Page 1 of 1

Soranajo 11.8.2018

Posted: Tue Apr 10, 2018 9:44 am
by SVee
Helmikuussa kuulimme suru-uutisen pitkäaikaisen autosuunnistusaktiivin Hannu Soramäen poismenosta. Hannu teki ansiokkaan uran autosuunnistuksessa, varsinkin kilpailuiden järjestämispuolella. Siitä lähti ajatus järjestää Hannun muistolle kansallinen kilpailu Oulussa.

Viimein sunnuntaina teimme lopullisen päätöksen kilpailun järjestämisestä ja haimme kilpailua kalenteriin. Soranajo ajetaan Oulussa 11.8.2018. Kilpailu ilmestynee lähiaikoina myös kalenteriin.

Kilpailun järjestäytyminen on alkanut ja reitistäkin on hajua. Siitä tehdään riittävän pitkä, että kannattaa tulla kauempaakin ajamaan. Soranajon järjestää Speedy Bros Racing, yhdessä autoliiton ja alueen aktiivien kanssa.

Kilpailun oheen olemme harkinneet myös harkkarireittiä, jotta mahdollisimman moni voisi osallistua tapahtumaan. Kilpailusta ja mahdollisesta harkkarista tiedotamme lisää tuonnempana: http://www.speedybros.fi/soranajo/ ja http://autosuunnistus.fi/index.php/alue-1

Laitahan kalenteriin elokuun yhdestoista.

Speedy Bros Racing

Re: Soranajo 11.8.2018

Posted: Tue Jul 10, 2018 3:02 pm
by SVee
Reilu kuukausi kilpailuun aikaa. Ilmoittautuminen avautuu lähiaikoina ja kutsu löytyy jo kitistä.

Kilpailun lisäksi järjestämme samaan aikaan harjoitusajon, joka pyörii samoilla alueilla. Harjoitusajon C- ja E-luokkien reitit ovat siviiliautoilla ajettavia, tosin sorapinnalla kuitenkin, kuten Soranajossa kuuluukin.

Tervetuloa kauempaakin ajamaan!

Re: Soranajo 11.8.2018

Posted: Fri Jul 20, 2018 12:58 pm
by SVee
No niin, vihdoin ilmoittautuminen kitissä on mahdollista. Nyt on hyvä mahdollisuus treenata syksyn arvokisarupeamaa varten.
Kertalisenssillä ja harjoitusajoon tulevat ilmoittautuvat: http://www.autosuunnistus.fi/index.php/alue-1

Harjoitusajon C- ja E-luokkien reitit ovat tosiaan siviiliautoilla ajettavia. Jos osallistut harjoitusajoon ja haluat haasteita itselle ja autolle, niin ilmoittaudu harjoitusajon MAB-luokkiin. Tosin kilpailun puolella niitä saa vielä enemmän.
Reitti on mielenkiintoista kangasta ja soranajoon sopivaa monttua. Reittiin on haettu paljon uutta ajettavaa ja alueita, joita ei ole käytetty sitten Soran aktiivisimpien vuosien.

Harjoitusajo alkaa n. klo 15 ja itse kilpailu n. klo 16.

Tässä maistiainen reitiltä:
Image

Re: Soranajo 11.8.2018

Posted: Wed Aug 01, 2018 10:39 am
by LVee
Sunnuntaihin asti aikaa Ilmoittautua. Reitti kulkee mielenkiintoisissa maastoissa. Luvassa myös "Sora"maisia juttuja... :roll:

Re: Soranajo 11.8.2018

Posted: Sat Aug 04, 2018 10:04 am
by jari willner
10 vuotta sitten järjestitte talvi SM kisat. muistona nappasin lähtöpaikkana toimineen hotellin tilavarauksista kuvan
https://www.flickr.com/photos/26513855@ ... ed-public/

Re: Soranajo 11.8.2018

Posted: Mon Aug 06, 2018 6:03 pm
by SVee
Lähtöluettelo ja kilpailijaohje julkaistu: https://akk.autourheilu.fi/Public/Kiti/ ... x?id=7719&

Jälki-ilmoittautuminen mahdollista kaikkiin luokkiin, sekä harjoitusajoon. Seppo 040-5905491

Harjoitusajon C- ja E-luokkien reitit ajettavissa siviiliautoilla, tosin sorapintaa siinäkin luvassa. Mikäli näihin luokkiin tulee osallistujia, niin nämä luokat lähtee reitille klo 15 jälkeen.

Re: Soranajo 11.8.2018

Posted: Mon Aug 06, 2018 10:42 pm
by LVee
Jarin mainitsema 10v sitten ajettu talvikisa oli AL-Oulun järkkäämä ja Sora ratamestarina. Oltiin aika hiljattain aloitettu as-harrastus. Tultiin kattomaan kisaa. Sora neuvoi meille pellon johon mennä. Oltiin metsän reunassa Kempeeleen yhellä pellolla. Pakkasta oli reilusti yli -20 ja meitä oli seittämän ukkoo metsän ja pellon reunassa kattomassa. Aateltiin että tehtiin as-historian katsojaennätys, mutta eipä se sitä ollut. Kyllä se katsojareissu oli yks kipinä lisää tähän omaan harrastukseen. Jotain hienooo tunnelmaa siinä oli ja silloinhan oli kisassa noin 50 autooo. :lol:

Re: Soranajo 11.8.2018

Posted: Sat Aug 11, 2018 10:37 pm
by LVee
Mukava meininki oli Soranajo kisassa. Aluksi aivopähkinä purtavaksi. Sitten hienoja as-maastoja Oulunsalon lentokentän ympäristössä. Kiitos kaikille jotka olivat mukana kisassa jossain roolissa. Tulokset löytyypi->http://autosuunnistus.fi/index.php/alue-1

Re: Soranajo 11.8.2018

Posted: Mon Aug 13, 2018 12:57 pm
by SVee
Puuttuvat RT:t listaus löytyy nyt: http://www.autosuunnistus.fi/index.php/alue-1

Sieltä löytyy myös karttaotteita muutamista "toimivista" reittiasemista. Viitosjaksolla alkoi kuskeille ilmeisesti vauhti maistumaan ja muutamia tarkkoja asemia jäi vauhdin hurmassa pois.

Ensimmäinen jakso oli valitettavasti liian ratkaisevassa roolissa. Ratamestarin puolesta pahoittelut kaikille siitä, että osa pystyi tulkitsemaan reittiä erilailla. Otetaan oppia seuraavaan kertaan. Siihen, että miksi tämä alue oli mukana kisassa, niin halusimme yhden Soran piirtämän kartan muistoajoon mukaan. (jos joku ei huomannut, niin kartastakin löytyi Soran puumerkki) Lisäksi meillä jäi loppumetreillä reitin paras ja isoin monttualue lupateknisistä syistä pois, joten haluttiin ajettavaa lisää. Toivottavasti mainiot metsä- ja monttualueet korvasi aiheutuneen mielipahan.

Kylttejä oli viljelty reippaasti "epäsoramaisesti", ja se nähtävästi näkyy myös puuttuvien määrässä. Alueet oli kuitenkin sellaisia, että se mahdollisti kilpailijoille enemmän löytämisen riemua.

Kiitoksia omastakin puolesta kaikille tapahtumaan osallistuneille.

Soran muistokirjoitus löytyy autosuunnistus.fi sivustolta ja uusimmasta Hanaa!-lehdestä.

Muistot vain jää.

t. Ratamestari