Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Kanta-Hämeen AS-sarjan säännöt ja kilpailut

Järjestävä seura päivämäärä yhteyshenkilö yhteyshenkilön yhteystiedot valvoja valvojan yhteystiedot
Valkeakosken-Toijalan Seudun UA ti 21.5.2019 Heikki Lehtonen 0407773881 Heikki Komeri 0400236459
heikki.stposti at pp.inet.fi heikki.komeri at maanmittauslaitos.fi
Forssan Urheiluautoilijat ti 28.5.2019 Jari Koivisto 0405454942 Markku Jalava 0407760229
jari.antero.koivisto at gmail.com markku.jalava at lopella.fi
Riihimäen Urheiluautoilijat ti 4.6.2019 Mika Salo 0407284933 Antti Nousiainen  
mika.salo at netti.fi  
UFAK ti 11.6.2019 Stefan Åstrand 0405278317 Pekka Virtanen 0400966095
stefan.astrand at elisanet.fi pekka.virtanen at pevitext.fi
Ahveniston Autourheilijat ti 6.8.2019 Miikka Mäenpää 0503061947 Arto Mattila 0503546959
miikka_maenpaa at hotmail.com arto.amoracing at gmail.com
Hyvinkään Urheiluautoilijat ti 13.8.2019 Pasi Winberg 0400810550 Timo Leppäkorpi 0405748135
pasi.winberg at pp.inet.fi timo.p.leppakorpi at gmail.com
Lopen Urheiluautoilijat ti 20.8.2019 Kai Arminen 0468506040 Toni Koivisto 0509100722
kai.arminen at nhk.fi toni.a.koivisto at gmail.com
Turengin Autourheilukerho ti 27.8.2019 Jukka Paloposki 0404510328 Heli Immonen 0445297020
j.a.paloposki at gmail.com heli.immonen1 at gmail.com
Lammin Urheiluautoilijat ti 4.9.2019 Marko Lassila 0405784712 Jouni Heikkilä 0400515524
marko.lassila at pp3.inet.fi jouni.heikkila at rejlers.fi

Sarjan säännöt 2020

(muutokset vuodesta 2019 lihavoituna)

SARJAN SIHTEERI

Mika Salo 040 728 4933, mika.salo at netti.fi

SARJAN TIEDOTTAJA

Pekka Virtanen 0400 966 095 pekka.virtanen at pevitext.fi

SARJAPISTEREKISTERI

Esa Orava 044 4252447 esa.orava at empower.fi
Järjestäjät ovat velvollisia toimittamaan sarjapisterekisterin pitäjälle osakilpailunsa tulokset välittömästi tapahtuman jälkeen.
Kilpailujen ulkopuoliset voisivat merkitä auton tilalle ”kilpailun ulkop.”

INTERNET-SIVUT

http://autosuunnistus.net/9sarja (ylläpito: Mika Salo, 040 728 4933, mika.salo at netti.fi)

Autosuunnistuksen yleiset Internet-sivut:
www.autosuunnistus.net
www.autourheilu.fi/lajit/autosuunnistus

HARJOITUSAJOJEN VALVOJAT JA KOULUTTAJAT

Valvoja tai hänen nimeämänsä henkilö toimii harjoitusajon kouluttajana.

LUOKAT

Harjoitusajoissa on neljä luokkaa: MA, B, C ja E (=aloittelijat). MA-, B- ja C-luokkalaiset eivät osallistu oman seuransa järjestämään harjoitusajoon kilpailijoina.

E-luokkaan voi osallistua sellainen henkilö, joka ei ole ajanut kansallisia eikä aluekilpailuja ennen sarjan ensimmäistä osakilpailua tai edellisen vuoden sarjavoittaja Kanta-Hämeen harjoitusajosarjan E-luokassa. Kilpailijat ajavat autosuunnistuksen nousupisteluokituksensa mukaisessa tai ylemmässä luokassa. Suositellaan, että C-luokan edellisen vuoden sarjavoittajat ajaisivat ylemmässä luokassa.

Autosuunnistussäännöistä poiketen kuljettajankin luokitus otetaan huomioon kilpailijan luokkaa määriteltäessä. Sarjan ulkopuolisena voi ajaa myös luokitusta alemmassa luokassa.

Epäselvissä tapauksissa kilpailijan luokituksen selvittää ja ratkaisee sarjan sihteeri yhdessä vähintään kahden yhdyshenkilön kanssa.

E-luokkalainen voi osallistua kesken sarjan kansallisiin ja aluekilpailuihin ilman, että hän joutuu siirtymään C-luokkaan. Myös C- ja B-luokkalaiset ovat luokkanoususta huolimatta oikeutettuja ajamaan koko sarjan siinä luokassa, missä he kilpailivat vuoden ensimmäisessä ajamassaan sarjakilpailussa.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen päättyy 2vrk ennen järjestettävää kilpailua klo 20.00.

SARJAKILPAILU

Harjoitusajojen yhteydessä ajettavaan sarjakilpailuun osallistuvat kaikki luokat (E, C, B, MA) seurasta tai seurattomuudesta riippumatta.

Sarjassa on yhdeksän (9) osakilpailua. Jokaisessa kilpailussa voittaja saa 16, toiseksi tullut 14, kolmas 13 jne. sarjakilpailupistettä. Lopputuloksissa huomioidaan kunkin kilpailijan kuusi (6)
parasta suoritusta. Mikäli kilpailuja järjestetään kahdeksan (8) tai vähemmän, huomioidaan n-3 kilpailua (n = järjestetyt).

Tasapisteiden sattuessa voittaa se, jolla on huomioonotetuista kilpailuista eniten voittoja, kakkostiloja, kolmostiloja jne. Mikäli tilanne tämänkin jälkeen on tasan, ratkaisee seitsemänneksi
parhaan ajon sijoitus. Mikäli tilanne on tämänkin jälkeen tasan, paremman sijoituksen saa se, joka oli ko. kilpailijoiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa parempi.

Mikäli seura ei järjestä kisaansa, sitä edustavien kilpailijoiden pisteet poistetaan kauden päätyttyä sarjataulukosta.

SEURAKILPAILU

Seurakilpailussa kunkin seuran kokonaispisteisiin lasketaan yksittäisessä osakilpailussa jokaisen luokan (E, C, B ja MA) parhaiten menestynyt kartanlukija ja kuljettaja. Kilpailijan  sarjakilpailussa saama pistemäärä on suoraan seurakilpailuun laskettava pistemäärä. Kartanlukijan ja kuljettajan ei tarvitse olla kilpailupari. Seurakilpailuun osallistuvat ainoastaan järjestävien seurojen kilpailijat.

Seura ei saa seurakilpailupisteitä oman seuransa kilpailusta. Seurakilpailuun osallistuvien kilpailijoiden on vaadittaessa todistettava, että he ovat suorittaneet edustamansa seuran vuoden 2019 jäsenmaksun. Seurapisteet voi saada seuraan liittymisen jälkeisistä kilpailuista.

OSANOTTOMAKSUT

E-luokka 10 euroa
C-luokka 15 euroa
B- ja MA-luokka 20 euroa
Erillistä emit-maksua ei saa periä. Järjestäjät tilittävät jokaisesta kilpailijasta (myös sarjan ulkopuolisista)  kolme euroa palkintorahastoon, johon kertyneillä varoilla kustannetaan sarjan palkinnot ja päätöstilaisuus.

HARJOITUSAJOJEN LUONNE

Harjoitusajot ajetaan jaksottaisina. Niissä noudatetaan autourheilun sääntökirjan 2020 (katso www.autourheilu.fi) sääntöjä tässä kutsussa mainituin poikkeuksin ja lisäyksin.

Luokkien lähtöjärjestys harjoitusajoissa on sääntökirjan mukainen ja E-luokka lähtee ensimmäisenä. Kello 18.30 alkaen matkaan lähetettävää E-luokkaa varten on oma, tavallisella henkilöautolla ajettava reitti, joka ajetaan ajoaikoja käyttäen.

Kaikkien luokkien ajomääräyksessä kerrotaan AS-sääntöjen mukaisesti kunkin pistevälin ihannesuoritusaika. MA- ja B-luokassa lähtöväli saa olla kahden (2) minuutin sijasta minuutti.

REITIT JA KARTAT

Harjoitusajot kestävät enintään kaksi tuntia. Reitti määritellään joko karttojen ja peitteiden tai valmiiksi karttaan painetun reittiviivan avulla (C-, B- ja MA-luokissa on mahdollista käyttää myös reitinmäärittelytapaa 3 (hevosenkenkämäärittely)).

Kilpaluokille (ei E) ehdotetaan tiekirjan käyttöä ainakin osassa kilpailuja. Myös C-luokalla mahdollisuuksien mukaan käytössä hevosenkenkämääritteet. Mustavalkoisten karttojen käyttö sallittua kilpailun valvojan suostumuksella. Ko. kartoissa kiinnitettävä huomiota reittiviivan erottumiseen karttapohjasta.

Kilpailussa käytettävät reitinmäärittelytavat sekä emit-säännöt ilmoitettava viimeistään lähtöluettelossa.

MAB luokilla järjestäjä saa kokeilla erikoisasemia (S-asema) sekä ylimääräisten reittitarkastusasemien 100 virhepisteen rankaisua. S-asemia käytettäessä ne sijoitetaan kuten miehitetty reittitarkastus. S-asemia saa olla korkeintaan 5 kpl/kilpailu. S-asemien käytöstä ja/tai ylimääräisten reittitarkastuskilpien rankaisusta pitää ilmoittaa viimeistään lähtöluettelossa ja ilmoitustaululla.

Mopoauto-luokkaa (L-luokka) voi ajattaa kilpailun yhteydessä. Ko. luokan reitti perustuu E-luokan reittiin. Mopoauto-luokka ajaa aina oman yksittäisen kilpailunsa. Ko. luokalle ei jaeta sarjapisteitä . Mopoauto-luokan osallistujista ei tilitetä maksua sarjan palkintokassaan.

KATSASTUS

Harjoitusajoon osallistuva auto on katsastettava lähtöpaikalla vähintään puoli tuntia ennen omaa lähtöaikaa. Kuljettajan on ilmoittautumisen yhteydessä esitettävä ajokorttinsa.

KATSASTUSVARUSTEET

Katsastuksessa autossa tulee olla turvavyöt, joita on myös käytettävä harjoitusajon aikana. Muut pakolliset, sääntökirjan edellyttämät varusteet ovat kaksi varoituskolmiota ja ensiapulaukku. Sääntökirjan öljynimeytysmattoa ja sammutinta suositellaan.

ALOITTELIJAKOULUTUKSET

Aloittelijakoulutus järjestetään Kilpailujen yhteydessä noin tuntia ennen E-luokan lähtöaikaa, valvojan toimesta. Kilpailun jälkeen pyritään antamaan palaute henkilökohtaisesti E- luokan kilpailijalle. 

Suositellaan järjestettäväksi ennen varsinaista kilpailua kävellen tai autolla suoritettava pienimuotoinen suunnistusjakso. (esim. lähtöpaikan pihalle tai välittömään läheisyyteen)

PALKINNOT

Kussakin osakilpailussa palkitaan B:ssä ja MA:ssa vähintään yksi ja C:ssä ja E:ssä vähintään kolme parasta paria. 

VASTUU JA VARAUKSET

Kukin kilpailija osallistuu harjoitusajoihin omalla vastuullaan. Järjestäjä voi siirtää, peruuttaa tai keskeyttää harjoitusajon olosuhteiden niin vaatiessa.

JSN Gruve is designed by JoomlaShine.com