Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Uutiset aikajärjestyksessä:

Ahveniston Autourheilijoiden nyt lauantaina 22.5. isännöimä Härkätien Lenkki AS käynnistää autosuunnistuksen arvokilpailusarjat 45 parin voimin. SM- ja cup-luokkien lisäksi Hämeenlinnassa ja Lopella ajettavassa kilpailussa on C-luokka, jossa ajaa kymmenkunta paria. 

Härkätien Lenkki AS:n piti päättää vuoden 2020 arvosarjat lokakuussa, mutta koronavirusepidemian paheneminen pakotti AAU:n peruuttamaan kyseisen kilpailun. Ratamestari Pekka Virtanen on kuitenkin hyödyntänyt syksyllä tekemänsä kartoitustyöt kevään AS-avauksessa.  

SM-sarjan kärkipään kartanlukijoihin lukeutuva Virtanen lupaa riittävästi suunnistushaastetta kaikille luokkatasoille. 22:n SM-luokan parin suunnistusurakka kestää yli viisi tuntia, ja kovimmat kisajaksot ajetaan itse tehdyillä tarkoilla mittakaavan 1:5 000 kartoilla. 23 parin cup-luokassa kisakuviot ovat helpommat kuin SM-kisassa. 

Härkätien Lenkki AS:n kilpailukeskus on Rengon Nummenkylässä, mistä cup-luokka starttaa matkaan kahden minuutin välein kello 16 alkaen. SM-luokan kilpailu käynnistyy kello 18.10. Molemmissa arvokisaluokissa parit ajavat viime vuoden käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, joten hallitseva suomenmestaripari lähtee matkaan viimeisenä kello 18.52. 

Autosuunnistus on laji, missä kartanlukijalle ei ole alaikärajaa, joten mukana on monia isä-poikapareja. Yhden tällaisen muodostavat noin 30 vuotta yhdessä ajaneet Kauko ja Jari Ohrankämmen. Huomionarvoista on se, että isä Kauko täyttää tänä vuonna 85 vuotta, ja AAU:n kisa on kuljettajakonkarin 60-vuotisjuhlakilpailu! 

5Ohrankammenet
Loppuvuodesta 85 vuotta täyttävä Kauko Ohrankämmenen ajaa Härkätien Lenkki AS:ssa 60-vuotisjuhlakilpailunsa! 

Lähtöluettelo

Lisätietoa AAU:n AS-kilpailusta ja autosuunnistuksesta: 
Pekka Virtanen, 0400 966 095 
Facebookissa: Autosuunnistusta Kanta-Hämeessä 

 

Ahveniston Autourheilijoiden lauantaina 22. toukokuuta isännöimä SM/Cup Härkätien Lenkki AS toimii autosuunnistuksen kesäkauden avauskilpailuna ja vuoden ensimmäisenä kalenterikilpailuna. SM- ja cup-luokkien lisäksi Hämeenlinnassa ja naapurikunnissa ajettavassa kilpailussa on kansallinen C-luokka, ja kyseessä on Kauko Ohrankämmenen 60-vuotisjuhlakilpailu. 

Autosuunnistuksen SM- ja cup-sarjojen piti päättyä viime lokakuussa Ahveniston U:n järjestämään SM/Cup Härkätien Lenkki AS -kilpailuun. Koronavirusepidemian paheneminen pakotti AAU:n peruuttamaan kyseisen kilpailun, mutta silloin tehtyjä luvitus-, kartoitus- ja reitintekohommia hyödynnetään nyt toukokuussa, kun ohjelmassa on uuden AS-kesän avaava SM/Cup Härkätien Lenkki AS. 

Kilpailun ajankohdan muuttuminen ei mahdollista aivan samanlaista kilpailua, kuin mikä olisi ollut ohjelmassa lokakuussa, mutta kevään hyvä eteneminen ja koronavirustilanteen rauhoittuminen mahdollistavat silti riittävän suunnistuksellisuuden omaavan kilpailun järjestämisen. 

Härkätien Lenkki AS tarjoaa ajelua Hämeen Härkätien ympäristössä välillä maalaistalojen pihoissa poiketen ja muutamaa erikoiskartta-aluetta hyödyntäen. 

Koronavirusrajoitusten vuoksi kilpailussa ei todennäköisesti pystytä tarjoamaan aivan normaaleita lähtö-, maali- ja taukopalveluita, mutta tauolla myös on käytössä vessa ja puffetti. Sekä kilpailukeskuksen että tauon kahvioiden tuotto menee paikallisten kyläyhdistysten hyväksi. 

SM- ja cup-luokat maksavat osanottomaksun etukäteen, mutta C-luokan maksut hoidetaan lähtöpaikalla. C-luokassa on rajoitetusti jälki-ilmoittautumispaikkoja, mutta SM- ja Cup-luokkiin ei voi jälki-ilmoittautua. Kaikissa luokissa on mahdollista kilpailla lähtöpaikalla lunastettavalla tutustumislisenssillä. Jos kilpailijalla ei ole kilpailussa tarvittavaa lisenssiä eli hän ei voi ilmoittautua Kiti-järjestelmän kautta, ilmoittautuminen hoituu sihteerin kautta (yhteystiedot kutsussa). 

SM/Cup Härkätien Lenkki AS:n Kiti-kisasivu löytyy täältä

5Ohrankammenet
Tule juhlimaan Kaukon kanssa! Loppuvuodesta 85 vuotta täyttävä Kauko Ohrankämmenen ajaa Härkätien Lenkki AS:ssa 60-vuotisjuhlakilpailusa! Jari Ohrankämmen on toiminut isänsä kartturina vasta noin 30 vuotta. 

 

SM ja CUP -pisteet (AKK) (lopulliset 2020)

 Autosuunnistuksen lajiryhmä järjestää autosuunnistuksen lajipäivän lauantaina 17.4.2021. Tapahtuma järjestetään vallitsevasta tilanteesta johtuen vain etäyhteyksin, Microsoft Teams -ohjelmaa käyttäen. Ohjelma alkaa klo 10:00. Teams-kokous avautuu jo klo 9:30 jotta kaikki ehtivät saada yhteytensä kuntoon ennen aloitusta.

Kaikki autosuunnistuksen harrastajat ovat tervetulleita maksuttomaan tilaisuuteen. Ilmoittautumiset KITI:n kautta osoitteessa akk.autourheilu.fi > Kirjaudu sisään > koulutukset.

Osallistumislinkki Teams kokoukseen lähetetään sähköpostitse ilmoittautuessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen 16.4.2021.

Pikku-uutisia

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com