Valikko Sulje

Kisasuorituksia lisää ja samalla kulungit ales

Kisasuorituksia lisää ja samalla kulungit ales

No, jo osu kohal, sano Lavikaine ko RT:n kekkas. Ja ilta oli pelastettu. Sitä tässä vaan taas lähti Lavikainen pohdiskelemaan, että mites saatas hommasta tehokkaampaa niinku kustannusmielessä.

Nimittäin nythän on niin, että nykymaailmassa pitää kuluttaa nimmaan perusteellisesti, mutta Niinistön mukaan pitää säästää nimmaan perusteellisesti. Elä siin sit. Sama se pättee autosuunnistukseenki, kisata pitäs nimmaan penteleesti, jotta joku ylipäätään järjestäs kisoja. Mutta ans ol jos oot pöyrän sillä puolella, jossa kisaa tehdään. Ni johan puhutaan säästämisest, jos talvikisa, ni paljoks voi olla aurauksia, ettei homma pissi kantapäälle. Kui paljo lupia kandee kysyä, kui paljo tarttee satsata jälkisiivouksiin ko kaverit tulee varsinki syyskisoissa ajamaa kaikki polut nimismiehen kiharalle. Ja aut armias noit teitte risteyksii, siin sitä on menty niinko EU-parlamentaarikko Vatane ja jätetty sen perusteelliset vallit ulkokurvin pualel. Siin sitä sit joku tasottelee raktoril. Ja mitä enempi tasottelee, se vähempi jää seural plakkarii. Voi käyr sillai, että meneeki omast pussist koko lysti. Ja kiitokseks ratamestari saa tietysti motkotukset, et viiva ei ollu iha sillai millai ura meni maastos. Sitä käytii oikee porukal kattomas kisa jälkee yäl pual kahden aikaan. Ja niin se lappu sit poistettii. Ja kaikilla hyvä tahto….

Mutta tosissaa Lavikainen hokas ku katteli ens vuoden kisakalenteria, että eteläsä poijaat sen o huomannu. Tammikuu lopul o saman päivän kaks kisaa. Kisat on nimeltää Printtei, mikä tarkottaa sit sitä, ettei oo pittuurel pilattu – paitti jos eksyt. Täs on muute kyl ideaa. Miettikääs itte kukin kuinka kaua aikaa tuhraantuu yhteen kisaan, meinaa kilpailijan näkövinkkelist. Äkkii siin vierähtää pual vuarokaut, vaikkei yhtää samppanjapottuu roiskuteltaskaa. Eli kaks kisaa tekkee koko vuarokaure äkkiseltää. Ja toi aikaha valuu paljolti matkoihi. Ja kun se kisapäivä o ylleensä pilal noin ninko muitte asioitte osalt. Ei siin kerkee muukko korkeintaa aamusti hätäsee kaupas käymää, ko sit pittää jo kiiruusti kattoo niit vanhoi karttoi vähäse… Mutta tosissaan kaks näpsäkkää kisaa peräperää. Miksei täs voitas samantien tehdä seurojen välillä yhteistyötä. Meinaan, että ihan kimpassa kaks seuraa hääräis vaikka samoille alueille kaks aluekisaa. Jos ennen tehtiin yks kansallinen, 8…10 jaksoo, helvetillinen työ, nukkumaton yö, jokku sit viä paskaks sen lyö, se vasta miestä syö. Jos nyt tehtäs kaksi kisaa, mis kummassaki 4…5 jaksoo, kuitenkin eri tekijät (ainakin ratamestaajat), samat alueet, pualet vähemmä hommii, on niin lunkii, kassaan rahaa tulvii, kilpailijatki tervehtii, ratamestarit onnellisii… Ja kisaajille vain yhdet matkakulunkit, eikä suhteessa lainkaan nimpaljo turhaa ajan kuluttamist. Eli tulis kisattuu enempi ja samalla kuiteski säästettyy. Mikä oli todistettava.

Eli Lavikainen on ehdottomasti sitä mieltä, että kahden kisan päivät olisivat todella hieno homma. Tehrää (melkein) kaikist kisoist aluekisoja, ja kaks per päivä. Samaa ideaa voisi toteuttaa harkkareihi. Varmasten tulis porukkaa enempiki ajamaa niit, ko ajettas saman tien samoilla pyörityksillä kaksikin kisaa. Löytys talvikisojen peltopyörityksille kunnon käyttöä, kun ajettas ne samantien kahden kisan verran läpi. Ja tuplatulot seuralle tai seuroille. Suositellaan lämpimästi.

Lavikainen lueskeli netistä, että oli oikeen tehty kalluppi Lavikaisen palstasta. Rosenttejaki oli kerrottu, mut otanna suuruurest ei ollu tiatooka saatikka et virhemarkinaaleist olis jottai sanottu. No, Lavikainen kuiteski tulkitti asian niin, jotta näistä asioista saa jatkossaki turista. No turistaa turistaa, eikä sitte jupista, ettei tartte valittaa, ettei tuu juttuvaa. Aikataulust ei vaan oo mittään tiatoo. Joskus ko pukkaa, ni sit pukkaa. Joku oli ollu sitä miält, et ehdotukset eivät ole sellaisenaa toteutuskelpoisii. Lavikainen jäi oikei miettimää, et mikä niist ny sit on niin kuutamol, ettei vois toteuttaa? Kaikkihan ne toteuttamiskelpoisii o, kaikki vaan ei niist tykkäis, nih. Mutta Lavikainenki esittää uudenvuodentoivomukse tasan pualelt yält, et: ”Ne toivottavasti laittavat useiden ajukopan liikkeelle ja ravistelemaan turhia pölyjä luutuneista ajatuksistaan. Ne toivottavasti laittavat useiden ajukopan liikkeelle ja ravistelemaan turhia pölyjä luutuneista ajatuksistaan.” Näin suara lainaus kallupist, eikä o Lavikaisen itte kirjottama.

Nii, mistä löytyy seura tai seurat, jotka pistää pystöön ensteks lauantai pualeltpäivi harkkari, ja samoil paikoil ehtoonsuus aluekisa. Olis kokkeilemise arvone juttu. Ja jos joku on ollu sitä mieltä, että Lavikaisen ehdotuksissa on välillä lievää hulvattomuuden tuntua, niin tosissaan Lavikainen on. Nii rauhalline ja ajattelevaine miäs, ei se mittää hölmöi suustaa päästäiskää. Niinko nyt tämanki kans, iha tosissaa ollaa. Ja tämän oli täl kertaa ny semmottine asia, et sen takia ei tarttis tehrä sääntöihinkää mittää muutoksii, ni et Hesa herrat voi olla tämän pualest iha rauhassa. Nostakaa vaa jala pöyräl.

Näiden myötä kisarikasta, virhepisteköyhää tai -rikasta, kiinnijäämätöntä, eksyilevää alkavaa vuotta 2003 koko Suomen AS-kansalle

toivotteleepi A. Lavikainen.


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *