Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Uutiset aikajärjestyksessä:

 

Uusi vuosi on jälleen käynnistynyt ja uusia kisojakin on tulossa.

Ensimmäinen harjoitusajo on jo tänään kuopiossa. Myös ensimmäinen SM-kilpailu on jo saatu kalenteriin.

Autosuunnistus.net-sivuston ylläpidossa on tapahtumassa muutoksia. Näistä lisää myöhemmin. Sivustoalusta ja foorumi onkin jo päivitetty, siitä suuri kiitos "uudelle" tekijälle.

Ennen kaikkea hyvää autosuunnistusvuotta kaikille uusille ja vanhoille harrastajille!

 

AS:n SM-avauksen voitti LopUA/RiiUA-pari Mika Pulkkinen – Riku Bitter, cup-avauksen KvanUA/AL-Härmä-pari Ringo Lindgren – Arto Malkakorpi.

Autosuunnistuksen arvosarjat käynnistyivät kunnon talvikilpailulla, sillä Lapuan Urheiluautoilijoiden järjestämä Klapitehtaan kierros AS tarjosi pelloille ja sorakuoppiin aurattujen polkuverkostojen kiertoa noin neljäksi tunniksi vain yhdellä pienellä tauolla höystettynä.

SM-luokassa ei koettu kärkisijojen osalta yllätyksiä, mutta voitto ratkesi vain yhdeksän sekunnin erolla. Täydet SM-pisteet ajoi loppilais-riihimäkeläinen pari Mika Pulkkinen – Riku Bitter. Hausjärveläis-ylöjärveläinen kaksikko Anssi Karppinen – Timo Saarinen putosi ykköspaikalta vasta vaativalla päätösjaksolla. Karppinen ja Saarinen sijoittuivat viime vuonna SM-sarjassa hopealle ja Bitter pronssille.

Molemmat kärkiparit kadottivat yhden kymmenen minuutin arvoisen suunnistusaseman mutta pitivät jaksoilla sen verran hyvää vauhtia, että puhtaan suunnistussuorituksen tehnyt janakkalalais-hyvinkääläinen pari Jarno Laine – Pekka Virtanen jäi kolmoseksi. KvanUA/VaToSUA-pari Tomi Viitala – Juha Heikkilä oli neljäs ennen A-luokan voittanutta Laihian UA:n paria Esa Similä – Mikko Heikkilä. SM-pisteistä ajoi 23 paria.

B- ja C-luokkalaisten parien cup-kisaan osallistuneista 19 kaksikosta parhaat olivat Pohjanmaalta. KvanUA:n Ringo Lindgren ja AL-Härmän Arto Malkakorpi pitivät niin hyvää vauhtia, että yhden suunnistusaseman (ajaksi muutettuna 10 min) tarkemmin ajaneet AL-Härmä/LapUA-pari Vihtori Syynimaa – Marko Hakola ja Jyväskylän Anton ja Ari Tuomala joutuivat tyytymään kakkos- ja kolmossijaan.

AS:n arvosarjojen loput osakilpailut ajetaan vasta syksyllä.

 AsSM1podium1
AS:n SM-avauksen kärkikolmikon muodostivat parit Mika Pulkkinen (vas.) – Riku Bitter, Anssi Karppinen – Timo Saarinen ja Jarno Laine – Pekka Virtanen.

Kuva Vesa Rauhala

OjanenPetri1

Tervakosken Urheiluautoilijoiden riveissä pitkään sekä kilpaillut että kilpailuja tehnyt Petri Ojanen menehtyi lokakuun lopussa tapaturmaisesti 52-vuotiaana.

Petri oli monipuolinen, sympaattinen ja pidetty henkilö, joka oli myös omien teidensä kulkija. Nämä tiet eivät olleet aina hyväkuntoisia, sillä Petrin oma autourheilulaji oli autosuunnistus, missä hän saavutti yhdessä TerUA:n Ari Lehtosen kanssa cup-mestaruuden vuonna 1994. Tuohon aikaan B-cupin mestaruutta ei voitettu helposti, sillä kilpailijapareja oli noin 70.

Petri kilpaili A-luokassa kartanlukijana 2010-luvun alkupuolelle saakka. Kartanluku oli muutenkin Petrin juttu, sillä hän kokosi noin kymmenen vuoden ajan autourheilijoiden joukkueen Jukolan Viestiin. Luonto veti Janakkalan Tervakoskella syntynyttä Petri Ojasta puoleensa myös marjastuksen ja sienestyksen muodossa.

Aktiivisille autosuunnistajille tyypilliseen tapaan Petri Ojanen oli myös valmis tarjoamaan kanssakilpailijoilleen harrastusmahdollisuuksia. Petri oli ratamestarina muutamassa TerUA:n kansallisessa AS-kisassa sekä lukuisissa Kanta-Hämeen AS-sarjan harjoitusajoissa, ja myös ralleissa hänet nähtiin toimitsijana. Tietotekniikan salat hallinnut Petri siirsi TerUA:n AS-kisantekorutiinit sähköiseen aikaan ja rakensi seuran käyttöön myös tuloslaskentaohjelmia.

TerUA:n jäsentiedotteiden pitkäaikainen tekijä toimi 90-luvulla useamman vuoden myös seuransa puheenjohtajana. Aktiivinen seuratoimija oli puurtaja, joka ei jättänyt asioita kesken eikä toisten hoidettavaksi. Tervakoskella tiedettiin, että jos seuran asioissa tarvittiin apua, niin Petri oli valmis auttamaan.

Petrillä riitti aikaa jo aivan nuoresta lähtien myös sosiaaliseen kanssakäymiseen niin nuorien kuin iäkkäämpienkin ihmisten kanssa. Tämä ominaisuus ohjasi yrittäjänäkin työskennelleen Petrin opetusalalle. Vanajaveden opistossa tietotekniikan suunnittelijaopettajana työskennellyt Petri Ojanen oli viime vuodet Tervakosken yhteiskoulun pidetty rehtori.

Pitkän autourheilu-uran lisäksi Petri Ojanen teki myös pitkän poliittisen uran. Autourheilija oli vihreiden valtuutettu, jonka valtuustoura alkoi vuonna 1996. Petri oli Janakkalan kunnanhallituksen jäsen 2001–2012 sekä valtuuston 2. varapuheenjohtaja 2013–2014 ja jälleen viime vuodesta alkaen. Lisäksi Petri ehti vaikuttaa sekä Hämeen maakuntaliiton Maakunnan yhteistyöryhmän jäsenenä että Kuntaliiton valtuustossa.

Suuri määrä autosuunnistajia kunnioittaa Petri Ojasen muistoa ja ottaa osaa hänen omaistensa suureen suruun.

Pekka Virtanen

Pikku-uutisia

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com