MP-Suunnistus 6-7 syyskuuta Somerolla

Ennakkotietoa kilpailuista, tuloslinkkejä ja kisojen jälkipuintia.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
Timo Tasakaasu
Posts: 4
Joined: Mon Jan 08, 2007 10:21 pm

MP-Suunnistus 6-7 syyskuuta Somerolla

Post by Timo Tasakaasu »

Tervehdys,

Vuoden -08 MP-Suunnistus ajetaan tänä vuonna Someron seudulla.

Lauantain lähtöpaikka on Tammelassa Loukun Teboil alkaen klo 13.
Pihassa on uusi kahvilarakennus, josta saa ostaa vatsan täytettä ennen lähtöä ja juotavaa reitille. Tankki täyteen, rakko tyhjäksi ja odottelemaan hetkeä, jolloin saa kartat käteensä.

Ensimmäisen päivän reitti päättyy Someron Hovimäki Campingiin.
Varasin jo pari mökkiä MP-suunnistajille ettei vaan jäädä ihan ilman. Telttailumahdollisuus on tietysti myös ja miksei vaikka asuntovaunu, jos sellaisen omistat ja saat siihen kuskin tai mopon kyytiin. Tee majoitusvarauksesi suoraan Hovimäkeen puhelin 02 - 748 3554
gsm 040 757 2132. Jos haluat sunnuntaina aamupalaa, on henkilökunta varmaan kovin tyytyväinen, jos ilmoitat myös sen samalla. Mainitse mökkivarausta tehdessäsi MP-suunnistus, jos haluat jo varaamiini kimppamökkeihin. Hovimäki pitää kirjaa niiden täyttymisestä.
Majoituksen ja ruokailun järjestämisen ja kustannukset jokainen hoitaa selvyyden vuoksi itse.

Sunnuntain reitin lähtö Hovimäki Campingistä alkaen klo 10. Päivän reitti päättyy Someron keskustaan.

Kisa on kaksipäiväinen, mutta toki voit osallistua vain yhtenäkin päivänä.

Aikaisemmista poiketen ratamestarit tarjoavat kaksi vaihtoehtoista reittiä.
Kyse ei ole perinteisistä autosuunnistuksessa käytetyistä luokista. Someron MP-suunnistus -08 kilpailuluokat ovat:
S-luokka, street
A-luokka, All road
Kyseessä on siis kalustoon perustuva ero. Käytännössä myös vaativuuseroa lienee jonkin verran, koska A-luokan reitti voi kulkea tiukempien ja siten "pimeämpien" kulmien ympäri. Pehmeä maasto ja kivikkoisempi polku, jotka S-luokan reitillä on pyritty minimoimaan, vaatii tietysti enemmän etupyörän eteen tuijottamista, mikä vähentää kartan ja muun ympäristön seuraamista. Molemmille reiteille ratamestarit ovat kuitenkin virittäneet yhtä pahoja jäyniä ja iso osa niistä on tietysti yhteisiä molemmille luokille.

Suunnistuksesta perimme 10€ karttamaksun, jonka voit maksaa lähtöpaikalla. Ilmoita kuitenkin valitsemasi kilpailuluokka, vaikkapa saatuasi mahdollisen majoituksen varattua, jotta osaamme kopioida sinulle myös kartat ja arpoa lähtöajan.
Email timo.alanne"ät"nokia.com
GSM nollaviisnolla-568 1025

-Timppa-

PS. Vorssasta on ainakin pari sankaria luvannut osallistua mopedilla ja suunnistaa suohon kaikki yli 1.5 hevosvoimaiset. Ilmoittautumisia voi panna tulemaan :)

Edit: Lisäsin vähän väriä linkkeihin
Timo Tasakaasu
Posts: 4
Joined: Mon Jan 08, 2007 10:21 pm

Post by Timo Tasakaasu »

Päivitystä tilannetietoihin.
Viiva alkaa olla paria palaa vaille valmis ja lupiakin puuttuu vähemmän kuin yhdessä kädessä on sormia. Majoitusta pitäisi löytyä riittämiin, kun samaan aikaan tulossa ollut polttariporukka on siirtänyt kekkereitään viikolla. Meissä ei kaiketi ole syytä. Lauantai-illalle varasin saunan, joten sullokaa pyyhe reppuun.

PS Vaskion mies Eero sai eilen savut Super Sportista vuosien tauon jälkeen ja pyöritettävä karttateline on työn alla. Compusta tulee kai patterikäyttöinen. 8)

PS2 Pitänee lisätä katsastukseen välitysten laskenta.
Timo Tasakaasu
Posts: 4
Joined: Mon Jan 08, 2007 10:21 pm

Post by Timo Tasakaasu »

Kävin vanhoja tulosluetteloita katsomassa ja parin aikaisemman vuoden osallistujamäärä on jo ylitetty. Hieno homma. Lisääkin kuitenkin mahtuu ja aikaa lähtöluettelon arpomiseen on pari päivää, joten pankaahan mailia tulemaan ja tulkaa haastamaan kaverit kaksipyöräisellä. Tässä lajissa saa kuski kokeilla kartturinkin hommia ja kartturi saa tuntumaa kuskin rooliin. Paremmin pysyvät keskenään väleissä toivottavasti.
Perinteiselläkin AS-miehityksellä saa osallistua. Street-luokan reittiä voi tulla ajamaan kartturi takapenkillä.
Timo Tasakaasu
Posts: 4
Joined: Mon Jan 08, 2007 10:21 pm

Post by Timo Tasakaasu »

Kisaviikonloppu takanapäin ja Ari U. on jo pannut asemakohtaisia tuloksia pääsivulle näkyviinkin. Vain hymyileviä ihmisiä oli saapunut kisailemaan ja ilman suurempia kommelluksia koko viikonloppu saatiin vietyä läpi. Niin siinä sitten pääsi käymään, että 50 kuutioisilla pestiin All Road-luokassa koko porukka. Eero kyllä väitti, että Koiviston Tonin skode kulki ainakin kuuttakymppiä, kun hänen vain 45. Taisi kyllä olla käpälöity molempien variaattoria.
Kiitoksia kaikille osallistuneille ja erityiskiitos Forssan yllätystoimitsijoille molempina päivinä. Ei tarvinnut sunnuntaina pidätellä ketään, että lähettäjä ehtii JAT 5:lle, kun saikin mennä suoraan maaliin.
Ari
Posts: 185
Joined: Mon Sep 25, 2006 8:10 pm
Location: Kokemäki

Valokuvia

Post by Ari »

MP-suunnistajien apujoukoista löytyi myös ahkera ja osaava valokuvaaja. Eli runsas kuvatarjonta viikonlopun riennoista löytyy osoittesta http://kuvablogi.com/blog/15519/10/.
Tondsa
Posts: 85
Joined: Tue Sep 26, 2006 11:41 am
Location: Turku/Forssa

Post by Tondsa »

Aivan mahtavat reitit molempina päivinä (kiitos Timo ja Ari), mukavan leppoisa yhteishenki ja kisamakkaratkin sunnuntaina tarjoiltuna kunnon sinapin kera. Kiitoksia.
Post Reply