Sivuston ylläpito:

kannonkiertajat-logo

Arkisto

Kanta-hämeen AS-sarjan vanhat sivut, tulokset ja tunnelmat 2002-2012

Kanta-Hämeen AS-sarjan "tolppamainos"

Hämeenlinnan ympäristössä – eli alueella Forssa–Valkeakoski–Lammin–Vantaa–Forssa – touko–syyskuussa ajettavan perinteisen autosuunnistussarjan markkinoinnissa otetaan käyttöön uusi tapa eli perinteinen paperinen "tolppamainos"!

Osalle nykyihmisiä tämä markkinointitapa on täysin tai lähes täysin tuntematon. Kyseessä on postmoderni tapahtumamarkkinointi, joka perustuu asiasta kiinnostuneiden henkilöiden aktiivisuuteen ja viitseliäisyyteen. Toisin kuin nykyisin käytössä oleva Internet- ja some-markkinointi, tolppamainosmarkkinointi tavoittaa myös sellaisia ihmisiä, jotka elävät normaalia elämää ja liikkuvat huoltoasemilla, kaupoissa, ostoskeskuksissa, työpaikoilla, seurojen kerhohuoneille jne.

Autosuunnistuksesta kiinnostuneiden henkilöiden toivotaan kopioivan osoitteesta https://dl.dropboxusercontent.com/u/11731916/HarrastuksetUusi/Autosuunnistus/ASsarja2016/ASsarja2016A4mainos.pdf (tämä on pdf-muodossa) ja osoitteesta

https://dl.dropboxusercontent.com/u/11731916/HarrastuksetUusi/Autosuunnistus/ASsarja2016/ASsarja2016A4mainos2.jpg (tämä on kuvana eli jpg-muodossa)

löytyvää AS-sarjan mainosta A4- tai A3-koossa ja kiinnittävän sitä oman toimintaympäristöönsä.

Mainosta saa jakaa myös sähköisesti sähköpostilla, oman alueen Facebook-ryhmässä jne., ja sen saa sijoittaa seuran nettisivuille.

Mainoksen kiinnittämiseksi pitää tietyissä tapauksissa kysyä lupa.

Kanta-Hämeen AS-sarjan kisojen järjestäjät ovat kiitollisia kaikesta sarjan eteen tehtävästä markkinointityöstä! Autosuunnistus nousuun perinteisin keinoin!

Jos joku muu AS-sarja haluaa vastaavan tolppamainoksen, niin sellaisen saa toimittamalla sarjan kisojen tiedot Pekka Virtaselle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ).

Lammin UA:n kisa päättää AS-sarjan 9.9.

Lammin Urheiluautoilijoissa eletään vilkasta autourheilusyksyä, sillä seura järjestää syys-lokakuussa kolme autourheilukilpailua.

Ensimmäisenä LamUA:n ohjelmassa on ensi tiistaina 9.9. Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan päättävä AS-harjoitusajo. Sarjan kahdeksannen kisan lähtöpaikka on Hämeenkosken Koskikartano.

Harjoitusajoon ilmoittaudutaan täältä löytyvällä kaavakkeella.

AS-harjoitusajossa on lajin vasta-alkajille reitti, joka on ajettavissa tavallisella henkilöautolla. Aloittelijoiden E-luokassa karttamaksu on 10 euroa/pari, eikä kartanlukijalla tarvitse olla ajokorttia – eli isä tai äiti voi lähteä kuljettajaksi alaikäiselle lapselle.

Lue lisää: Lammin UA:n kisa päättää AS-sarjan 9.9.

Autosuunnistussarja jatkuu 12.8.

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa kesätauko päättyy tiistaina 12.8. Sarjan puolivälin rajapyykkinä toimiva viides osakilpailu suunnistetaan Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä.

Hyvinkään UA:n kisan lähtöpaikka on ravintola Punapippuri kantatie 25:n tuntumassa Rajamäellä Ketunpesän teollisuusalueella. Ensimmäiset parit lähtevät matkaan kello 18.30 alkaen. Lähtöpaikalla on kello 18 infotilaisuus lajin vasta-alkajille.

Sarjan loput kisat ajetaan 19.8. (Lopen UA), 26.8. (Ahveniston AU), 2.9. (Tervakosken UA) ja 9.9. (Lammin UA). Ilmoittautumislinkit kisoihin löytyvät AS-sivustolta autosuunnistus.net.

Autosuunnistus on edullisimpia autourheilumuotoja, onnistuuhan sen aloittaminen vaikka perheen ykkösautolla. Koska kartturilta ei vaadita ajokorttia eikä hänelle ole asetettu alaikärajaa, laji sopii myös perheharrastukseksi.

Sarjassa kilpaillaan neljässä luokassa (E, C, B ja MA), ja kunkin kilpailijan pisteisiin lasketaan hänen kuusi parasta suoritustaan. Osanottajilta ei edellytetä minkään autourheiluseuran jäsenyyttä, ja aloittelijoiden E-luokka on tarkoitettu pareille, joilla ei ole aiempaa AS-kokemusta.

E-luokassa karttamaksu on 10 euroa/pari/kilpailu. Erillistä sarjamaksua tai emit-ajanottoleimasimen vuokraa ei peritä.

Kevään jälkeen aloittelijoiden kärjessä ovat Jyrki Tusa ja Hannu Hirsivaara. C:n mestaruus on menossa Henri Oksmanille ja Antti Nousiaiselle, jotka ajoivat keväällä voitosta voittoon. B-luokassa pitävät käkipaikkaa Esa ja Joni Orava.

Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa tiukka taistelu

Yhdeksästä kilpailusta muodostuvan Kanta-Hämeen autosuunnistussarjan aloittelijaluokan mestaruudesta käydään tiukkaa kisaa. Lopen UA:n isännöimässä kuudennessa osakilpailussa E-luokan voittanut loppilaispari Jukka Johansson – Jyri Rantalainen on enää kahden pisteen päässä piikkipaikasta.

Lue lisää: Kanta-Hämeen autosuunnistussarjassa tiukka taistelu

Autosuunnistussarja pyörähti käyntiin – isä ja tytär Kauranne suunnistivat avausvoittoon

Vantaalaiset Kauranteet ovat todellisia autourheilun harrastajia. Pitkään eri lajeihin sekä harrastajana että toimitsijana osallistunut Juha Kauranne on pyörittänyt kaveriporukassa tiimiä, joka on tarjonnut nuorille mahdollisuuden harrastaa mm. jokamiehenluokkaa.

Viime vuonna Juha sijoittui AS-sarjan aloittelijaluokassa kuljettajien puolella Merja Tikkaojan jälkeen toiseksi. Mutta karttureissa nimi Kauranne löytyy vasta sijalta viisi. Ei kun kuusi. Ja myös sijalta 14!

Selitys on yksinkertainen: Juha tarjoaa tyttärilleen Minnalle ja Sannalle sekä veljenpojalleen Okolle mahdollisuuden kokeilla ajatustyötä tarjoavaa lajia. Kun iloiset tyttäret eivät ehdi kisaamaan, istuu kartturin paikalle Minnan 14-vuotias kummipoika Okko.

Kauranteet ajoivat syksyllä 2012 kaksi AS-sarjan kisaa. Viime vuonna pari Kauranne–Kauranne osallistui kaikkiin kahdeksaan AS-sarjan kisaan, ja sama tahti jatkunee tänä vuonna. Mutta viimevuotista paremmalla menestyksellä, sillä Kauranteet ajoivat sarjan avanneessa RiIUA:n kisassa ensimmäisen sarjakisavoittonsa.

Minna luki Mika Salon laatimia suunnistuskuvioita tarkemmin kuin muut aloittelijaluokan kuusi paria. Ilman kymmenen minuutin arvoisia hukattuja suunnistusasemia kisaurakan selvittäneet isä ja tytär voittivat E-luokan selvällä piste-erolla, sillä heitä nopeammin edenneen Sari ja Seppo Kulpakko hukkasivat kaksi suunnistusasemaa.

Kauranteet toteuttavat täysimääräisesti sitä, mikä on AS:n olemus: lajia voi harrastaa pienillä kustannuksilla, homma sopii perheharrastukseksi, ja lajissa koukuttaa se, että jokainen kisa antaa uutta oppia.

AS:n sopiminen perheharrastukseksi näkyi sarja-avauksen tuloksissa, sillä kisaan osallistuneista 27 parista peräti 12 omasi saman sukunimen. Ja ratamestari Mika Salo kilpailee nykyisin poikansa Eemin kanssa.

Kauranteiden lisäksi luokkavoittoon ajoi myös kaksi isä-lapsiparia: LopUA:n Esa ja Joni Orava voittivat B-luokan, Forssan Jari ja Toni Koivisto ylimmän MA-luokan.

Viime vuonna E-luokan voittaneet Merja ja Petteri Tikkaoja kilpailevat nyt C:ssä. Sarja-avaus meni Tikkaojilta hyvin, sillä luokan toiseksi pienimmillä aikapisteillä irtosi kolmas sija parien Henri Oksman – Antti Nousiainen ja Jari Mäkinen – Jani Muhli jälkeen.

Yhdeksästä kisasta muodostuva AS-sarja jatkuu ensi tiistaina 20.5. Forssan Seudun UA:n kisalla.
Juha ja Minna Kauranne

Uudenmaan AU:ta edustavat Juha ja Minna Kauranne voittivat Riihimäellä aloittelijaluokan.

Free business joomla templates