Valikko Sulje

Palkinnoista

PALKINNOISTA

Mikäpä voisi autosuunnistajan sydäntä enempää lämmittää kuin kisan päätteeksi käteen annettu palkinto. Ja jos palkinnon luovuttajana toimii kilpailun johtajan sijasta vaikkapa hänen tyttärensä, niin homma alkaa olla hyvinkin Lavikaista tyydyttävällä tasolla. No, hätätapauksessa tyttären sijasta voidaan hyväksyä myös vaimo tai tyttöystävä.

Ennen vanhaan Lavikaisen kaverilla oli herrasmiessopimus paikallisen kodinkoneliikkeen omistajan kanssa, että palkinnoiksi tulleet leivänpaahtimet ja kelloradiot sai ”palauttaa” myyntiin. Nyt ovat ajat ja palkintomuoti kuitenkin muuttunut ja sopimus on ollut pakko purkaa. Kodinkoneliikkeen omistaja ehdotti ilmeisen ystävälliseen tapaansa jatkosopimusta paikallisen kirpputorin kanssa. Mitähän se sillä lienee tarkoittanut.

Huhun mukaan Turun pojat ovat keksineet tälle vuodelle harjoitusajosarjaansa poikkeuksellisen pääpalkinnon. Lieneekö kavereilla ollut kissan häntä kainalossa, sillä meinaavat lähettää pääpalkinnon voittaneen siippoineen Tampereelle asti kylpemään. Tästäköhän johtuu se, että parissa viimeisimmässä harkkarissa on tulosten mukaan ollun vain kourallinen kisailijoita? Ja nekin kaikki muualta kuin Turusta.

Kilpailukutsujen mukaan yleinen AS -palkinto on ”arvo- ja käyttöesine”. Lavikaista on aina ihmetyttänyt tuo määritelmä, sillä yleensä näin mainittu palkinto on ollut perinteinen ”pytty”. Lavikaisen käsityksen mukaan ”pytyn” arvo ei ole erityisen mainittava, ainakin kodinkoneliikkeen omistajan antaman ilmaisen lausunnon perusteella. Toistaiseksi myös sen käyttöesineominaisuudet ovat jääneet selvittämättä.

Ohessa muutama A. Lavikaisen netistä bongaama ilmainen palkintovinkki. Tiedoksi kaikille autosuunnistuskilpailuiden järjestäjille:

1. Hanki palkinnoksi akkuporakone. Ei haittaa, vaikka palkinnon saajalla olisi jo sellainen. Eräälläkin M-luokan kuljettajalla on kuulemma jo 15 erilaista, mutta hän ei valita. Autosuunnistajalla ei milloinkaan voi olla liikaa akkuporakoneita. Kukaan ei tiedä miksi.

2. Jos kilpailun budjetissa ei ole varaa akkuporakoneisiin, hanki mitä tahansa työkaluja. Autosuunnistajat         rakastavat työkaluja: ”Hei Lavikainen, voisitko lainata minulle kuusioavaimiasi?” ”Joo, tarvitsetko vielä ulosvetäjääni?”

3. Jos kyseessä on harjoitusajo tai aluekilpailu tai rahat ovat muuten vaan tosi vähissä, kannattaa hankkia mitä tahansa autoon liittyvää. Vaikka jäänraaputin, pieni pullo jäänestoa tai ilmanraikastin. Autosuunnistajat rakastavat autoon liittyviä palkintoja. Kukaan ei tiedä miksi.

4. Älä milloinkaan hanki palkinnoksi sukkia. Älä myöskään hanki solmioita. Äläkä ikinä hanki autosuunnistajalle palkinnoksi kylpytakkia. Autosuunnistajia ei ole suunniteltu käyttämään kylpytakkeja.

5. Hanki palkinnoksi tarrakirjoittimia. Tämä on lähes yhtä hyvä palkinto kuin akkuporakone. Parissa viikossa onnellinen voittaja on kiinnittänyt autoonsa tarroja lähes kaikkialle. ”Kompu, sulakkeet, valot, sumarit, tunkki, hinausköysi…” Huomaathan idean? Kukaan ei tiedä miksi näin on.

6.Älä hanki palkinnoksi deodoranttia, partavettä tai muutakaan hajustetta. Autosuunnistaja ei milloinkaan haise. Hän on ainoastaan maanläheinen.

7. Hyvä paikka hankkia palkintoja on rautakauppa. Lähes mikä tahansa käy. Ei haittaa, vaikka autosuunnistaja ei tarvitsisikaan sitä. ”Tämähän on istukkasovitin pystyporakoneeseen. Vau, kiitos!

8. Älä milloinkaan hanki palkinnoksi mitään, mikä edellyttää itse kokoamista. Se pilaa vain autosuunnistajan päivän ja osia jää aina yli.

9. Autosuunnistajat rakastavat vaaraa. Siksi he kokkaavat mieluummin grillillä kuin keittiössä. Hanki siis palkinnoksi kaasugrilli, jossa on jättikokoinen kaasusäiliö. Vihjaise palkinnon saajalle, että letkussa saattaa olla vuoto. ”Vau, tämä on jännää! Kuka haluaa grillatun pihvin?”

10. Liput jääkiekko-otteluun on myös hyvä palkinto. Ringette-lipuilla ei ole samaa vaikutusta. Kukaan ei tiedä miksi.

11. Autosuunnistajat rakastavat moottorisahoja. Älä ikinä milloinkaan hanki palkinnoksi moottorisahaa! Jos et arvaa miksi, katso ohjetta numero 5, jossa kerrotaan mitä tapahtuu tarrakirjoittimella.

12.     Milloin tahansa on turvallista hankkia palkinnoksi kottikärryt tai alumiinitikkaat. Tikkaiden tulee kuitenkin olla jatkettavaa mallia, eikä milloinkaan ns. keittiöjakkaramallia. Kukaan ei tiedä miksi.

Tietää A. Lavikainen


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *