Uusien harrastajien ilmoittautuminen AS-kisoihin

Ennakkotietoa kilpailuista, tuloslinkkejä ja kisojen jälkipuintia.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
Ari
Posts: 185
Joined: Mon Sep 25, 2006 8:10 pm
Location: Kokemäki

Uusien harrastajien ilmoittautuminen AS-kisoihin

Post by Ari »

AS-kilpailuihin ilmoittautuminen onnistuu nykyisin kohtuullisen kitkattomasti KITI-järjestelmän kautta. Ainakin silloin, jos olet hankkinut lisenssin.

Kertalisenssillä ajavatkin pääsevät kuulemma KITIin sportti-id -numeron avulla, joka saa seuran jäsenyyden kautta. Kuka muuten tietää, mistä oman sportti-id:nsä saa selville???

Mutta aivan uusien - seuraan vielä kuulumattomien - kilpailijoiden ilmoittautuminen ei onnistu KITI:n kautta. Eikö siksi aluekilpailuiden järjestäjien olisi syytä muistaa tarjota myös mahdollisuutta ilmoittautua kilpailuihin sähköpostilla - harjoitusajojen tapaan. Näin saataisiin varmemmin mahdollisimman moni uusi pari mukaan haasteelliseen hauskaan harrastukseen.
jukka p
Posts: 64
Joined: Sat Oct 07, 2006 7:31 am
Location: Aitoo

Post by jukka p »

En tiedä, vastaanko tässä riittävällä tarkkuudella kysymykseen, mutta koetan kuitenkin. Seuraava lainaus on AKK:sta saamastani sähköpostista.

------ klip ------

Tuo Sportti-ID löytyy jokaiselle henkilölle joka on jonkun seuramme jäsen. Kaikki rekisteriin kirjatut henkilöt saavat oman yksilöllisen ID:n, joka myös lisenssiä hankittaessa muodostuu lisenssin numeroksi.

Tuon Sportti-ID:n voi jokainen tahollaan saada tietoonsa oman seuransa jäsenrekisterin hoitajalta
------ klip ------

Eli jos oman seuran jäsenrekisterin hoitajakaan ei vielä tiedä lisenssittömän jäsenen sportti-id:tä, niin kyllä hän varmaankin selvittää.

Jukka
Jarkko Minni
Posts: 243
Joined: Mon Sep 25, 2006 9:20 pm
Location: Panttila

Post by Jarkko Minni »

Entäs jos ei kuulu mihinkään seuraan?

Tutustumislisenssiinhän ei VIELÄ vaadita mihinkään seuraan kuulumista. Vai onko KITIn tarkoituskin ajaa kaikki AKK:n alaisten seurojen jäseniksi?
Idioottien kanssa ei voi väitellä, koska silloin joudut alentumaan heidän tasolleen ja silloin he voittavat kokemuksellaan...

Monenlaisia kuvia enimmäkseen autoihin ja moottoriurheiluun liittyen: http://jimin.galleria.fi/kuvat/
Timo
Posts: 108
Joined: Tue Sep 26, 2006 8:41 am
Location: Espoo

Post by Timo »

Jos ei kuulu mihinkään seuraan, voi pyytää jotain jolla on lisenssi tekemään ilmoittautumisen. Ja jos tarpeita tuollaisiin pyyntöihin alkaa tulemaan useamminkin, niin hankkii ihan oman lisenssin?

(Missään muussa lajissa joissa olen kilpaillut ei "oikeisiin" kisoihin voi osallistua ilman kuulumista lajiliiton alaiseen seuraan ja voimassa olevaa lisenssiä)
Ari
Posts: 185
Joined: Mon Sep 25, 2006 8:10 pm
Location: Kokemäki

Post by Ari »

Timo wrote:Jos ei kuulu mihinkään seuraan, voi pyytää jotain jolla on lisenssi tekemään ilmoittautumisen.
Kysymys tiivistettynä:
Pitäisikö aluekisoihin ilmoittautuminen olla mahdollista myös sähköpostilla vai ainoastaan KITI:n kautta?

Käytäntö hieman vaihteli viime vuonna. Suurimpaan osaan kisoista oli mahdollista ilmoittautua KITI:n lisäksi myös sähköpostilla ja/tai kirjallisesti. Kaikissa kisoissa tätä vaihtoehtoa ei kutsussa oltu mainittu. Pitäisikö jatkossa kuitenkin olla?

Jokainen sähköpostilla tai kirjeellä ilmoittautuminen teettää järjestäjälle hieman lisätyötä. Lajin aktiivien onkin enemmän kuin asiallista ilmoittautua kisoihin KITI:n kautta. Tuoreimmat kuulumiset Forssasta kertovat, että näin toimii jo ainakin 85 % osanottajista.

C-luokassa tilanne on toinen. Forssassa yli kolmannes C-luokkalaisista ilmoittautui muutoin kuin KITI:n kautta. Pääosin he olivat uusia tai hyvin vähän kisoja ajaneita.

Nyt kun lajiin näyttäisi olevan tulossa ilahduttavan runsaasti uusia harrastajia, niin eiköhän tehdä heille aluekisoihinkin ilmoittautuminen mahdollisimman helpoksi. Koitin nimittäin koota ohjetta uudelle harrastajalle siitä, miten ilmoittaudut kisaan KITI:n kautta. Ohjeen laatimiseksi oli ainakin minun soitettava useampaan paikkaan ja kysyttävä asiaa usealla sähköpostilla, ennen kuin olisin osannut ilmoittautua kisaan ilman lisenssiä. Ehkäpä olen vain osaamaton asian suhteen, mutta jospa joku muukin lajiin mukaan haluava on tässä kohdin yhtä tumpelo???

Se, että muihin harrastuksiin ei voi ilmoittautua mukaan ilman lisenssiä ei mielestäni estä AS-harrastajia toimimasta toisin. Tehdään me asia niin kuin se on tämän lajin HARRASTAMISEN ALOITTAMISEN kannalta fiksua.

Olisi mukava kuulla myös jonkun uuden harrastajan ajatukset aluekilpailuun ilmoittautumisen helppoudesta.

Ja eiköhän se uudelle kilpailijalle tarkoitettu KITI-ohjekin joskus valmistu…
MKn
Posts: 19
Joined: Tue Sep 26, 2006 7:12 am
Location: Kempele

Post by MKn »

Tarvittaessa kilpailija voi soittaa kilpailun sihteerille, joka varmasti mielellään kertoo osoitteen johon ilmoittautumisen voi postittaa jos kilpailija ei voi/osaa/halua KITIä käyttää.
Ainakin meilläpäin ovat kaikki osallistujat aina olleet hyvin tervetulleita riippumatta ilmoittautumistavasta.

Minun mielipide on, että jokaisen kilpailun kutsussa on oltava mainittuna myös vaihtoehtoinen ilmoittautumistapa (postiosoite sekä jos mahdollista sähköpostiosoite). Tottahan on suotavaa, että mahdollisimman moni ilmoittautuu suoraan KITIin, mutta kaikilta se vaan ei onnistu.
mkorpela
Posts: 4
Joined: Wed Nov 01, 2006 10:32 am
Location: Laihia

Siitä ilmoittautumis tavasta

Post by mkorpela »

-Mitenkään Kitiä halveksien on onneksi sääntökirjan 2007 kohta 50.4 eli,ilmoittautuminen on tehtävä KIRJALLISESTI kilpailukutsun mukaisesti joten ne paperiset kutsutkin on vielä tehtävä ja/tai sitten ilmoittautuessasi kilpailupaikalla allekirjoitettava paperi jolla ilmoitat tuntevasi as.n säännöt ja päläpälä....jne.
Post Reply