Valikko Sulje

Virhepisteistä saavutusten Sampoon

VIRHEPISTEISTÄ SAAVUTUSTEN SAMPOON

Tuli tässä eräänä ehtoona mieleen, että minkälaisia assosiaatioita ihmisten mielissä herättää sana virhepiste. Eikös, jos ihan rehellisiä ollaan, niin lukijoidenkin mielissä tulee ensimmäisenä mieleen, että sitä on joteskin tullut töpättyä, että on tullut tehtyä virheitä, että ei taaskaan mitään hyvää. Ajatelkaa nyt taas kerran minkälaiseksi on nykymaailman meno mennyt; töissä karjuu pomo, kotona motkottaa eukko, kisoissa mussuttaa kuski tai kartturi ja vihonviimeiseksi kokoon ei saada kuin VIRHEpisteitä. Ei oo Lavikaiselle mikään kummastus, että nykyään kaikki odottaa, että kisa kestää korkeintaan pari tuntia, jonka aikana kierretään paikallinen teollisuusalue ja pari soramonttua ja tunnin ajelun jälkeen käydään välillä kahaveella paikallisella Essolla. Nimittäin tällaisissa kisoissa tullee töpättyä vähempi ja näin ollen tullee virhepisteitäkin vähempi. Sitä tuntee jotenkin paremmin onnistuneensa, jos Virhepisteitä onkin vain 463 sen sijaan, että niitä olis 14684, eiks vaan. Sitä kuvittelee ikään kuin osaavansa tän homman paremmin. Ajatelkaas jos kiekkoammunnassa (trappi tai skeetti mitälie) pisteet laskettaisiinkin niin, että kisan voitti Möttönen 3 pummia, toiseksi tuli Lavikainen 7 pummia jne, johan siinä naurais naurismaan aidatkin. On paljon hienompaa sanoa, että Möttönen 97 osumaa, Lavikainen 93 osumaa jne.

Lavikainen ehdottaakin vaihteeksi pientä muutosta tuloslaskentaan. Eli käännetäänkin virhepisteajattelu positiiviseksi saavutusten sammoksi. Äläkääs nyt sitten kuvitelko, että tämä tarkoittaisi, että tulosluettelot käännettäisiin ylösalaisin. Ei kun kaikki seittemäntoista eri tuloslaskentaohjelman tekijää vääntävät koodinsa ja tietokantansa uusiin puihin – ihan positiivisessa mielessä. Nimittäin muutetaas pistelaskuperusteet seuraavalla tavalla, eikä oo iso juttu:

  • Reittitarkisteluasemat: Jokaisesta löydetystä asemasta saa 600 PLUSpistettä. Jos asema jää löytymättä tai merkkaa nummeron väärin tai jottain muuta vastaavaa, niin ei tuu yhtään PLUSpistettä, mutta ei tuu mitään muutakaan pistettä, nih.
  • Aikaa syynäävät asemat: Jos olet ajallas asemalla saat 1800 PLUSpistettä. Ja mitä enemmän poikkeat virhevapaasta ajasta, niin aina PLUSpistemäärä pienenee yhdellä / sekuntti. Joten jos tuut asemalle yli puoli tuntia myöhässä, niin kävipäs hassusti, et saanutkaan yhtään PLUSpistettä, mutta et saanut yhtään virhepistettäkään. Vastaavasti, jos olet koheltanut ratamestarin aikatauluun nähden liian lujaa, niin PLUSpistemäärä pienenee viidellä pisteellä sekunttia kohden.
  • Lisäksi voisi olla poonusjaksoja: Ratamestaaja voisi etukäteen määritellä, että jos pari selvittää tietyn hirmusen kimurantin jakson löytäen kaikki reittiasemat, niin pari saa ylimääräisen 1000 PLUSpisteen poonuksen.
  • Edelleen voitaisiin ajatella tasoituksia: Esim. pari, joka on juuri noussut A-luokkaan, saa kolmessa ensimmäisessä kilpailussaan vaikka tasoitusta 5000 PLUSpistettä / kisa heti lähtöön.
  • Edelleen voitaisiin ajatella tasoituksia: Mitä tasoitusta on se, että SM:ssä huiput lähtee viimoisina ja vielä neljän minsan välein, rallissa ymmärrän kun pöllyää, mutta tuntuu taas että leikitään niin Bossea jotta. Mutta siinä olis tasoitusta, että mitä huonommin olet sarjassa pärjännyt, sitä enemmän saat PLUSpisteitä alle. Olis kiva lähteä kisaamaan kun plakkarissa on vaikka 5000 pistettä. Sitä tuntis ittensä niin helkatin hyväksi jotta…”että ne on palkinnu meidät 5000 pojolla ennen kuin on lähdetty liikkeelle, ja lisää tulee kisassa…”.
  • Edelleen tasoituksia: Kisan järjestäjällä olisi oikeus kesken kisan ”liian” hyvin ajaneelta parilta kytkeä Subarusta etuveto pois. Eli tehtäisiin pirssistä kunnon kartaanipeli kesken kisan. Eikö olis ihan yhtä puolusteltavissa oleva juttu kuin lisäpainot F1:iin tms.

Eli kuulkaas kun tää on tämmöstä pirttijärjellä Wöörtiin (se Gatesin ohjelma) tullutta ajatusvirtaa, nii miettikää nyt tekin. Tällä saataas taas kerran juttua asiallisempaan suuntaan. Kai ny kaikki tajuaa, että on paljon komeempaa sanoa, että voitettiin skapa kun kerättiin 25649 pistettä verrattuna, että ei meille tullu ku 586 VIRHEpistettä. Ihan selkäpiitä karmii. Kyllä Lavikainenkin on kiertänyt kisoja tosi paljon, mutta nyt alkaa valkeneen, minkä takia niin usein kisan jälkeen on paljon p…maisempi olo kuin ennen kisaa.

Eli tätä kirjoitettaessa on lokakuu, joten eikös ne AKK:n herrat ehdi kirjottaa säännöt ensi vuoden osalta uusiksi. Ja ohjelmien rustaajilla on aikaa pari kuukautta vääntää ohjelmat uusiin puihin. Eikös viedä hommaa siihen suuntaan, että VIRHEet pois ja tilalle POSITIIVINEN ajattelu ja SAAVUTUSTEN SAMMOT.

Mietiskelee Lavikainen


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *