukana kaunihilla kankahilla.
eero
Posts: 391
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:18 pm
Location: Vaskio
Contact:

Post by eero »

...Kyllä KSNK Yöajo jää hyllylle jos ei tule väh. 40 paria...
Tällainen mainontahan juurikin lisää ilmoittautujia, kuulin juurikin infoa jotta eihän sinne kannata ilmottautua kun ei sitä kisaa ajetakaan kun ei ole ilmoittautuneita. Tämäkö on oikea tapa mainostaa kisoja?

-e-
Post Reply