Riskipitoiset

Tänne keskustelut, jotka eivät sovellu muihin alakategorioihin.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

Post Reply
Pepe
Posts: 87
Joined: Thu Dec 13, 2007 10:38 pm

Riskipitoiset

Post by Pepe »

Lukaiseppa oheinen ylen kirjoitus
http://www.yle.fi/uutiset/kasikymmppine ... le/6829631
siis kartanpitäminen, etenkin istuma-asennossa, liikkuvassa ajoneuvossa on suuri turvallisuusriski.

Vaivahistorian ja iän perusteella, terveeksi itsensä kokeva meikäläinenkään ei pääse lisenssikilpailuihin kartanpitäjäksi. ilman vuotuisia lääkärintarkastuksia. Alaikäiset pääsevät, jos jos antaa puhtaan terveysselvityksen. Meikäläisenkaltaisten, joilla joskus on ollut joku vaiva, lääkärintarkastukset ovat tulleet välttämättömiksi riskienhallinnan ammattilaisten pohdintojen tuloksena.
Terveiset muuten suihkusta, jossa kävin juuri 15km hikilenkin jälkeen. Juostessa saapi rauhassa ajatella.

Siis eihän ole mitään järkeä siinä, että ikääntyvien kartanpitäjien harrastusta vaikeutetaan sillä, että he muka siinä touhussa olisivat autourheilulle muita suurempi imagoriski tai vakuutusyhtiölle isompi rahariski.
Toisaalta Autourheilujärjestöllehän tämä ei ole mikään ongelma. Sen verran on pieni tällaisen marginaaliryhmän lisenssimaksujen määrä. Oppivathan olemaan, tai pysyvät poissa.

Lakisääteiset vakuutusmaksut muuten sallivat, että vaimo ottaa kartan käteensä ja ajattaa minua ympäri kyliä, vaikka liikennemerkkien lukeminen on tullut huolimattomammaksi. Viime viikollakin häneltä jäi kertomatta koululaisista varoittava liikennemerkki. Onneksi tuli punaiset valot, joista hän minulle heti kertoi.

Kysyisinkin nyt neuvoa, että uskallanko enää ottaa vaimoa etupenkille, vai pitäisikö hänen ensin käydä lääkärissä, vai riittäsikö kuitenkin ensin, riskien minimoimiseksi, että piilottaisin häneltä kaikki kartat.
Pepe
Pepe
Posts: 87
Joined: Thu Dec 13, 2007 10:38 pm

Re: Riskipitoiset

Post by Pepe »

ei näköjään onnistu linkki koko pituudella. jos haluat näppäillä ja katsoa, niin uutiset sanan jälkeen lukee
/kasikymppinen_kartturi_meinasi_olla_liikaa_vakuutusyhtiolle/6829631
Pepe
Post Reply