Valikko Sulje

II Ritola-AS

CIMG2362
Autosuunnistuksen kisakausi ei ole päässyt kunnolla edes alkuun, kun leuto sää vesitti talvikisojen ajamisen helmikuussa ja näin myös arvosarjojen avaukset siirtyivät kesäkeleille. Joitakin harjoitusajoja on päästy ajamaan, pääosin Joensuun ja Oulun seuduilla, joten aivan tyhjän panttina ei ole tarvinnut seisoskella.  

Viime sunnuntaina järjestettiin harjoitusajo myös Pohjanmaan seudulla, kun Lapuan UA ja sen aktiivinen ratamestarikonkari Markku Välkkilä olivat laatineet kesäisen reitin Töysän maastoihin. Tapahtuma kantoi nimeä II Ritola-AS ja oli jatkoa viime marraskuussa järjestetylle harkkarille. Silloin lumi pääsi yllättämään ja reitti helpottui jälkien vuoksi jonkin verran. Näin oli käydä myös nyt, mutta lopulta olot olivat oikein keväiset, mitä nyt jonkin verran liukasta oli paikoin.
 
 
 CIMG2362
 
Kisa tarjosi monin paikoin uusia tai kauan sitten käytettyjä alueita ja mittaakin oli tuttuun lapualaiseen tapaan riittämiin jopa kansalliseksi asti. Löytyi mäntykangasta, teollisuusaluetta, sahaa, harjoitusrataa sekä soramontun pohjaa. Haastetta oli riittämiin niin konkareille kuin vastaavasti omilla reiteillään C- ja E-luokkalaisille. Ilahduttavinta olivat osallistujamäärät vai mitä sanotte näistä luvuista: K (9 os.), C (9 os.) ja E (16 os.)!! Lähiseudun parien lisäksi paikalla näkyi ainakin Jyväskylän, Kangasalan ja Hausjärven värejä. Ja kyllähän pohjalainen laatu pitkämatkalaiset palkitsikin.
 
CIMG2363
 
Vähäinen kisarutiini näkyi huolimattomuutena monen kohdalla. Konkareille tuli läpiajettuja kylttejä ja muitakin konttorivirheitä, aloittelijoilla tuntui olevan haasteita ajoaikojen laskemisessa ainakin ennakkopisteiden määrän perusteella. Mutta maalipaikan makoisan buffetit äärellä nähtiin tyytyväisiä ASian harrastajia ja päivä oli oikein onnistunut.
 
E-luokan kaksi kärkiparia ajoi puhtaan reitin ja voiton nappasi tällä kertaa Topi Pienimäki-Matti Kaataja ennen Alavuden UA:n paria Arttu Asunmaa-Teemu Asunmaa. Luokan kolmanneksi ajoi Vesa Hakola-Asko Sairanen (AlavUA). Myöskin C-luokassa kärkiparit ajoivat ilman reittivirheitä ja voiton kuittasi Petri Ylijoki-Jukka Jääskeläinen (LapUA) ennen Jurvan UA:n paria Joni Kinnari-Jukka Kinnari. Kolmanneksi sijoittuivat parhaan aikasuorituksen tehneet Marko ja Henri Hakola (LapUA). Konkareiden luokassa kärkikolmikko oli Anssi Karppinen-Timo Saarinen (TCOF/KangUA), Ilpo Ekola-Sami Ekola (AL-Härmä) ja Mika Alakoskela-Esko Lehtiniemi (LapUA/KurUA).
 
Tulokset kokonaisuudessaan:  Tulokset
 
 
-TSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *