KolariRAVilla viivalle!

Kaikki autoihin liittyvä tekniikka ja räpellys.

Moderators: Moderaattori, Moderaattorit

rhinoe
Posts: 16
Joined: Wed Jul 22, 2015 5:25 pm

Re: KolariRAVilla viivalle!

Post by rhinoe » Wed Jul 18, 2018 2:49 pm

Etenee! Uusi tavoite on valmistuminen syksyn SM:iin.

Kevätalvella Ravi kävi jo lämmittellemässä Ritolassa, kun Jari Valtaala/Autohuolto Valtsu napautti koppaan viimeisen päälle AS-turvakaaret.
Koska luokkasäännöistä ei tarvinnut välittää, laitettiin oviputkista toinen menemään oviaukon alalaitaa, jotta autoon kulku olisi helpompaa.
Koria ei myöskään riisuttu aivan täysin, vaan alkuperäinen kattoverhoilu jätettiin paikallee, jotta myös kattoluukkujen käyttö onnistuu.
RAV:in sisätilan korkeudesta on myös tässä mielessä hyötyä - Pitkänkään kuskin kypärätön pää ei kolise kaariin.
Asiaan auttaa myös aikaisemmin madalalettu lattia, jolloin penkit mahtuvat paikalleen liukukiskoineen ja korkeussäätövaraakin jää molempiin suuntiin.

Iso kiitos ja suositus erityisesti turvakaariasioissa Autohuolto Valtsulle!

Image
Image

Uuden tuulilasin myötä KolaRAVi alkaa nyt olla ajokunnossa ja ensimmäinen shakedown-harkkarikin sillä jo ajettiin Ähtärissä hyvällä menestyksellä. Tekniikka kesti ja auto on nopea.

Image

Isoimpina hommina jäljellä on vielä mm. vitosvaihteen korjaus, perämurikan ripustuksien ja moottorituentojen päivitys sekä tietenkin varustelu ja koristelu.

rhinoe
Posts: 16
Joined: Wed Jul 22, 2015 5:25 pm

Re: KolariRAVilla viivalle!

Post by rhinoe » Tue Dec 18, 2018 11:20 pm

Laitetaas taas puolivuotispäivitystä:

Image©Jimi

Ravin "versio 0.8-alpha" on nyt ajanut shakedownina useamman kansallisen kilpailun ja toiminut moitteet. Koluttu on mm. Ritolan SM-NEZ, Seinäjoen harkkari , Valkeakosken SM ja Riihimäen Syyseksytys, eikä isompia ongelmia ole vielä tullut eteen. Autossa on ollut kunnollisen kompun sijasta tabletilla toimiva GPS-trippi, johon nollaus oli toteuttu USB-hiiren piirilevyllä ja jalkakytkimellä. Ajoi asiansa! Muuntenkin auto on varusteltu oikeastaan lähtöpaikan parkkiksella ja valaistuksenakin on ollut väliaikaisia lainavaloja.

Ainoat shakedownissa esiintyneet viat olivat kaasupolkimen irtominen tulipellistä (korjattu läpipulttaamalla), takatukivarsien puslien heikko kunto (uudet tilattu) ja n. puoli kisaa tuntunut voimansiirron tärinä/meteli (joka hävisi tauolla itsestään). Kokonaisuutena siis onnistunut shakedown.

Syksyn aikana tehtyä:
  • Etupalkki pudotettu maahan ja hitsailtu kasaan
  • 5-vaihde korjattu (osat 33395-42012, 33336-42040, 90364-28023 eBaystä Arabiemiraateista n. 140e)
  • Korjattu kylki maalattu alkuperäiseen väriin automaalaamossa
  • Turvakaaret pensselöity mustalla Maston Hammerilla
  • Nelipyöräsuuntaus
  • Kilpa-auto katsastus meni läpi ilman huomautuksia
Seuraavaksi ohjelmassa on auton varustelua, johon jo suunnilleen kaikki osat on hankittuna. Realistinen aikataulu on saada valmiiksi v0.9-beta talvikisoihin ja v1.0-RC heti kevätkauden alkuun.

Image

Image

Image

Post Reply